Simkaart zonder abonnement

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Simkaart zonder abonnement

Vandaag de dag heeft iedereen wel verschillende abonnementen lopen. Dat zijn allemaal maandelijkse kosten waarvan je soms het overzicht kwijt raakt. Daarom is het fijn om voor bepaalde zaken geen abonnement te hebben. Zo ook voor je telefoon. Een simkaart zonder abonnement is een prepaid simkaart.

Wil je een simkaart kopen zonder abonnement? Wij geven je de beste opties en beschrijven wat nou eigenlijk de voordelen hiervan zijn. Ook lees je hier of het voor jou geschikt is en waar je op let bij het kopen van een prepaid simkaart.

Prepaid simkaart zonder abonnement kopen?

Indien je interesse hebt in een simkaart zonder abonnement, ben je eigenlijk op zoek naar een prepaid simkaart. Hierbij betaal je vooraf en heb je geen maandelijkse abonnementskosten.

Wij hebben de beste opties voor een prepaid simkaart hieronder voor je verzameld. Klik op een van de bestelknoppen om direct een prepaid kaart aan te schaffen!

Provider
Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
 
Simyo - Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€12,50,- Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
1e min

€5,-

BESTEL
Simyo - Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50,- Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,101e min

€15,-

BESTEL
KPN
(€10,- beltegoed)
€0,30€0,01€0,161e min

€5,-

BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE


Mobile Vikings
(Alleen voor Belgie)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

BESTEL

De voordelen van een simkaart zonder abonnement

Heb je nog geen definitieve keuze gemaakt, of ben je gewoon benieuwd naar de redenen om voor een prepaid simkaart zonder abonnement te kiezen? Wij hebben hieronder de voordelen voor je opgesomd:

  • Je zit niet vast aan een abonnement/contract. Abonnementen hebben vaak een looptijd van 1 of 2 jaar. Voor velen is dit in hun situatie geen goede oplossing. Met een prepaid simkaart weet je zeker dat je geen maandelijks terugkerende kosten hebt die automatisch worden geïncasseerd.
  • Je hebt volledige controle over je kosten. Gebruik je jouw telefoon een maandje wat minder? Dan betaal je niet onnodig voor data, belminuten en sms’jes die je toch niet gebruikt. Je kunt van tevoren opwaarderen met een bepaald bedrag en hier langer dan één maand of door. Wanneer je opwaardeert? Die keuze is aan jou!
  • Je kunt je prepaid simkaart opwaarderen met prepaid bundels om voordeliger uit te komen. Deze bundels zijn vaak één maand geldig. Het voordeel tegenover een abonnement is dat je zelf bepaalt wanneer je een bundel aanschaft.
  • Met een abonnement voor je telefoon wordt je meestal geregistreerd bij het BKR. Dat is met een prepaid simkaart niet het geval.


Een simkaart kopen zonder abonnement heeft dus voldoende voordelen, maar voor wie is het eigenlijk geschikt? Lees verder voor meer informatie.

Is het voor mij geschikt?

In de volgende gevallen wordt het vaakst voor een prepaid simkaart gekozen. Herken je jezelf hierin, dan is de kans groot dat een simkaart zonder abonnement bij jou past.

  • Je wilt internetten, bellen en sms’en op je telefoon zonder daar een abonnement voor nodig hoeven te hebben.
  • Je kunt geen abonnement afsluiten vanwege een negatieve BKR-registratie, of wilt niet geregistreerd zijn bij het BKR met een telefoonabonnement.
  • Je wilt meer controle over je kosten.
  • Je bent op zoek naar een simkaart voor een tweede telefoon of zakelijke telefoon.
  • Je wilt een prepaid simkaart gebruiken voor in een GPS horloge, tracker, beveiligingscamera of ander apparaat.


Natuurlijk kunnen er nog altijd andere situaties zijn waarin een prepaid simkaart zonder abonnement geschikt is. Hierboven zijn een aantal veelvoorkomende voorbeelden genoemd.

Waar let ik op bij het kopen van een simkaart zonder abonnement?

Allereerst is het belangrijk om te weten bij welke provider je een prepaid simkaart koopt. Providers hanteren namelijk verschillende prepaid tarieven. Bij de ene aanbieder is prepaid bellen voordeliger, terwijl bij de ander internetten gunstiger is. Door deze tarieven met elkaar te vergelijken, kun je op basis van je verbruik ook beter inschatten hoeveel beltegoed je nodig hebt.

Ook is het een goed idee om de tarieven per MB te bekijken. Prepaid bundels zijn namelijk voordeliger dan beltegoed opwaarderen. Door de tarieven per MB te bekijken weet je hoeveel je bespaart door voor een bundel te kiezen.

Verder is het verstandig om te controleren of een provider een starttarief voor bellen hanteert. Vooral wanneer je vaak belt is het aangeraden om dit goed te checken.

Laat een bericht achter

twintig + 11 =