KPN heeft momenteel beste netwerk

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » KPN heeft momenteel beste netwerk

Regelmatig worden er door verschillende partijen onderzoeken uitgevoerd om te bepalen welke netwerkprovider het beste mobiele netwerk heeft (prepaid en abonnementen). Ditmaal heeft Ookla onderzoek gedaan naar het beste Nederlandse netwerk in 2021 voor de eerste twee kwartalen. Daaruit komt dat telecomaanbieder KPN het beste mobiele netwerk heeft. In dit artikel behandelen we dit onderzoek en de resultaten ervan.

Scores KPN, T-Mobile en Vodafone

Wanneer de drie netwerkproviders (KPN, T-Mobile en Vodafone) met elkaar worden vergeleken, valt op dat KPN vooral hoog scoort op mobiele dekking en gemiddelde internetsnelheid.

Hierbij blinkt KPN vooral uit op het gebied van mobiele dekking. KPN scoort op mobiele dekking een 822. Dit terwijl T-Mobile hiervoor de score 626 krijgt. De laagste score is voor Vodafone: 532. Overigens is van belang om hierbij te vermelden dat de dekking alleen via Android telefoons bepaald is.

Voor internetsnelheid zijn juist Apple telefoons (iPhones) gebruikt. Echter scoort KPN hier ook weer het hoogst. De provider krijgt namelijk een Speed Score van 101,84. De Speed Score van T-Mobile is 97,62 en van Vodafone 74,18. Opvallend is dat zowel voor mobiele dekking als voor de snelheidsmetingen de volgorde precies hetzelfde is (KPN scoort het hoogst, T-Mobile volgt en Vodafone eindigt als derde).

De gemiddelde internetsnelheid van de drie netwerken is 99,9 Mbps. De volgorde voor gemiddelde internetsnelheid is opnieuw KPN, T-Mobile en Vodafone. Dit geldt voor zowel landelijke snelheid als de snelheid in de grote steden (Amsterdam, Den Haag en Utrecht). Aangezien Tele2 geen eigen mobiele netwerk meer heeft (Tele2 is inmiddels onderdeel van T-Mobile), wordt Tele2 ook niet meer gemeten.

Resultaten eerste halfjaar

Bovengenoemde resultaten zijn op basis van metingen over het eerste halfjaar van 2021. Het gaat dus echt om de eerste twee kwartalen van dit jaar. Eind 2020 en de laatste twee kwartalen van dit jaar worden niet meegerekend voor dit onderzoek.

Welke providers maken gebruik van het KPN-netwerk?

Er zijn veel aanbieders die gebruik maken van het KPN-netwerk. Kijkend naar prepaid is Simyo de bekendste provider die gebruikt maakt van het KPN-netwerk. Simyo biedt echter ook abonnementen aan.

Naast Simyo zitten er vele andere providers op het KPN-netwerk. Dit zijn onder andere aanbieders Youfone, Budget Mobiel, Lebara en Lycamobile.

Laat een bericht achter

een × 4 =