Duo simkaart of dubbele simkaart

Home » Nieuws » Algemeen » Duo simkaart of dubbele simkaart

Voor je mobiel zijn er tegenwoordig vele gadgets op de markt. Van speciale hoesjes tot externe batterijen voor je toestel. Naast deze gadgets bestaan er ook duo-simkaart gadgets die ervoor zorgen dat je meerdere simkaarten en dus nummers op één toestel kunt gebruiken. Van deze duo simkaart gadgets bestaan verschillende soorten en ook bestaan er speciale duo simkaart telefoons. Wat zijn dit nu precies en wat kan je ermee? Op deze vraag geeft deze post een antwoord.

Duo Simkaart adapters

Duo simkaart of dubbele simkaart betekent eigenlijk dat er meerdere simkaarten in één telefoon gebruikt kunnen worden. Zo kun je op beide nummers van beide simkaarten gebeld worden via één telefoon. Het is mogelijk om tot wel 5 simkaarten en nummers op één toestel te gebruiken. Wat heb je hier voor nodig? Een speciaal apparaatje, adapter genaamd. De grootte hiervan varieert met het aantal simkaarten dat je wilt gebruiken. Als je 2 simkaarten in je telefoon wilt, heb je maar een klein apparaatje nodig, dat van de 1 simkaart lezer in je telefoon, een 2 simkaarten lezer maakt.
Onderstaand zie je een kleine Duo Simkaart Adapter waarin twee mico simkaarten worden gebruikt:

Duo simkaart adapter enkel


Je hebt dan 2 mogelijkheden voor het plaatsten van meerdere simkaarten in één telefoon:

Optie 1

Hier moeten de simkaarten op maat geknipt worden, maar bij deze methode kunnen beide simkaarten in de simkaart lezer van je mobiel worden geplaatst.

Op de onderstaande manier worden de micro simkaarten geplaatst:

duo simkaart adapter met twee micro simkaarten

Optie 2

Bij de tweede optie (met twee simkaarten totaal) moeten de simkaarten niet altijd op maat geknipt te worden maar moet even gepuzzeld worden waar de tweede simkaart komt. De andere simkaart zit in principe aan een verlengde verbinding. Hetzelfde ondervind je als je 3 of meer simkaarten wilt gebruiken voor één telefoon. Deze adapter wordt bevestigd aan de achterkant van je telefoon en met software die je download kun je tot wel 5 simkaarten en nummers in gebruik nemen. Via je telefoon kan je tussen de verschillende simkaarten wisselen.

Onderstaand staat een voorbeeld van geen Duo maar een een zogenaamde “triple simkaart adapter

Triple simkaart adapter

Onderstaand staat een voorbeeld van Duo Adapter bij een iPhone. De adapter die ernaast ligt wordt meestal tegen de achterkant van de iPhone geplakt. Vervolgens kun je als beste een iPhone hoesje hierom heen doen voor het geval dat de adapter aan bijvoorbeeld je broekzak blijft hangen

duo simkaart iphone

Nu vraag je je af: waarom wil je 5 simkaarten gebruiken op één telefoon? Dit kan best handig zijn al wil je een zakelijk nummer en een privé nummer op één mobiel. Dan hoef je niet gebruik te maken van 2 telefoons. Ook kan je een of meerdere simkaarten voor bijvoorbeeld goedkoop bellen naar het buitenland gebruiken en een simkaart voor goedkoop bellen binnen Nederland. Wel moet je bij het kopen van een duo simkaart adapter letten of de adapter ook aan te sluiten is op het merk van jouw mobiel. Daarnaast moet het toestel simlock vrij zijn, anders kan je een tweede simkaart niet gebruiken. Als laatste kan je niet op alle vijf de nummers tegelijk gebeld worden, je kan maar 1 nummer tegelijk gebruiken.

Duo simkaart toestellen

Naast speciale adapters die meerder simkaarten kunnen lezen, zijn er ook toestellen die al helemaal aangepast zijn aan 2 simkaarten. Hier hoef je dus geen adapters aan vast te koppelen of simkaarten op maat te knippen. Dit zijn geen speciale toestellen, maar gewoon populaire smartphones zoals de Samsung Galaxy. De toestellen zijn los te koop en simlockvrij, zodat elke prepaid simkaart van elke provider gebruikt kan worden.

Duo sim zakelijk

Sommige providers, zoals Tele2 en KPN, bieden een duo simkaart aan in hun zakelijke abonnement. Het verschil met de bovengenoemde opties is dat je 2 simkaarten krijgt maar met allebei hetzelde telefoonnummer. Dit is handig voor als je een ingebouwd toestel in je auto hebt en een los toestel. Beide simkaarten hebben hetzelfde abonnement. Je betaalt niet dubbel omdat je nu twee simkaarten gebruikt. Om een duo simkaart in gebruik te nemen moet je vaak maar eenmalig betalen. Een nadeel is wel dat je nu niet een scheiding kan maken tussen een privé nummer en een zakelijk nummer, het zijn allebei dezelfde nummers. Ook bij deze zakelijke optie kan er maar van één simkaart tegelijk gebruik gemaakt worden.

Rate this post
11 Reacties

Laat een bericht achter

zestien − drie =