KPN levert momenteel beste 5G-snelheid

Home » Nieuws » Prepaid » KPN levert momenteel beste 5G-snelheid

Uit onderzoek van OpenSignal blijkt dat provider KPN de beste 5G-snelheid levert. Naast KPN zijn de andere providers die het mobiele 5G-netwerk aanbieden, T-Mobile en KPN, ook getest. Hieruit blijkt dus dat KPN voorop loopt op gebied van 5G-snelheid. Lees verder om erachter te komen welke snelheden providers momenteel met 5G behalen en hoe het momenteel zit met 5G en prepaid.

Uitslag: Onderzoek snelheid 5G

Voor zowel KPN, T-Mobile als Vodafone is gekeken naar de 5G-snelheid. Zie hieronder de huidige 5G downloadsnelheid per provider:

  • KPN: 162,2 Mbps
  • T-Mobile: 123,2 Mbps
  • Vodafone: 84,9 Mbps

KPN ook snelste 5G uploadsnelheid

Naast downloadsnelheid is er ook gekeken naar 5G uploadsnelheid. Hieruit blijkt dat KPN momenteel opnieuw het beste presteert. KPN-gebruikers zagen een gemiddelde uploadsnelheid van 42,4 Mbps. T-Mobile scoorde met 35,3 Mbps wat minder, maar dit was wel hoger dan Vodafone.

Hoe snel is 5G momenteel?

Momenteel is er nog niet echt een verschil te merken tussen 5G en 4G. Dat komt door de frequenties die nu beschikbaar zijn. De maximale snelheid van 5G is nu nog 500 Mbps.

Zodra de 5G-frequentie beschikbaar is en deze door providers wordt gebruikt, zal 5G nog sneller worden en zullen de verschillen met 4G duidelijker worden.

5G voor prepaid?

Momenteel kun je als prepaid klant nog niet voor 5G kiezen. In dit artikel hebben wij dit onderwerp al even behandeld en toen was de verwachting dat het 5G-netwerk in 2020 zou uitrollen. Dat is ook gebeurd, alleen voor prepaid moet 5G nog komen.

Dat 5G nu nog niet beschikbaar is voor prepaid, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Er is namelijk nog geen verschil met 4G. Inmiddels werken vrijwel alle prepaid providers wel met 4G. Je kunt dus gerust voor een prepaid simkaart of prepaid eSIM kiezen, zonder je zorgen te maken dat je achterloopt op gebied van internetsnelheid. Zodra 5G daadwerkelijk sneller wordt dan 4G, zullen er ongetwijfeld providers zijn die snel 5G voor prepaid gaan aanbieden.


Gerelateerd artikel:
Is 5G internet gevaarlijk?

Laat een bericht achter

3 + 9 =