Hoeveel data verbruikt een M2M simkaart?

Home » Nieuws » M2M simkaarten » Hoeveel data verbruikt een M2M simkaart?

M2M simkaart (Machine to Machine)Wil jij weten hoeveel data een M2M simkaart verbruikt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het kan zo zijn dat je onlangs een M2M sim hebt aangeschaft, of dat nog van plan bent, dan is het handig om te weten hoeveel een M2M simkaart eigenlijk verbruikt. Het antwoord op die vraag vind je hieronder. Ook lees je over een aantal scenario’s die misschien voor jou van toepassing zijn!

Gemiddeld dataverbruik van een M2M simkaart

De hoeveelheid data een M2M simkaart verbruikt ligt aan de manier waarop of waarvoor de simkaart wordt gebruikt. Een gemiddelde klant verbruikt ongeveer 7 MB aan data per maand. Wordt de simkaart alleen gebruikt voor een alarmsysteem die 24/7 aanstaat? Dan zul je ongeveer 3 MB per maand verbruiken.

Dataverbruik van laag dataverbruikers

Enkele voorbeelden waarbij het data verbruik erg laag zal zijn:

 • Een smartwatch zonder continu GPRS/GPS tracking
 • Een “slimme koelkast”, aangezien er voornamelijk wifi zal worden gebruikt
 • Klimaat controle thermostaten / climate control, aangezien er voornamelijk wifi zal worden gebruikt
 • GPS horloge met SMS coordinaten als tracking opvraag
 • Sensor voor noodgevallen. Denk aan metingen van windsnelheid en pas als de wind harder is als een ingestelde snelheid wordt er pas een noodsignaal gegeven. Hetzelfde met wegdek sensoren, garagedeur sensoren etc. Noodgevallen komen gemiddeld 1 tot enkele keer per jaar voor vandaar het laag verbruik
 • Alarmsystemen, aangezien er niet iedere dag wordt ingebrokenKortom,  laag verbruikers zijn IoT / M2M / Slimme apparaten die niet continu verbinding hoeven te maken.

Dataverbruik van hoog dataverbruikers

gprs gps tracking en locatieDe hoeveelheid data die je verbruikt, ligt natuurlijk aan de manier waarop de M2M simkaart gebruikt wordt en door wat. Zo zijn er een aantal IOT toepassingen die meet data verbruiken dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan GPRS. Deze verbruikt meer data wanneer hij continue het GPRS signaal opvraagt. Dit kun je vaak zelf instellen. Wil je dat de GPRS minder data verbruikt? Dan zul je hem moeten instellen op data per oproep. Zo verbruikt de simkaart alleen data wanneer jij een locatie opvraagt.
Dan nu het gemiddelde dataverbruik van GPRS: Heb je een verhuurbedrijf of maak je als particulier gebruik van een M2M sim in een track en trace systeem? Dan zou je verbruik kunnen oplopen tot 10 MB per maand. Dit ligt dus wel aan hoe vaak de locatie van een voertuig wordt opgehaald!

Minder dataverbruik met een M2M simkaart!

Met een M2M prepaid simkaart verbruik je dus een minimale hoeveelheid aan data, zo’n 7 MB per maand, vergeleken met een ‘gewone’ prepaid simkaart. Je kunt daarom met onze M2M prepaid data simkaart ook alleen internetten en niet sms’en en bellen. Dit heb je voor apparaten en machines ook niet nodig. Een M2M simkaart is daarom goed geschikt voor bedrijven en particulieren die alleen internet nodig hebben voor apparaten. Ben je op zoek naar een M2M oplossing voor jouw bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Wij kijken dan wat beste oplossing voor jou en je bedrijf is!

  4/5 - (5 stemmen)

  Laat een bericht achter

  4 + 19 =