Goedkoper prepaid met deze 5 tips

Home » Nieuws » Algemeen » Goedkoper prepaid met deze 5 tips

Goedkoper uitkomen met prepaid? Of je nou een prepaid simkaart of prepaid eSIM hebt, er zijn zeker een aantal manieren om goedkoper uit te komen. Het grote voordeel van prepaid is dat je zelf bepaalt hoeveel je verbruikt en niet vastzit aan vaste maandelijkse kosten. Toch zijn velen nog op zoek naar manieren om goedkoper prepaid te internetten, bellen en sms’en.

Daarom lees je in deze blog 5 tips die jou gaan helpen om goedkoper uit te komen met prepaid.

Goedkope prepaid aanschaffen?

Ben je direct op zoek naar de goedkoopste prepaid? Gebruik dan onderstaande tabel. Wij hebben de beste goedkope opties voor je uitgezocht. Bestellen kan eenvoudig met de bestelknop! Heb je al prepaid en wil je weten hoe je goedkoper uitkomt? Lees verder voor onze 5 tips.

Scroll / Swipe naar rechts op mobiel

Provider
Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
 
Simyo - Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€12,50,- Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
1e min

€5,-

BESTEL
Simyo - Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50,- Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,101e min

€15,-

BESTEL
KPN
(€10,- beltegoed)
€0,30€0,01€0,161e min

€5,-

BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE


Mobile Vikings
(Alleen voor Belgie)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

BESTEL

Tips voor goedkoper prepaid

  1. Maak gebruik van prepaid bundels
  2. Kies voor een goedkope provider
  3. Let op internationale tarieven
  4. Gebruik WiFi waar mogelijk
  5. Kies voor een gratis simkaart

1. Maak gebruik van prepaid bundels

Door gebruik te maken van prepaid bundels kom je voordeliger uit. Bundels zijn de laatste jaren populairder geworden omdat ze de voordelen hebben van een abonnement (maandelijkse bundel), zonder dat je verplicht elke maand moet betalen. Je hebt nog steeds de vrijheid van prepaid en bepaalt zelf wanneer je welke bundel koopt.

Het enige nadeel aan een bundel is dat je beltegoed niet kunt meenemen naar de volgende maand. Hoewel prepaid op zichzelf dus wel voordeliger is wanneer gebruik wordt gemaakt van bundels, moet je er wel rekening mee houden dat bundels voor een beperkte periode gelden (je kunt belminuten, sms’jes en/of MB’s niet meenemen).

2. Kies voor een goedkope provider

Niet elke prepaid provider hanteert dezelfde tarieven. In de tabel op deze pagina zie je de beste goedkope opties: Simyo en KPN (zowel goedkoop als goede netwerk & service). Het is goed mogelijk dat je bij andere providers duurder uitkomt. Daarom is het van belang om goed te letten op verschillende tarieven van prepaid providers.

3. Let op internationale tarieven

Velen kiezen voor prepaid om zo in het buitenland te kunnen bellen, sms’en en/of internetten. Hierbij gelden niet altijd dezelfde tarieven. Sommige providers, bijvoorbeeld Simyo, hanteren dezelfde prepaid tarieven als in Nederland, zolang je binnen de EU blijft. Bij andere providers is het mogelijk dat je duurder uitkomt. Let hier dus goed op als dit voor jou belangrijk is.

4. Gebruik WiFi waar mogelijk

Het is zelf niet direct prepaid, maar door vaker voor WiFi te kiezen kun je wel goedkoper uitkomen met prepaid. Ben je dus bijvoorbeeld thuis, zet dan je WiFi aan. Ben je op werk, school of bij een kennis? Vraag naar het wachtwoord en maak gebruik van het WiFi-netwerk. Zo kun je je prepaid beltegoed en MB’s besparen voor wanneer je het echt nodig hebt.

5. Kies voor een gratis simkaart

Ga je prepaid aanschaffen en wil je niet direct een bedrag betalen voor de simkaart? Kies dan voor een gratis (prepaid) simkaart. Soms krijg je ook meer tegoed dan waar je voor betaalt. Bekijk deze pagina voor meer informatie over het ontvangen van een gratis simkaart.

Laat een bericht achter

5 × 3 =