Hollandsnieuwe Prepaid Tarieven & Ervaringen

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Hollandsnieuwe Prepaid Tarieven & Ervaringen

hollandsnieuwe logo
InhoudsopgaveLET OP! HOLLANDSNIEUWE STOPT MET HET AANBIEDEN VAN PREPAID DIENSTEN!

Hollandsnieuwe prepaid is per 8 april 2015 gestopt. De provider gaat zich nu focussen op ‘sim only’ en ‘telefoon abonnementen’. Huidige klanten kunnen wel gebruik blijven maken van hun simkaart van hollandsnieuwe.

Top 3 Prepaid Providers

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Op 22 oktober rond 10.00 uur hebben wij een prepaid kaart van Hollandsnieuwe besteld. Op 26 oktober kregen wij onze bestelling binnen en konden wij beginnen met het reviewen van de Hollandsnieuwe prepaid sim only.

Hollandsnieuwe bestaat sinds januari 2011 en is een dochterbedrijf van Vodafone. De tarieven zijn over het algemeen niet de goedkoopste maar ook niet de duurste uit telefonie de markt.

Inhoud van het prepaid pakket

Hollandsnieuwe prepaid pakket
Zoals op de afbeelding te zien in bestond het prepaid pakket uit de volgende elementen:

 • Simkaart
 • Boekje met algemene voorwaarden
 • Boekje met prepaid handleiding
 • Bijbehorende brief met de verwelkoming als nieuwe klant plus een promotie flyer met wat informatie


Bereik
Hollandsnieuwe valt dus onder vlag van Vodafone maar opereert wel als zelfstandig bedrijf. Het bereik van deze provider is gewoon goed. Het Vodafone netwerk kent een uitgebreide dekking in heel Nederland.

 

Veel mensen kiezen voor de goedkoopste prepaid provider. Wanneer je wilt gaan voor de goedkopere tarieven zul je gaat kiezen tussen Hollandsnieuwe prepaid, SimYo prepaid en Tele2 prepaid. Deze drie providers hebben namelijk de laagste tarieven op de prepaid markt.
Zoals we hierboven zien zijn de tarieven gelijk of liggen deze erg dicht bij elkaar. Het is dus zaak dat we andere elementen en “de kleine lettertjes” gaan vergelijken.

* Let op!

Om na te gaan wie daadwerkelijk de Goedkoopste prepaid tarieven heeft vergelijken we de volgende extra elementen:

 • Afrekening per minuut of per seconde?
 • Starttarief
 • Afrekening per MB, per KB of per 100 KB?De prijzen voor bellen naar buitenland verschillen per land, per provider en/of per werelddeel. Dit is voor ons onmogelijk om in kaart te brengen. Aangezien 99% van de lezers geïnteresseerd is in de nationale tarieven, behandelen we alleen deze in de vergelijking van de goedkoopste tarieven.

* Let op!

Provider

Afrekening Bellen

Afrekening internet

Starttarief

Hollandsnieuwe

Per min

Per 100 KB

1e min

SimYo

Per sec

Per 1 KB

1e min

 

Hollandsnieuwe Opwaarderen

Bij Hollandsnieuwe kun je op drie manieren opwaarderen te weten:

 • Automatisch opwaarderen
 • Online opwaarderen
 • Opwaarderen via SMSBij Automatisch opwaarderen wordt je beltegoed automatisch opgewaardeerd wanneer je beltegoed onder de drie euro komt. Het bedrag dat automatisch wordt bijgeschreven kun je zelf kiezen onder de opties: 5,- 10,- en 20,-.

Online opwaarderen gaat via de website van Hollandsnieuwe met behulp van een iDeal betaling. Je kunt ook hier zelf een bedrag kiezen dat je wilt opwaarderen.

Bij Opwaarderen via een SMS, SMS je bijvoorbeeld de tekst “ 5 euro” naar 101. Vervolgens wordt het gekozen bedrag bijgeschreven op jouw beltegoed.
Let wel op dat deze functie eerst moet worden aangezet in mijn hollandsnieuwe op de website van Hollandsnieuwe zelf.

Let op!
Beltegoed is bij HollandsNieuwe prepaid maar drie maanden geldig. Waardeer dus niet te veel op in één keer!

Bellen en SMS´en naar het buitenland

De tarieven voor het bellen naar het buitenland staan hieronder weergegeven in een tabel.

Bellen en SMSen naar buiteland HollandsNieuwe prepaid

Prepaid internet

Hollandsnieuwe heeft maar een mogelijkheid tot prepaid internet en dat is een dagbundel van 20 MB voor €1,- euro. Dit betekend dat wanneer je een gehele maand gebruik wil maken van internet, maarliefst €30,- euro kwijt bent. Dit is dus totaal niet voordeling in tegenstelling tot bijvoorbeeld Simyo dat voor €10,- een prepaid maandbundel aanbied.

Prepaid internet snelheid is van Hollandsnieuwe wordt nergens gecommuniceerd maar nadat wij contact met hun hebben opgezocht via Twitter kregen wij erg netjes het volgende antwoord:
“Goedemiddag, de praktische downloadsnelheid is 2-4 Mbps.” Vervolgens m.b.t. de upload snelheid: “Onze praktische upload is 0,7 – 1,1 mbps. Theoretisch is 3,6 mbps mogelijk”. Vaak staat er bij providers 3.6 Mbps, echter is dit de maximale snelheid. Hollansnieuwe geeft in hun antwoord keurig aan wat de praktische snelheid is.

Praktische internet snelheid: 2-4 Mbps

Voordelen & Nadelen

Voordelen

 • Goed bereik door het gebruik van het Vodafone netwerk
 • Goedkoop prepaid bellen voor 10 cent per minuut
 • Goedkoop SMS tarief van 10 cent per berichtNadelen

 • Beltegoed is maar 3 maanden geldig
 • Je betaald per minuut. Wanneer je een gesprek voert van 1 minuut en 1 seconde, worden er twee minuten afgerekend. Hierdoor kunnen de tarieven van Hollandsnieuwe prepaid opeens niet meer zo goedkoop zijn wat het lijkt. Je komt dus altijd duurder uit dan 10 cent per minuut.
 • Ook internet wordt naar boven afgerond. Er wordt aferekend per 100 KB. Mocht je dus een e-mail of webpagina openen van 101 KB wordt er 200 KB afgerekend. Bij SimYo prepaid internet wordt er bijvoorbeeld gewoon 101 KB afgerekend. In deze verhouding zal Hollandsnieuwe dus ook een stuk duurder uitvallen op prepaid intenret gebied.
 • Prepaid internet bij Hollandsnieuwe kan alleen voor 1 euro per dag er 20 MB. Dit is dus 3x zo duur als een prepaid maandbundel bij Simyo of Tele2 e.a.
 • Klantenservice is alleen te bereiken via de website en op basis van terugbelafspraken. Je kunt dus niet zelf bellen.

Conclusie

De marketing, bedrijfvoering, systeem e.d. zijn in het eerste oogopslag allemaal prima geregeld bij Hollandsnieuwe. Het is dus ook wel een betrouwebare provider. Echter zit er een hele grote MAAR aan deze provider:

Wij vinden zowel de communicatie over zowel de prepaid bel tarieven als de prepaid internet tarieven een beetje te stiekem. In tegenstelling tot veel andere providers rekent HollandNieuwe bellen af PER MINUUT en internet PER 100 KB. Dit betekend dat je nooit belt of surft via de gecommuniceerde tarieven. In de praktijk zul je altijd duurder uitkomen dan normaal.
Dit is ook de hoofdreden waarom wij Hollandsnieuwe niet als “goedkoopste prepaid” bombarderen op de homepage.

Aangezien prepaid niet de hoofdfocus is van Hollandsnieuwe zien we dit ook niet zo snel veranderen.

Tot slot zien we bovenstaand onder de “nadelen” dat de klantesevice ook niet per direct te bereiken is. Wij van prepaidsimkaart.net vinden klantenservice enorm belangrijk, waardoor we door dit punt nog iets minder fan zijn van Hollandsnieuwe.

WAT IS JOUW ERVARING MET HOLLANDSNIEUWE PREPAID?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

2 Reacties
 1. H.S. juni 6, 2014om 4:55 pm

  Ze lopen ver achter in de tijd.
  0970 nummers blokkeren ze
  Dat houd in dat je met je telefoon geen diensten kan verrichten zoals bij mij het besturen van mijn alarm.
  Dit soort en vele andere mogen niet meer werken met 06 nummers maar moeten 0970 nummers gebruiken.
  Wetgeving verplicht providers deze nummer door te laten maar bij hollands nieuwe hebben ze daar dus lak aan.
  Er is al een provaider die op dwangsom van 15.000 euro per dag moet betalen dus die laat het nu wel toe.
  Ik heb nu twee keuzes

  1 ik gooi mijn alarm van 1500 euro weg of ik gooi mijn telefoon weg terwijl ik een 2 jaar contract heb en nog 19 maanden moet betalen.

 2. Peter Wijnstra januari 1, 2016om 11:08 am

  Eergisteren heb ik tweemaal een opwaardeer sms naar 101 gezonden, maar het beltegoed wordt niet bijgeschreven.
  Ik heb ze maar eens gebeld, met mijn vaste lijn. VIJFTIG minuten inde wacht gehangen en naar de meest vreselijke muziek moeten luisteren om vervolgens te horen dat ze er niks aan kunnen doen.
  Later geprobeerd met chatten de helpdesk van Hollands Nieuwe te bereiken. Dat was helemaal drama. Steeds op nieuw in de wachttijd gezet tot ik na bijna drie kwartier kon chatten met een medewerkers van wie ‘ het systeem’ vast liep.
  Service van niks dus, en ik heb nog steeds geen nieuw beltegoed.

Laat een bericht achter

*