Grote stijging verkoop 5G-telefoons

Home » Nieuws » Prepaid » Grote stijging verkoop 5G-telefoons

De groei van het aantal verkochte smartphones is dit jaar minder dan verwacht. Dit komt vooral door tekorten aan bepaalde componenten. Hierdoor zijn er vooral minder 4G-telefoons verkocht. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat het aantal verkochte 5G-telefoons is gestegen. In dit artikel lees je meer informatie over de wereldwijde verkoop van smartphones, de sterke stijging van het aantal verkochte 5G-telefoons, en de huidige beschikbaarheid van 5G voor prepaid gebruikers.

Groei verkochte smartphones

De verwachte groei voor smartphone verkopen was voor dit jaar 7,4 procent. De uiteindelijke groei was 5,3 procent. Dit betekent dat de groei van het aantal verkochte smartphones dit jaar minder was dan verwacht.

Dit komt door twee factoren:

  1. Aanhoudende tekorten aan bepaalde componenten, zoals chips voor smartphones.
  2. Logistieke uitdagingen, welke waarschijnlijk pas halverwege volgend jaar zullen verbeteren.

Vooral de component problemen hebben gezorgd voor een mindere verkoop. Deze zijn grotendeels van toepassing op 4G-telefoons. Dit is ook een van de redenen dat de verkoop van 5G-smartphones harder is gestegen. Hieronder lees je meer over de verkoop van 5G-apparaten dit jaar.

Stijging verkoop 5G-apparaten

Het aantal verkochte 5G-smartphones stijgt dit jaar met 117 procent. De voornaamste redenen voor deze grote stijging, zijn:

  1. Het aantal 5G-toestellen groeit snel, waardoor men in verhouding minder 4G-telefoons aanschaft (hierbij spelen component problemen ook een rol).
  2. Winkels verkopen liever duurdere 5G-toestellen dan 4G-telefoons, en stimuleren dus ook de verkoop van 5G-telefoons.

Het grote succes van de iPhone 12 en 13 zorgt ervoor dat de gemiddelde verkoopprijs van 5G-smartphones met 1,7 procent stijgt. Uiteindelijk zal dit in verwachting tegen 2025 dalen met ongeveer 35%. Daarentegen zal de gemiddelde prijs van een 4G-telefoon sterk dalen naarmate de jaren vorderen.

In 2021 is 5G voor prepaid nog niet mogelijk. De verwachting is dat in de loop van 2022 5G mogelijk zal worden gemaakt voor prepaid. Totdat 5G beschikbaar is voor prepaid, zullen prepaid gebruikers dus gebruik moeten blijven maken van 4G.

Rate this post

Laat een bericht achter

1 × 3 =