Kruidvat Prepaid

Home » Nieuws » Providers » Kruidvat Prepaid

Zoals veel grote winkelketens heeft ook Kruidvat al enige tijd haar eigen prepaid simkaart op de markt gebracht. Kruidvat prepaid kun je niet online maar alleen in de winkel kopen. Wij zijn dus zelf naar de lokale winkel gegaan hebben wij en een starterspakket gekocht, om alles zo goed mogelijk te reviewen voor de consument. De tarieven van Kruidvat mobiel zijn iets goedkoper dan het gemiddelde alleen zijn niet altijd alle klanten even blij met de provider.

Kruidvat Prepaid pakket

Klachten

Op het forum van trosradar worden onder andere klachten van “het wegsnoepen van beltegoed” door de “winkel provider” zelf. Kruidvat antwoord daarop dat het al enige tijd een technische storing heeft en haar best doet om dit op te lossen. Voor verdere klachten en antwoorden kun je terecht op het forum van trosradar.

Ook zijn er op internet op verschillende websites veel klachten te lezen m.b.t. onder andere de volgende onderwerpen:
– slechte tot geen verbinding met het buitenland
– vaak geen internet verbinding
– verkeerde simkaart instellingen waardoor er geen berichten kunnen ontvangen
– slechte klantenservice en communicatie

Heb jij zelf goede of slechte ervaringen met Kruidvat mobiel? Laat het ons dan weten via een berichtje onderaan de pagina!

Tarieven

De Kruidvat tarieven zijn niet de goedkoopste maar behoort ook niet tot het dure segment. Onderstaand zie je kort de belangrijkste tarieven samengevat:

Bellen naar mobiel €0,09
Bellen naar vast €0,09
SMS per bericht €0,09
Internet per MB €0,09
Bellen naar Voicemail €0,09
Nummerbehoud gratis
Starttarief eerste minuut *

(Alle tarieven zijn hier per minuut, per bericht of per MB binnen Nederland)

Kruidvat tarieven vergelijken met de Top 3

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Kruidvat communiceert zoals meerdere providers dit doen, dat ze geen starttarief hanteren, zodra de verbinding tot stand komt. Echter wordt ten alle tijden de eerste minuut volledig afgerekend, dus ook wanneer je een gesprek voert van 2 seconden. Vandaar dat wij de startkosten op 0,12 eurocent neerzetten.

Voor nummerbehoud rekent Kruidvat mobiel geen kosten. Het nummerbehoud is aan te vragen via het formulier wat in het boekje is meegeleverd bij aankoop van een prepaid pakket. Zie de foto van het formulier hieronder. Mocht je dit formulier kwijt zijn is het ook mogelijk om het nummerbehoud verder online af te handelen.

aanvraag nummerbehoud

Alleen in de winkel te verkrijgen

De prepaid simkaart van Kruidvat is alleen in de winkel te verkrijgen. Je kunt deze dus niet online bestellen. Vandaar dat deze ook niet in ons overzicht is opgenomen.
Het Kruidvat mobiel starterspakket kun je in de meeste Kruidvat filialen kopen voor €5,-. Bij het afrekenen krijg je een extra bon uitgedraaid, waar een code opstaat die vijf euro beltegoed waard is. Deze kan je gewoon via de gebruikelijke manier opwaarderen.
Kruidvat beltegoed kun je zowel in de winkel als online aanschaffen. Ook hier kun je dus online opwaarderen.

Overige weetjes over Kruidvat mobiel

– Je kunt je online registeren op de website van Kruidvat. Hier kun je onder andere je beltegoed saldo checken, online opwaarderen en je opwaardeer historie zien. Echter zijn er wel wat klachten gevonden over het feit dat dit niet altijd helemaal correct werkt.

– Beltegoed is één jaar geldig. Na iedere opwaardering wordt dit weer met één jaar verlengt.

– Beltegoed kun je in elk Kruidvat filiaal kopen of online via online opwaarderen

Voordelen en Nadelen

Voordelen
– Bellen naar dezelfde provider is gratis
– SMS berichten binnen Nederland zijn redelijk goedkoop

Nadelen
– Geen stabiel netwerk, gezien klachten en het verleden met het failliet gaan van de provider achter Kruidvat Mobiel
– Prepaid internet is duur vergeleken met de goedkoopste aanbieder SimYo
– De eerste minuut wordt altijd volledig in rekening gebracht ongeacht de duur van het gesprek. Als je verbinding krijgt met iemand zijn voicemail waarna je direct ophangt, kost ook dit je één volledige minuut. Dit is echter wel bij meer providers van toepassing maar het is en blijft een jammerlijk beleid wat veel onnodige kosten veroorzaakt, terwijl je niet eens gebruik maakt van een dienst.

Netwerk

Kruidvat prepaid mobiel maakt net zoals veel andere winkelproviders gebruik van het KPN netwerk. Het KPN netwerk heeft vrijwel overal in Nederland bereik, alleen hebben waarschijnlijk simkaarten van KPN, KPN Hi, Telfort en SimYo een soort voorrangsbehandeling bij extreme drukte.

Conclusie

Het prepaid plan van Kruidvat is niet de goedkoopste of duurste op de markt. Gezien de voor en nadelen zijn andere providers meer aan te raden. Neem bijvoorbeeld Tele2 of SimYo. Het ligt een aan jouw persoonlijke behoefte. Mocht je veel Sms’en dan zal de Kruidvat sim wellicht een goede keuze kunnen zijn. Maar mocht je ook gebruik willen maken van prepaid internet voor bijvoorbeeld het gebruik van WhatsApp, dan zal je vele malen duurder uitkomen in verhouding met concurrenten.

WAT IS JOUW ERVARING MET KRUIDVAT MOBIEL?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

33 Reacties
 1. Annet januari 22, 2014om 12:34 am

  Hallo,
  Kan ik whatsappen als ik via kruidvat mobiel prepaid heb. Ik dacht dat dit dan mogelijk was met wifi.
  Ik hoor het graag.
  Groetjes Annet

  • admin januari 22, 2014om 12:41 am

   Beste Annet,

   Whatsapp gaat gewoon via een normale mobiele internet connectie. Kruidvat bied ook prepaid internet aan dus kan je ook whatsappen met kruidvat prepaid, mits je mobiel internet hebt ingeschakeld. Wij hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 2. Michiel februari 27, 2014om 11:26 am

  Hallo,

  Ik heb gisteren (26/2/2014) tot 2 keer toe online mn beltegoed proberen op te waarderen. Dit om 17:58 en om 20:15. Tot op heden is het beltegoed NIET bijgeschreven maar is er wel 2x afgeschreven van mn bankrekening. Hoe kan ik mijn gekochte beltegoed krijgen?

  Mvg, Michiel

  • admin februari 28, 2014om 1:00 pm

   Beste Michiel,

   Jammer genoeg vernemen wij vaker klachten betreffende beltegoed opwaarderingen van Kruidvat prepaid mobiel.
   Soms kan het zo zijn dat het systeem van Kruidvat het beltegoed erg langzaam verwerkt, waardoor het pas erg laat wordt bijgeschreven.
   Wacht het het maximaal 1 dag af. Mocht je daarna nog steeds je beltegoed niet hebben ontvangen zul je echt de klantenservice van Kruidvat mobiel moeten benaderen.
   De fout ligt bij hun systeem en registratie.

   Kun je ons laten weten hoe het is afgelopen?

   Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben horen wij het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. Hans Boosman november 30, 2014om 2:04 pm

  Op 27 nov. j.l. voor €7.50 beltegoed gekocht bij Kruitvat. Inderdaad, na een paar seconden een smsje met de mededeling dat het was bijgeschreven. Vijf minuten later was het volledige tegoed al verdampt, zonder gebeld of wat dan ook gedaan te hebben. Dit riekt naar oplichting.

  • Harry Tiemissen maart 8, 2016om 11:10 am

   Ik bel bijna nooit met mijn mobiel. Wel whatsapp. Een keertje mijn beltegoed van 20 Euro weg. De laatste keer een beltegoed van 7.50 erop gezet. Wilde ik gaan bellen….beltegoed op! Zelfs geen waarschuwing gehad. Van alles geprobeerd om in te loggen. Telkens de melding van verkeerd mailadres. Ik heb ’t nu helemaal gehad met die Kruidrovers. Vandaag de hele handel over laten zetten naar Simyo.

 4. m de vries juni 22, 2015om 12:35 pm

  hallo,

  ik heb 3x,,
  de verkeerde pincode getoetst
  en nu vraagt ie de pukcode ,,, maar die heb ik ook niet meer .
  kan u mij helpen ?

  vr gr m .de vries

  • Petra juni 24, 2015om 8:25 am

   Beste M. de Vries,

   Wij hebben een speciaal bericht staan op onze site over Puk code. Je kunt de puk code opvragen bij de provider, in dit geval Kruidvat, via de website of door de klantenservice te bellen. Wij hebben geen toegang tot deze gegevens. Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. p hardy juli 26, 2015om 1:06 pm

  Ik kan niet bellen en smsen, in en naar het buitenland, naar prepaid kruidvat. Ik heb een telfort abonnement. Is hier een verklaring of oplossing voor?

  • Petra juli 27, 2015om 7:57 am

   Beste Hardy,

   Wij hebben hier helaas geen verklaring voor, maar waarschijnlijk ligt het wel aan de prepaid simkaart van Kruidvat. Er zijn speciale buitenland bundels van Kruidvat mobiel, misschien moet die eerst geactiveerd worden? Kan je met je Telfort simkaart wel andere nummers bereiken? Het lijkt ons het beste om anders even contact op te nemen met de klantenservice van Kruidvat (0900 588 12 00). Ze zijn ook via e-mail en social media bereikbaar. Succes en we horen graag of het opgelost is!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. Nadya september 11, 2015om 4:31 pm

  Hallo,

  Afgelopen zondag heb ik een kruitvat vakantiebundel voor 2,50 geactiveerd (100 MB voor 7 dagen). Ik heb vervolgens een bevestiging via sms gekregen. De zaterdag ervoor heb ik bij kruitvat 7,50 beltegoed gekocht. Mijn beltegoed bedroeg toen iets meer dan 10 euro.

  Van maandag t/m donderdag ben ik naar het buitenland (binnen de EU) geweest en heb de vakantiebundel gewoon gebruikt. (Gegevenstoegang via mobiel netwerk inschakelen & Roaming stonden aan.) Toen ik donderdagavond weer thuis was heb ik dit weer uitgezet en ben ik weer wifi gaan gebruiken.

  Vandaag (vrijdag) kreeg ik een sms dat mijn beltegoed minder dan 1 euro bedroeg. Toen ik dat via *101# nakeek stond er een bedrag van 0,00 euro.

  Wat ik wel vreemd vond was dat toen ik in het buitenland was, ik in totaal 30 smsjes van kruitvat heb gehad (verspreid over 4 dagen) waarin stond: U heeft 50% van uw Kruitvat Vakantiebundel 100 MB verbruikt. En dit terwijl ik bij thuiskomst maar 32 MB van de 100 MB heb gebruikt.

  Het leek mij dat er eenmalig 2,50 van mijn beltegoed af ging en niet meer.
  Hoe kan het dat ik geen beltegoed meer heb?

  Met vriendelijke groet,

  Nadya Nieuwendijk

  • Petra september 18, 2015om 1:26 pm

   Beste Nadya,

   Wij weten niet hoe dit mogelijk is. Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van Kruidvat. Dit kan via 0900 588 12 00 of via de mail op de website van Kruidvat.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 7. hasan november 8, 2015om 9:13 pm

  Heeft ook Kruidvat starttarief?
  Hoeveel ?

  • Petra november 9, 2015om 10:07 am

   Beste Hasan,

   Voor mensen die na 1 juli 2013 het startpakket hebben gekocht betalen geen starttarief. Je betaalt wel de volledige 1e minuut van het gesprek, daarna wordt er afgerekend per seconde.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 8. P. Schaaf december 14, 2015om 9:26 pm

  Heb ook opgemerkt dat er geld van mijn beltegoed verdwijnt zonder reden. Maak dit tegoed op en stap dan over naar een andere provider. In ieder geval geen Kruidvat meer

 9. Peer februari 17, 2016om 5:15 pm

  Ik heb een mobiel nummer die verlopen is. Ik kan hier dus geen sms mee ontvangen of door gebeld worden. Ik heb nu een nieuwe simkaart en ik wil dit oude nummer toch graag behouden. Hoe is het voor mij mogelijk om deze nog steeds over te zetten?

  • admin februari 24, 2016om 3:05 pm

   Beste Peer,

   Als een simkaart is afgesloten is het niet meer mogelijk om het nummer te behouden.
   Lees meer hierover in ons bericht “nummerbehoud prepaid”. Zoek via de zoekfunctie rechtsboven om deze pagina te vinden.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 10. P.Koel april 5, 2016om 3:55 pm

  ik kreeg een sms berichtje dat mijn simkaart verloopt binnen 14 dagen, hoe kan dit terwijl ik beltegoed heb tot 28 mei 2016

  • admin april 7, 2016om 4:25 pm

   Beste Koel,

   Het kan zo zijn dat je één keer in de zoveeltijd gebruik MOET maken van een dienst. Ik weet niet welke voorwaarden er gelden voor jouw simkaart maar check dit even na. Als je een seconde / minuut met iemand belt, of even een SMS verstuurd wordt de 14 dagen weer uitgesteld (6 maanden is hier gebruikelijk).

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 11. Frans juni 2, 2016om 2:48 pm

  Vandaag op 2 juni is het beltegoed opeens als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik heb datamobiel 2 dagen mondjesmaat gebruikt en maar heel weinig geïnternet. Er was ongeveer bijna 15 euro opgeladen.
  Ik heb een nieuwe nano-kaart aangevraagd maar als dit niet rechtgezet gaat worden dan ben ik klantaf bij Kruidvat.

  • Frans juni 2, 2016om 4:43 pm

   Mijn vrouw checkte haar prepaid Kruidvat beltegoed van €20 en wat blijkt er staat nog maar €1,63 op. Ze heeft nog nooit de datamobiel verbinding aangezet. Ze belt bijna niet , alleen sms’jes verstuurt ze. Dit ruikt echt naar oplichting, zoals iemand eerder hierboven te kennen gaf. Of de Kruidvat heeft het niet goed voor mekaar met de mobiele telefonie. We zijn notabene nóg vaste klant van deze drogisterij. Voor hoelang echter als ze hier ons geen opheldering voor kunnen bieden.

 12. Frans juni 4, 2016om 6:15 pm

  Update: M’n vrouw is helaas overgestapt naar een andere provider. Ikzelf heb de nieuwe sim-nanokaart ontvangen en het bleek dat het beltegoed er nog opstaat. Blijf dus nog klant gezien het feit dat de kruitvatsimkaart prima concureert op de telefoniemarkt. Jammer dat men i.t.t. T-mobile prepaid geen 4G aanbiedt. Het KPN netwerk is notabene de eerste vernieuwer geweest in Nederland.

 13. liesbeth Vlaswinkel augustus 4, 2016om 8:55 pm

  ben heel tevreden over prepaid kruidvat
  met bon opwaarderen gaat altijd goed
  koop voor € 5 pmaand MB
  bellen gaat ook goed
  dus al een jaar tevreden

 14. Herman augustus 25, 2016om 12:50 pm

  Mijn oude prepaid simkaart is geblokkeerd bij drie keer “verkeerde” code invullen na crash.
  Hoe krijg ik mijn beltegoed terug?
  Ik heb geen pukcode meer en woon in het buitenland

  • Petra september 8, 2016om 9:52 pm

   Beste Herman,

   sorry wij kunnen je hier niet verder mee helpen, je zou echt even contact op moeten nemen met de klantenservice van Kruidvat. Succes, hopelijk krijg je het beltegoed nog terug.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 15. Hilde Kranz-de Groot oktober 4, 2016om 3:10 pm

  Ik heb een prepaid simkaart gekocht en die mee naar Zwitserland genomen. Toen ik deze kaart wilde aktiveren bleek dat ik 1244 moest bellen maar dat gaat natuurlijk vanuit Zwitserland niet! Hoe gan ik nu mijn simkaart toch aktiveren aangezien ik eerst in 3 maarden weer in Nederland ben !!!!!!!

  • Petra oktober 7, 2016om 12:38 pm

   Beste Hilde,

   Dat is vervelend. Je kunt de simkaart gewoon in het buitenland gebruiken, maar wij kunnen niet vinden of het activeren van de simkaart ook mogelijk is in het buitenland. Via de Kruidvat website kun je wel een e-mail sturen naar de klantenservice. Let er op dat de buitenlandse tarieven vrij hoog zijn. Wellicht kun je beter in Zwitserland een prepaid simkaart kopen, het liefst een internationale simkaart zoals Lycamobile. Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 16. Hidde mei 11, 2017om 4:40 pm

  Ik ben onberijkbaar, want ik ben altijd ‘in gesprek’ kan alleen maar mensen bellen (hadt dit al mijn iphone 5c en windows lumia 535)

  • Merel mei 17, 2017om 10:16 pm

   Beste Hidde,

   Wij adviseren je even contact op te nemen bij de klantenservice van Kruidvat prepaid.
   Wij zijn een verkooppunt voor simkaarten, dus kunnen niet in de systemen van de provider kijken wat er aan de hand is.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 17. LdR juni 17, 2017om 5:24 pm

  Gisteren heb ik voor mijn zoon een Kruidvat simkaart met 5 euro beltegoed gekocht. Nadat hij het kaartje in zijn telefoon gedaan heeft ging hij whatsapp installeren. Hij kwam meteen in een tweetal app-groepen van volslagen onbekenden. En hij had een profielfoto van een onbekend kind. Hij heeft de groepen verlaten en verwijderd en z’n profielfoto gewijzigd. Vandaag kreeg hij een appje van een onbekende vrouw die in de veronderstelling was met iemand anders te appen. Ik ben hier niet zo blij mee, zacht uitgedrukt!!

  • Merel juni 18, 2017om 5:51 pm

   Beste Linda,

   Je Whatsapp account zit gekoppeld aan je telefoon en niet aan je simkaart. Wat er in jullie geval waarschijnlijk is gebeurd, is dat de vorige gebruiker van het nummer van je zoon het profiel nooit verwijdert heeft. Je kunt Whatsapp onder een bepaald nummer namelijk gebruiken zonder dat deze simkaart erin zit. Je hoeft namelijk alleen tijdens het installeren je nummer te verifiëren.
   Nu je zoon zijn Whatsapp account heeft geverifieerd met dit nummer, kan de vorige gebruiker hier niet meer in. Je kunt nu de gesprekken gewoon verwijderen en het zelf gaan gebruiken. Dit is natuurlijk helemaal niet zoals het eigenlijk hoort, dat vind ik ook erg vervelend voor jullie.
   Wellicht kun je contact opnemen met de klantenservice van Kruidvat Prepaid en hebben zij een passende oplossing.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 18. M p april 7, 2018om 4:38 pm

  Wat zijn de bel tarieven van een kruidvat prepaid sim die gekocht is voor 2013

  • Merel april 9, 2018om 7:22 am

   Beste M p,

   Wij slaan niet de oude prepaid tarieven op van alle providers.
   Momenteel is het beltarief van Kruidvat mobiel €0,09 per minuut, waarbij de eerste minuut direct in rekening wordt gebracht. De rest betaal je per seconde.

   Waarschijnlijk geldt dit ook voor jouw prepaid simkaart.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

*