Nieuwe simkaart?

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Nieuwe simkaart?

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe simkaart aan te vragen:

1. Je bent toe aan een nieuwe of goedkopere provider
2. Je bent je simkaart verloren /kwijt
3. Je simkaart is kapot

1. Nieuwe simkaart i.v.m. goedkopere tarieven of behoefte aan andere provider

Wil je een nieuwe simkaart kopen of bestellen dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste wilt iedereen natuurlijk de beste en goedkoopste tarieven hebben. Om iedereen direct te voorzien van alle benodigde informatie hebben tonen wij onderstaand eerst de Top 3 prepaid simkaarten.

Provider

BellenSMSPer MBStarttarief 
Simyo
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,10€0,10€0,011e minBESTEL NU
KPN
(3-in-1 simkaart: standaard / micro/ nano)
€0,20€0,15€0,011e minBESTEL NU
Mocht je goedkoop willen bellen of SMS’en dan is Simyo of Telfort 15 een goede keuze. Mocht je ook veel mobiel internet gebruiken dan raden wij aan om eerder KPN of Telfort te nemen. KPN en Telfort hebben mooie grote goedkope prepaid databundels zodat je met jouw nieuwe simkaart voordeliger uit bent!

2. Ik ben mijn simkaart verloren / kwijt

Als je jouw simkaart verloren hebt, kun je alleen bij jouw huidige provider een nieuwe simkaart aanvragen.

Stap 1: Simkaart blokkeren! Doe dit voordat mensen gebruik maken van al jouw belminuten of beltegoed.

Stap 2: Neem contact op met de klanten service van jouw provider voor de aanvraag van jouw nieuwe simkaart. Bij sommige providers hoef je tegenwoordig niet meer te bellen maar kun je ook gewoon in jouw account online jouw simkaart blokkeren en een nieuwe aanvragen. Let op: het aanvragen van een nieuwe simkaart kost meestal een paar euro. Dit is dus niet bij alle providers gratis!

3. Mijn simkaart is kapot

Bij kapotte simkaarten geld hetzelfde verhaal als een verloren simkaart echter is het niet benodigd om jouw huidige simkaart (kapotte simkaart) te blokkeren. Deze doet het sowieso niet meer en wordt buiten werking gesteld wanneer er een andere simkaart wordt gekoppeld aan jouw mobiele nummer.
Is jouw simkaart kapot? Kijk of je online in jouw account een nieuwe simkaart kunt aanvragen. Zo niet? Neem dan contact op met de klantenservice.

Mocht je jouw prepaid simkaart kwijt zijn of mocht deze kapot zijn, kun je ook kiezen voor een andere provider. Bedenk wel of je momenteel beltegoed hebt staan op de huidige simkaart. Het beltegoed komt namelijk te vervallen als je voor een andere provider kiest. Mocht je bij dezelfde provider blijven en gewoon een nieuwe simkaart aanvragen, dan kan jouw beltegoed ook worden meegenomen.

Wil je meer informatie over de “simkaart” zelf? Bekijk dan onze uitgebreide pagina genaamd “Simkaart“, met alle informatie over simkaarten die je nodig hebt!

3/5 - (5 stemmen)
4 Reacties

Laat een bericht achter

vijf × 2 =