Duo simkaart of dubbele simkaart

Home » Nieuws » Algemeen » Duo simkaart of dubbele simkaart

Voor je mobiel zijn er tegenwoordig vele gadgets op de markt. Van speciale hoesjes tot externe batterijen voor je toestel. Naast deze gadgets bestaan er ook duo-simkaart gadgets die ervoor zorgen dat je meerdere simkaarten en dus nummers op één toestel kunt gebruiken. Van deze duo simkaart gadgets bestaan verschillende soorten en ook bestaan er speciale duo simkaart telefoons. Wat zijn dit nu precies en wat kan je ermee? Op deze vraag geeft deze post een antwoord.

Duo Simkaart adapters

Duo simkaart of dubbele simkaart betekent eigenlijk dat er meerdere simkaarten in één telefoon gebruikt kunnen worden. Zo kun je op beide nummers van beide simkaarten gebeld worden via één telefoon. Het is mogelijk om tot wel 5 simkaarten en nummers op één toestel te gebruiken. Wat heb je hier voor nodig? Een speciaal apparaatje, adapter genaamd. De grootte hiervan varieert met het aantal simkaarten dat je wilt gebruiken. Als je 2 simkaarten in je telefoon wilt, heb je maar een klein apparaatje nodig, dat van de 1 simkaart lezer in je telefoon, een 2 simkaarten lezer maakt.
Onderstaand zie je een kleine Duo Simkaart Adapter waarin twee mico simkaarten worden gebruikt:

Duo simkaart adapter enkel


Je hebt dan 2 mogelijkheden voor het plaatsten van meerdere simkaarten in één telefoon:

Optie 1

Hier moeten de simkaarten op maat geknipt worden, maar bij deze methode kunnen beide simkaarten in de simkaart lezer van je mobiel worden geplaatst.

Op de onderstaande manier worden de micro simkaarten geplaatst:

duo simkaart adapter met twee micro simkaarten

Optie 2

Bij de tweede optie (met twee simkaarten totaal) moeten de simkaarten niet altijd op maat geknipt te worden maar moet even gepuzzeld worden waar de tweede simkaart komt. De andere simkaart zit in principe aan een verlengde verbinding. Hetzelfde ondervind je als je 3 of meer simkaarten wilt gebruiken voor één telefoon. Deze adapter wordt bevestigd aan de achterkant van je telefoon en met software die je download kun je tot wel 5 simkaarten en nummers in gebruik nemen. Via je telefoon kan je tussen de verschillende simkaarten wisselen.

Onderstaand staat een voorbeeld van geen Duo maar een een zogenaamde “triple simkaart adapter

Triple simkaart adapter

Onderstaand staat een voorbeeld van Duo Adapter bij een iPhone. De adapter die ernaast ligt wordt meestal tegen de achterkant van de iPhone geplakt. Vervolgens kun je als beste een iPhone hoesje hierom heen doen voor het geval dat de adapter aan bijvoorbeeld je broekzak blijft hangen

duo simkaart iphone

Nu vraag je je af: waarom wil je 5 simkaarten gebruiken op één telefoon? Dit kan best handig zijn al wil je een zakelijk nummer en een privé nummer op één mobiel. Dan hoef je niet gebruik te maken van 2 telefoons. Ook kan je een of meerdere simkaarten voor bijvoorbeeld goedkoop bellen naar het buitenland gebruiken en een simkaart voor goedkoop bellen binnen Nederland. Wel moet je bij het kopen van een duo simkaart adapter letten of de adapter ook aan te sluiten is op het merk van jouw mobiel. Daarnaast moet het toestel simlock vrij zijn, anders kan je een tweede simkaart niet gebruiken. Als laatste kan je niet op alle vijf de nummers tegelijk gebeld worden, je kan maar 1 nummer tegelijk gebruiken.

Duo simkaart toestellen

Naast speciale adapters die meerder simkaarten kunnen lezen, zijn er ook toestellen die al helemaal aangepast zijn aan 2 simkaarten. Hier hoef je dus geen adapters aan vast te koppelen of simkaarten op maat te knippen. Dit zijn geen speciale toestellen, maar gewoon populaire smartphones zoals de Samsung Galaxy. De toestellen zijn los te koop en simlockvrij, zodat elke prepaid simkaart van elke provider gebruikt kan worden.

Duo sim zakelijk

Sommige providers, zoals Tele2 en KPN, bieden een duo simkaart aan in hun zakelijke abonnement. Het verschil met de bovengenoemde opties is dat je 2 simkaarten krijgt maar met allebei hetzelde telefoonnummer. Dit is handig voor als je een ingebouwd toestel in je auto hebt en een los toestel. Beide simkaarten hebben hetzelfde abonnement. Je betaalt niet dubbel omdat je nu twee simkaarten gebruikt. Om een duo simkaart in gebruik te nemen moet je vaak maar eenmalig betalen. Een nadeel is wel dat je nu niet een scheiding kan maken tussen een privé nummer en een zakelijk nummer, het zijn allebei dezelfde nummers. Ook bij deze zakelijke optie kan er maar van één simkaart tegelijk gebruik gemaakt worden.

11 Reacties
 1. Lara april 4, 2017om 6:05 pm

  Als reactie op Frans.
  Hoe werkt dit op een iPhone 7. Dus als ik twee simkaarten heb met twee verschillende nummers. Hoe werkt dit dan?

 2. Frans januari 25, 2017om 3:23 pm

  Zijn er speciale instellingen nodig.
  Voor 2 simkaarten.

  • Merel januari 25, 2017om 5:22 pm

   Beste Frans,

   In een Dual-sim telefoon kun je kiezen vanaf welke simkaart je wilt bellen en sms’en. Je kunt constant tussen de verschillende simkaarten wisselen en bent bereikbaar op beide simkaarten tegelijk.
   Wanneer je twee simkaarten gebruikt door middel van een duo simkaart adapter, ben je slechts op één nummer tegelijk bereikbaar. Op welke simkaart je bereikbaar bent, kun je zelf kiezen. Je kan dit afwisselen door je voorkeur via ‘instellingen’ te wijzigen.
   Hoe dit precies werkt op jouw telefoon is afhankelijk van het merk en het model.
   Als je het merk en model van jouw mobiele telefoon aan ons kunt doorgeven, zullen wij het even voor je uitzoeken.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. roos brouwer augustus 26, 2016om 2:38 pm

  Ik heb een 5s iphone. ik zou graag een duosimkaart adapter willen nu ik sinds kort ook een zakelijk nummer erbij heb gekregen. waar kan ik deze bestellen? en moet ik deze in laten bouwen in mijn telefoon? ik ben zelf niet echt erg handig… wat zijn de kosten van een adapter? en is het makkelijk om tussen de twee simkaarten te wisselen?
  alvast bedankt voor jullie antwoord!
  groetjes roos

  • Petra september 19, 2016om 9:24 am

   Beste Roos,

   Wij hadden er een gezien bij bol.com, maar deze is helaas niet meer leverbaar. We zijn er nu ook een tegengekomen op de webshop dualsim.nl voor 24,- (wij zeggen er wel bij dat wij geen ervaring hebben met deze webshop). Let wel op want de adapter ondersteund geen 4g. Je kunt het zelf in je telefoon doen, maar je kunt het misschien ook bij een telefoonwinkel of reparatieshop vragen om het voor je te laten doen? De kosten liggen zo rond de 25,-. Zoals het beschreven staat is het wel makkelijk in gebruik, maar wij hebben er persoonlijk geen ervaring mee.
   Succes met je keuze!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. Tineke Vriesema augustus 14, 2016om 2:07 pm

  Ik heb een duosimkaart nodig voor mijn zwager en hij heeft geen smartphone maar een mobiele telefoon met druktoetsen. Is dat ook mogelijk in deze telefoon?
  Vriendelijke groet, Tineke

  • admin augustus 18, 2016om 11:21 pm

   Beste Tineke,

   Dat is afhankelijk van de telefoon. Welk merk, model en type telefoon is het? Dan kunnen wij dit wel even nagaan.

 5. J.E. De Lange augustus 10, 2016om 12:30 pm

  Is her mogelijk om 2 kaart een te krijgen met het zelfde nummer

  • Petra september 8, 2016om 11:37 pm

   Beste De Lange,

   Ja dit is mogelijk met een duo simkaart. Wij hebben het voor je uitgezocht en er een post over geschreven, deze zal zeer binnenkort live komen te staan. Houd onze berichten dus in de gaten!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. John Bronner juni 5, 2014om 9:44 am

  Omdat ik geen buitenland dekking heb van de werkgever ben ik genoodzaakt om een prive Simkaart te hebben.
  Daarom ben ik in het bezit van een Samsung Duos toestel.
  Omdat er reeds al weer betere toestellen zijn zou ik graag weer een nieuwe willen hebben maar ik kan niet echt een goede in Nederland vinden.
  De goede toestellen zoals de Note3 en S5 zijn in China te koop maar wie geeft mij dan de garantie dat het goed gaat.
  Kunt U aan geven of ik gelijktijdig bereikbaar ben op beide Simkaarten?
  Dan is het misschien een optie om in Nederland een Samsung Note3 of S5 aan te schaffen en een adapter aan te gebruiken.
  Of weet U een goed toestel die hier in Nederland verkocht wordt.
  Ik moet dan wel de garantie hebben dat beide nummer gelijktijdig bereikbaar zijn.
  In afwachting verblijf ik met vriendelijke groet,
  J.Bronner

  • admin juni 5, 2014om 10:03 am

   Beste John,

   Bedankt voor je bericht. Met een Duo Sim adapter moet er geschakeld worden tussen simkaart. Je bent dus niet bereikbaar op beide simkaarten tegelijk.
   Wanneer je op beide simkaarten tegelijk bereikbaar wilt zijn moet de betreffende telefoon onder andere:
   – Twee antennes hebben
   – Twee verzend modules

   Kortom, wanneer je een duo adapter gebruikt op een “normale” smartphone, zul je moeten schakelen tussen de simkaarten aangezien er sprake is van maar één antenne.
   Een smarpthone met twee antennes heeft een “dual stand-by” functie.

   Wij hebben geen directe overzichten beschikbaar welke specifieke modellen dit hebben. Wel zullen wij dit meenemen om hier een speciale pagina voor te maken. Het zal interessant zijn voor meerdere bezoekers. Volg ons blog dus en naar inschatting zal hier volgende maand een speciale pagina voor worden aangemaakt.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Mocht je nog vragen hebben horen wij dit graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

vijftien + 11 =