Machine to machine simkaart

Home » Nieuws » Algemeen » Machine to machine simkaart

machine to machine simkaart - M2M - IOTDe ontwikkeling van de technologie en de komst van ‘internet of things’ (iOT) heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig heel veel apparaten draaien op het internet. De machine to machine simkaart zorgt ervoor dat apparaten zoals een koelkast, de thermostaat, printers en GPRS-systemen via het internet kunnen draaien. Wat een m2m simkaart precies is, waar je ze koopt en wat je ermee kunt doen lees je in dit artikel.

Wat is een M2M simkaart?

Een machine to machine simkaart wordt ook wel afgekort tot m2m simkaart. Deze soort simkaart kun je in slimme apparaten gebruiken, zoals een slim alarmsysteem. Hierdoor kan het slimme apparaat verbinding maken met het internet en kun je op deze manier met ze communiceren. Daarnaast kunnen apparaten ook onderling met elkaar communiceren en belangrijke informatie uitwisselen. Dit wordt machine to machine communicatie genoemd. Zo kun je bijvoorbeeld jouw alarmsysteem van een afstand bedienen of via GPRS een bepaald voertuig volgen of deze traceren met je smartphone. Om deze apparaten via het internet te laten draaien, is een data simkaart nodig.

Met een M2M sim kun je namelijk alleen internetten. Deze simkaarten zijn geoptimaliseerd voor dataverbruik van slimme apparaten, waardoor het een heel ander soort sim is dan een prepaid simkaart voor je telefoon. Een machine to machine simkaart zorgt voor een betrouwbare en veilige dataverbinding. Dat is wel zo handig, aangezien een hacker anders jouw alarmsysteem bijvoorbeeld zou kunnen uitschakelen. Daarnaast wordt er ook in het bedrijfsleven met veel slimme apparatuur gewerkt, waarbij m2m simkaarten nodig zijn. Zo heeft iedereen belang bij een veilig en betrouwbaar netwerk. Wij hebben hierom gekozen voor het betrouwbare netwerk van KPN. Veiligheid en betrouwbaarheid staat bij m2m simkaarten natuurlijk ook hoog in het vaandel staan.

Wat kost een machine to machine simkaart?

Een M2M simkaart kun je aanschaffen als prepaid data simkaart. De kosten van zo’n data simkaart zijn afhankelijk van je afname. Hoe meer data je in één keer koopt, hoe goedkoper de data is. De meeste mensen en bedrijven hebben een voorkeur naar een prepaid M2M simkaart aangezien er door de meeste machines maar erg weinig data verbruikt wordt.

Specifieke M2M mogelijkheden en vereisten

 • De afronding: De meeste prepaid simkaarten die gebruikt worden voor mobiel internet, ronden het dataverbruik af per 100 kb. Voor M2M apparaten is dit niet reëel, aangezien deze hele kleine hoeveelheden data gebruiken.
 • Instellingen: De M2M-simkaart biedt veel opties. Zo kun je hem blokkeren voor bepaalde landen, enkel specifieke apparaten toestaan of een datalimiet meegeven.
 • Extra beveiligde APN verbinding


Een machine to machine (M2M) simkaart kopen?

Via PrepaidSimkaart.net kun je de meest aantrekkelijke M2M (Machine 2 Machine) simkaart kopen binnen Nederland en België. De reden dat onze simkaarten zo aantrekkelijk zijn is als volgt:

 • Onze M2M simkaart is onbeperkt geldig
 • Data is 365 dagen actief (na 365 dagen bevriest het, maar kan altijd weer geactiveerd worden!
 • Zowel 2G, 3G als een supersnelle 4G verbinding!
 • In Nederland via het betrouwbare KPN NetwerkDirect een M2M simkaart kopen? Klik dan onderstaand op “Bestellen”. Wil je meer informatie? Ga dan naar deze pagina: Data simkaart

Beoordeel ons

5 Reacties
 1. Patrick Vandewiele maart 7, 2019om 4:41 pm

  Hi,ik heb een prepaid simkaart van 15euro en noch schakelt hij niet door naar mijn gsm, het is van orange, zoals mijn abonnement.als ik bel naar dat nr. Dat in het alarm zit heeft hij een klik, maar verder niets, de gebruiksaanwijzing is in het Duits, en alles gaat uitgezonderd het doorschakelen niet.

 2. Vandewiele Patrick maart 6, 2019om 5:23 am

  Een alarm set mas- s01-09 van ZOOMYO, graag antwoord.groeten Patrick

  • Mo Maghsoudi maart 7, 2019om 1:10 pm

   Beste Patrick,

   Jouw alarmsysteem maakt gebruik van een normale simkaart. Je kunt met de adapter ook gebruik maken van micro of nano simkaarten.
   Je Orange simkaart zou dus eigenlijk horen te werken.
   Ik zou je aanraden om een prepaid simkaart aan te schaffen, aangezien dit alarmsysteem geen hoog verbruik heeft.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 3. Vandewiele patrick maart 4, 2019om 1:34 pm

  Hi, graag zou ik wat informatie willen in verband een simkaart voor mijn alarm.ik heb een prepaid van orange ingestoken,geactiveerd, maar wekt niet. Welk simkaart past nu voor mijn alarm, alarmsimkaart, prepaid simkaard oor welke past er nu, mijn prepaid stuurde geen bericht als het alarm afgaat. Graag antwoord. Van harte bedankt,vandewiele patrick

  • Mo Maghsoudi maart 4, 2019om 4:02 pm

   Beste Patrick,

   Om wat voor soort alarmsysteem gaat het?
   Ik kan helaas geen antwoord op je vraag geven zo..

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

Laat een bericht achter

3 + 6 =