38 Reacties

Ik heb een ipad zonder 3g/simkaart. Is er een dongel die in de ipad past?

Mona

Beste Jim,

Nee die is er helaas niet.
Wel kun je een iPad 3G kopen. Deze biedt ruimte voor een micro-simkaart, waar je vervolgens prepaid tegoed of een abonnement op kunt zetten.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Goedemorgen,

Wij gaan op vakantie naar Marokko en ik zou graag in de auto Wi-Fi willen voor de kinderen. Ze hebben allebei een ipad. Wat is de beste oplossing?

Gr M

Wesley

Beste M,

Wij adviseren om hier een een data simkaart met wereldwijde dekking aan te schaffen. Hiermee ben je op weg naar en in Marokko verzekerd van een 4G verbinding met goed internet. Deze simkaart is voor jouw situatie het best geschikt: https://www.prepaidsimkaart.net/product/data-simkaart

Orchis

Ik zoek een goede optie voor mijn vader. Hij woont in een verzorgingshuis waar geen Internet beschikbaar is. Een prepaid optie lijkt mij goed om te zien of hij Internet veel gaat gebruiken. Kan ik een dongel met prepaid ook omzetten naar bijvoorbeeld een jaarabonnement?

Merel

Beste Orchis,

Er zijn dongels waarop je een abonnement kunt afsluiten. Deze hebben we niet besproken in dit blogje.
Daarvoor betaal je een vast bedrag per maand en krijg je een bepaalde hoeveelheid GB internet voor.

Informatie hierover kun je het beste even bij een provider opvragen.
Het aanbod wordt namelijk regelmatig aangepast.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Maria Rosa

Ik ben op zoek naar een dongel voor de laptop van mijn vriend in Gambia, zodat hij daar zonder problemen gebruik kan maken van internet.
Nu dacht ik dat prepaid misschien het beste zou zijn. Welke dongel kun je mij aanbevelen?

Merel

Beste Maria,

Wij zijn niet thuis in het gebruik van dongels in het buitenland. Echter, wij hebben hier geen ervaring mee dus daarom durf ik je niet specifiek een bepaalde dongel te adviseren.
Je zou ook eens kunnen kijken of een mifi apparaat een optie is. Hier stop je een simkaart in en vervolgens kun je van je eigen wifi gebruik maken met je laptop. Lees hier meer over MiFi.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Tineke

Ik heb een seizoenplek op een camping in Drenthe. Met gratis WIFI. Als het erg druk isd op de camping is de WIFI waardeloos. Welke dongel kan ik het beste aanschaffen voor mijn laptop?

Merel

Beste Tineke,

Wij hebben hier eenmalig onderzoek naar gedaan, dus ik durf niet te zeggen welke dongel precies het beste is.
Je zou ook je smartphone als hotspot kunnen gebruiken voor je laptop, als je in het bezit bent van een grote internetbundel en snel internet.
Je hoeft dan geen dongel te kopen, wat al geld scheelt en daarnaast zijn internetbundels voor smartphones vaak voordeliger.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Joop Rouwenhorst

Ik heb ‘n dongel (Vodafone abonnement) bij m’n laptop.
Mijn telefoontje (prepaid) is verouderd en aan vervanging toe, ik heb ‘n Huawei Y5 II (met dualsim) op het oog.

Mijn vraag is nu of ik de simkaart uit de dongel kan gebruiken in de telefoon om te internetten terwijl ik de (prepaid) simkaart voor telefoneren kan gebruiken

Merel

Beste Joop,

Als er op de simkaart in je dongel een Vodafone telefoonabonnement staat kun je deze gebruiken in je smartphone.
Afhankelijk van het soort dualsim toestel kun je de ene simkaart gebruiken voor internetten en de andere voor bellen.

Met soort dualsim bedoel ik dat je in sommige toestellen niet tegelijk bereikbaar kunt zijn op beide simkaarten. Wanneer je dan aan het internetten bent op de ene simkaart, kun je dan niet gebeld worden.
Of dit zo is is afhankelijk van het toestel.

Ik adviseer je om even na te gaan welk soort dualsim dit is. Je kunt dit mogelijk navragen in een telefoonwinkel.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Dirk Knetsch

Wij gaan komende zomer naar italie nu wil ik zakelijk mail kunnen blijven lezen daarnaast via een dongel een wifi punt maken zodat de kinderen daar ook gebruik van kunnen maken wat moet ik dan aanschaffen?
Moet ik een prepaid kaart daar kopen of hier in Nederland, en gaat dat dan voor een maand of zo?
Alvast bedankt voor de reactie

Merel

Beste Dirk,
Vanaf 15 juni worden de roamingkosten binnen de EU afgeschaft.
Dit betekent dat je je simkaart, bundels of abonnement die je hebt ook in het buitenland (binnen de EU) kunt gebruiken.
Dit geldt dus ook voor Italië.
Heb je momenteel een internetbundel of abonnement? Dan kun je die gewoon gebruiken.
Anders kun je het beste een simkaart van Simyo kopen en hierop een internetbundel activeren voor internetten in Italië.
Internetbundels zijn 30 dagen geldig vanaf het moment dat je deze activeert.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Jessy

ik heb wegens verhuizing 1 maand geen internet. Dochter heeft internet nodig voor huiswerk. En ik voor af en toe mailen. Wat is voor mij het voordeligste?
Ik dacht aan een prepaid dongel of stick die meteen te gebruiken is. Ben geen Vodafoneklant dus weet ik niet of ik van het prepaid dongelpakket gebruik kan maken. Ik weet dat er ook AH dongel en T mobile internetstickt optie is maar weet verder niet wat het voordeligst voor mij is.

Merel

Hoi Jessy,

Je hoeft geen klant te zijn om Vodafone dongen te gebruiken.
Zodra je een Vodafone dongel aanschaft, wordt je namelijk (tijdelijk) klant van Vodafone omdat je hiervoor gebruik maakt van het Vodafone netwerk.

Wat het voordeligst is, is afhankelijk van hoeveel internet je denkt te gaan gebruiken.
Als huiswerk maken betekent dat er veel gesurft gaat worden op het internet en er misschien ook wel grote bestanden gaan worden verstuurd. Wij zijn niet gespecialiseerd in dongels dus weten daarom niet welke dongen het voordeligst is. Wel weten we dat de aanschafkosten van een dongel tussen de €19,95 en €50,- ligt dus houd hier rekening mee.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Paul van den Heuvel

Wij gaan voor 3 maanden naar het buitenland. Daar willen wij onze mails blijven lezen en verzenden en ‘s avonds een uurtje via de laptop TV kijken ( journaal)
Kunnen wij dit met een simlockvrije dongel en welke kaart moeten we dan kopen ( hier of in Engeland?) of is een mifi voor ons slimmer met een kaart?

Merel

Beste Paul,

TV kijken via de laptop verbruikt voornamelijk veel internet.
Je kunt hiervoor het beste een Engelse simkaart kopen OF een Nederlandse simkaart waarbij de internetbundel ook geldig is in het buitenland (Europa).
Dit is bijvoorbeeld bij de bundels van Vodafone YOU het geval. De YOU L bundel zal hiervoor een goede zijn, maar ik betwijfel of je het red met 1 GB.
In het buitenland kun je veelal gebruik maken van WiFi. Probeer dit zoveel mogelijk.

Ik wil je adviseren om voor deze specifieke vraag over de apparatuur die je ervoor moet gebruiken even langs een elektronica winkel te gaan.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

elsa

Op dit moment kun je bij kpn een prepaid simkaart kopen en dan heb je een maand lang onbeperkt online erbij.
Volgens jullie werkt dit echter niet, omdat je een abonnement bij kpn moet hebben.
Is dat nog zo of inmiddels veranderd.
Ik heb gechat met kpn en daar zeiden ze dat het gaat werken

Petra

Beste Elsa,

Wij hebben het in bovenstaand bericht over een dongel, niet over een prepaid simkaart. Een dongel is alleen in combinatie met een abonnement mogelijk. Hopelijk is het zo duidelijk?

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Sergio

Dit is mijn eerste keer met een dongel. Ik wil internet met de laptop. Hoelang zou ik kunnen interneten met een tegoed van €10,00 als het 0,05 cent per MB kost.

Groeten,
Sergio

admin

Beste Sergio,

Hoelang je kunt internetten hangt er echt vanaf wat je doet. Ben je aan het streamen? Dus gebruik je Youtube of Spotify of iets dergelijks?
Of bezoek je alleen maar simpele websiter op het internet?

Wij hebben wel een tool om je dataverbruik te berekenen. BEREKEN HIER hoeveel MB jij verbruikt! Dit zal antwoord geven op jouw vraag!

Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Peter Dassen

Wat kan ik het beste aanschaffen om internet te krijgen op een camping voor een laptop? Het liefst onbeperkt internet.

Petra

Beste Peter,

Binnen Nederland bedoel je? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. De T-Mobile internetstick of de Huawei Hotspot van Vodafone zijn waarschijnlijk het meest interessant voor je. Onbeperkt internet zit er niet bij, maar je kunt wel een bundel van 8GB of 10GB afsluiten wanneer je echt een ‘grootverbruiker’ bent. Beide providers bieden snel en stabiel internet aan. Bekijk de mogelijkheden (en verschillen) op de websites en besluit dan welk abonnement het beste bij je past. Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Marieke

Ik wil graag in mijn vakantie kunnen skypen met mijn I pad in Engeland. Heb ik daarvoor een snel internet voor nodig?Kan ik dan het beste een prepaid dongel aanschaffen en welke provider?Wordt een dongel dan aangesloten op de I pad?En heb je dan altijd bereik waar je ook zit?

Petra

Beste Marieke,

In een iPad gaat een simkaart. Je kunt daarom het beste een data abonnement afsluiten bij een provider of kiezen voor een prepaid simkaart met internet(bundel).

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

joke d'hulst

waar koop je een prepaid dongel ,

Petra

Beste Joke,

Bij providers zoals; Vodafone, T-Mobile en KPN. Dit kan in de winkel, maar ook online.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Milja

Wij wonen in het buitenland en komen af en toe een weekje naar NL. Welke dongel is het meest geschikt om laptops van internet te voorzien voor slechts een week vakantie in NL?

admin

Beste Milja,

Dat hangt echt af van jullie eisen en wensen. Je kunt bijvooorbeeld een dongel kopen waarin je een simkaart kunt stoppen. Deze simkaart kan dan gewoon een prepaid simkaart zijn waarbij je een prepaid internet bundel voor activeren. Als je een beetje snel internet wilt kun je kiezen voor bijvoorbeeld Vodafone met de 1 GB Vodafone prepaid 4G BloX. Dan heb je 1GB voor 30 dagen wat jullie natuurlijk in één week helemaal kunnen verbruiken. Als er internet gebruikt wordt op een laptop wordt er over het algemeen meer data verbruikt als op mobiel, dus wellicht is dit een goede optie voor jullie. Echter moet je jezelf afvragen: hoeveel data heb ik nodig? Welke eisen stel ik aan de internet snelheid?

Ik hoop jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Wilma

Mijn dochter heeft voor haar stage tijdelijk (10 wekeprepaid internet nodig om schoolopdrachten te kunnen maken
Ze zit omgeving Baarn welke oplossing is het goedkoopst/werkt het best

admin

Beste Wilma,

Het ligt een beetje aan de eisen & wensen maar bij de meeste mensen gaat de voorkeur uit naar Vodafone. Vodafone heeft namelijk een 1GB bundel voor maar 10 euro waarbij je automatisch gebruik maakt van het 4G netwerk. Andere providers hebben nog geen 4G netwerk beschikbaar voor prepaid klanten.
Je kunt een Vodafone simkaart bestellen in onze webshop.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Ik wil voor als ik in het buitenland ben een dongel aanschaffen zodat ik via mijn laptop op het internet kan om contact te onderhouden met het thuisfrond. Ik wil hiervoor een simcard kopen in het betreffende land.

Petra

Beste Ed,

Het is dan verstandig om een simlockvrije dongel te kopen zodat elke simkaart werkt in de dongel. Je kunt ook een simkaart in Nederland kopen en een buitenland bundel activeren. Hopelijk hebben we je hiermee verder geholpen. Anders horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Nel Muller

Ik heb een vodafoon dongel, kan ik die ook met een Simyo prepaid simkaart gebruiken?

Petra

Beste Nel,

Wij hebben dit gevonden op het forum van Vodafone:

“USB-modems van Vodafone hebben geen simlock. Je kunt er zowel een abonnement simkaart als een prepaid simkaart in gebruiken. De Vodafone PC software is echter alleen geschikt voor het Vodafone netwerk. Gebruik je die software, dan kun je de stick niet op een ander netwerk gebruiken.

Gebruik je bv de ingebouwde functies van Windows, dan is de stick met een willekeurige simkaart van een willekeurige provider te gebruiken.”

Hopelijk heb je hier wat aan. Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

ik heb een chrome book en wil voor 1 week (wegens Kamperen) een dongel hebben. welke is dan het meest geschikt? Ik hoef alleen maar mijn email te checken, en het weer en zo. Ik schat een half uur per dag even checken.. wie o wie geeft mij een goed advies? Ik ben totaal niet bekend met al dat digitale gedoe, hooguit computer. 🙂

Petra

Beste Son,

Hopelijk ben je nog niet op vakantie, maar door omstandigheden konden wij helaas niet eerder reageren. Wij raden je desondanks de dongel van Vodafone aan. Dit zou voor jou de goedkoopste optie zijn aangezien je geen abonnement nodig hebt en weinig internet gaat gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *