iPad 3 te warm?

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » iPad 3 te warm?

Er gaan verschillende klachten rond dat de iPad 3 warmer zou zijn dan zijn voorganger. Dit is correct maar de meeste verhalen worden erg overdreven. De iPad 3 is gemiddeld vijf graden warmen als de iPad2 tot ongeveer 33 graden max.

Dat de de nieuwe iPad warmer is, is vrij logisch te verklaren. Het nieuwe scherm heeft gewoonweg meer power nodig om tot de hoge prestaties te komen. De iPad 3 wordt uitgebracht met een Retina Display, A5X chip, wat 4G LTE ondersteund met een tien uur durende accu. Deze elementen kosten meer vermogen dus komt er vanzelfsprekend wat meer warmte vrij. Het is niet zo dat de nieuwe iPad zo warm is dat je vingers verbranden, dit soort verhalen zijn dus erg overdreven.
Na testen van de consumentenbond is er bewezen dat dat lokaal de iPad max 40 graden warm kan worden. Echter kan komt de aluminium achterkant niet boven de 35 graden tijdens extreme omstandigheden.

De nieuwe PSP genaamd PSPVita is nog vele male warmer, ook bij deze gadget komt dit onder andere door de enorm hoge kwaliteit van het scherm.

Kortom, nergens om je zorgen over te maken.