Simkaart Blokkeren

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Simkaart Blokkeren

simkaart-blokkeren-logoDoor de ontwikkeling van smartphones de afgelopen jaren is diefstal van smartphones erg populair geworden onder criminelen en dieven. Zo zijn er vorig jaar op festivals massaal smartphones gestolen en komt het helaas op straat ook steeds vaker voor. Natuurlijk hopen wij van PrepaidSimkaart dat je nooit in een dergelijke situatie terecht zult komen, maar helaas heb je dit niet voor het zeggen. Daarom willen wij gedupeerden goed van dienst zijn en in dit bericht daarom uitleggen hoe en waarom je een simkaart kunt blokkeren.

Hoe kun je een simkaart blokkeren?

Veel providers hebben de afgelopen jaren een online “klant omgeving” gecreëerd. Zodra je bij een provider klant wordt zal je voorzien worden van een wachtwoord en gebruikersnaam. Door in te loggen in deze klant omgeving kun je eenvoudig jouw simkaart blokkeren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het niet zelfstandig wilt doen maar door de provider zelf zodat je er altijd zeker van bent dat het goed gegaan is. Je kunt in dit geval bij veel providers bellen naar een speciaal nummer die eenvoudig en snel jouw simkaart kunnen blokkeren.

Blokkeren bij Simyo

Je simkaart blokkeren bij Simyo is eenvoudig en kan volledig zelfstandig gedaan worden. Je kunt via “mijn Simyo” inloggen en vervolgens onder het tabblad “mijn instellingen & simkaart” de simkaart blokkeren. Als je de simkaart weer zou willen deblokkeren kun je de klantenservice van Simyo bellen of een email sturen met de vraag de simkaart te deblokkeren. Telefonisch contact wordt hier aangeraden voor het zo snel mogelijk verhelpen van de problemen. Via de mail zal het enkele dagen duren voordat de simkaart weer actief zal zijn.

Blokkeren bij Lebara

Bij Lebara blokkeer je je simkaart door contact op te nemen met de klantenservice van Lebara. Dit is mogelijk op de website van Lebara door een chatbericht te sturen of Lebara te bellen. Een andere mogelijkheid is om via Facebook of Twitter contact op te nemen met de provider.

Blokkeren bij Hollandsnieuwe

Blokkeer je prepaid simkaart van Hollandsnieuwe door in te loggen bij Hollandsnieuwe en ga naar “instellingen”. Onder instellingen kun je een optie kiezen om jouw sim te blokkeren.

Simkaart blokkeren bij KPN

Bij KPN kun je om jouw simkaart te blokkeren inloggen op “mijnKPN” en naar “online beheer mobiel” gaan. Onder het kopje “nummerbeheer” zal je de mogelijkheid krijgen om de simkaart te blokkeren. Direct vanuit jouw gebruikersomgeving kun je een nieuwe simkaart van KPN aanvragen. Deblokkeren van de simkaart is ook mogelijk, de instructies en werking hiervan kun je ook onder het kopje “nummerbeheer” vinden.

Blokkeren bij Telfort

Bij telecomprovider Telfort zijn er meerdere manieren om je simkaart te blokkeren. Namelijk via de netbeheerder: Zakelijk Beheer of door in te loggen met jouw klantgegevens in “Mijn Telfort”. Naast deze twee opties is er ook nog de mogelijkheid om direct de klantenservice van Telfort te bellen met de vraag jouw simkaart te blokkeren. Over het algemeen mag aangenomen worden dat de manier om direct de klantenservice te bellen de snelste manier is.

Blokkeren bij Vodafone

Vodafone heeft een simpele maar effectieve oplossing voor het (de)blokkeren van je simkaart. Je kunt op deze webpagina: https://www.vodafone.nl/support/toestel/pukcode-en-simlock.shtml eenvoudig een aantal vragen beantwoorden. Naar aanleiding van het antwoord op de vragen zal er een nieuwe keuze aan je voorgelegd worden welke je uiteindelijk stap voor stap naar het probleem of de oplossing zal leiden. Om een simkaart te blokkeren of de blokkade eraf te halen kun je bij Vodafone inloggen op “My Vodafone” of het door de klantenservice medewerkers op laten pakken.

Blokkeren bij T-Mobile

Ook bij T-Mobile heb je als klant de mogelijkheid om je simkaart te blokkeren via de klantenservice of via “My T-Mobile”. Mocht je toch weer bereikbaar willen zijn via T-Mobile dan zijn er volgens de website van de provider drie opties:

1) Je hebt je oude simkaart weer terug en nog geen nieuwe besteld. In dit geval kun je de klantenservice bellen of een email sturen met de vraag de oude simkaart te deblokkeren.
2) Je hebt al een nieuwe simkaart besteld maar deze sim is nog niet actief. In dit geval kun je ook het beste contact opnemen met de klantenservice om je nieuwe simkaart te laten activeren. 3) 3) Het deblokkeren van de oude simkaart is dan niet meer nodig.
Je hebt een nieuwe simkaart besteld en ontvangen en deze is al geactiveerd. Je hoeft hier nu verder niets meer te doen aangezien de oude simkaart niet meer actief is en de nieuwe wel. Je kunt in de toekomst dus de nieuwe kaart blijven gebruiken.

Waarom zou je de simkaart blokkeren?

De reden waarom je een simkaart moet blokkeren is met name van belang bij een telefoon- of sim only abonnement. De persoon die jouw telefoon gestolen heeft kan op het moment dat je een telefoon abonnement hebt eindeloos gaan bellen met jouw telefoon en jou zo dus aan enorme kosten helpen.

Zodra je gebruik maakt van een prepaid simkaart zal het belang van blokkeren minder zijn omdat de persoon die hem gestolen heeft niet meer kan verbruiken dan het tegoed dat je op dat moment had. Dit tegoed zul je hoogstwaarschijnlijk toch nooit meer terug zien, vandaar dat de prioriteit van blokkeren bij een prepaid kaart wat minder is t.o.v. een abonnement. Toch kun je er alsnog voor kiezen om hem te blokkeren. Het idee dat iemand niets meer met jouw telefoonnummers en tegoed kunt doen is toch wel prettig.

Naast het blokkeren van je simkaart is het altijd belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Dit kun je het beste binnen 24 uur doen voor een optimaal resultaat. Hoe langer het geleden is hoe lastiger het voor de politie vaak wordt.

Hoe nu verder?

Natuurlijk hopen wij dat je smartphone snel weer gevonden wordt of achterhaald wordt door bijvoorbeeld de politie. Dit zal in veel gevallen helaas niet het geval zijn en zul je dus een nieuwe smartphone en prepaid simkaart moeten kopen. Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben we een aantal prepaid simkaarten geselecteerd die in onze ogen het voordeligst zijn en de beste kwaliteit bieden:

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBESTEL NU
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBESTEL NU

Mocht je jouw telefoon toch weer terugvinden, kun je de simkaart vaak deblokkeren mits er geen maanden overheen is gegaan. Hoe je de simkaart weer kunt deblokkeren verschilt per provider. In de meeste gevallen kun je dit via internet zelfstandig, mocht dit niet lukken kun je altijd contact opnemen met de desbetreffende klantenservice.

Rate this post
28 Reacties
 1. donny augustus 12, 2018om 10:49 am

  klanten service lebara gesloten hoe kan ik mijn prepaid sim laten blokkeren

  • Cindy augustus 13, 2018om 4:19 pm

   Beste Donny,

   Dit kan echt alleen via de klantenservice als de provider online geen “blokkeer optie” heeft in bijvoorbeeld een persoonlijk account. Heb je jouw Lebara account al geprobeerd?

 2. Jacco van der Horst februari 2, 2018om 12:00 am

  Hallo,

  Mijn vrouw had een AldiTalk prepaid telefoonkaart. Deze is zij verloren en nadat we de hoop hadden opgegeven deze nog terug te vinden, heb ik (middels een form; want de telefoonnummers komen bij KPN uit) gevraagd de sim te blokkeren.
  Nu krijg ik een mailtje waarin wordt aangegeven dat ik de sim niet kan blokkeren maar alleen een nieuwe sim kan aanvragen? Is dit gebruikelijk?

  Alvast dank voor uw moeite!

  Met vriendelijke groeten,
  Jacco van der Horst

  • Merel februari 8, 2018om 8:41 pm

   Beste Jacco,

   Naar ons weten kun je je simkaart altijd laten blokkeren, zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden.
   Toch vreemd dat je ook de Aldi talk klantenservice niet kunt bereiken, hier zijn wij niet bekend mee.
   Wellicht kun je het later nog eens proberen.

   Helaas kunnen wij je verder niet helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. Anita november 7, 2017om 10:56 pm

  Ik wil graag een simkaart laten blokeren omdat iemand waar ik samen die telefoon mee had de telefoon nog in zijn bezit heeft maar daar nog van alles van mij opstaat en daar ben ik niet van gediend hij wil mij die telefoon niet geven. Daarom wil ik dat dat simkaartje geblokeerd word. Kan dat ook ook omdat ik hem niet in mijn bezit heb?

  • Merel november 16, 2017om 9:32 am

   Hoi Anita,

   Erg vervelend voor je. Ik kan goed begrijpen dat je de simkaart wilt laten blokkeren.
   Dit is vaak wel mogelijk als je kunt bewijzen dat het jouw simkaart is.
   Wij kunnen dit alleen helaas niet voor je doen, omdat wij simkaarten verkopen en geen provider zijn.
   Ik adviseer je contact op te nemen met je provider, zij kunnen je wellicht helpen.

   Succes.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. Bert v. Beek november 9, 2016om 1:04 pm

  Hallo,

  Mijn schoonouders hebben een telefoon gekocht. Bij de telefoon zat een simkaart van Lebara. Er staat nog een redelijk bedrag aan beltegoed op. Omdat zij de telefoon al een tijd (plm. 4 maanden) niet gebruikt hebben, kunnen zij níet meer bellen. Het is voor mij niet duidelijk of de simkaart is geblokkeerd. Als zij willen bellen komt het bericht “kan geen verbinding maken” in het display te staan. Kunt u mij helpen om dit probleem op te lossen?

  Met vriendelijke groet,

  Bert van Beek

  • Petra november 9, 2016om 4:46 pm

   Beste Bert,

   Een Lebara simkaart moet je om de 6 maanden opwaarderen, daarna heb je nog 3 maanden de tijd om op te waarderen. In deze 3 maanden is je simkaart bevroren en kun je alleen nog maar gebeld worden. Als dit het niet is, ligt het misschien aan het netwerk. In de instellingen van je telefoon moet je kiezen voor KPN of Lebara. Mocht het nog niet opgelost zijn dan kun je op de website van Lebara wellicht het antwoord op je vraag vinden of je vraag stellen via het formulier op de website.

   We horen graag of het gelukt is!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. matineh juni 10, 2016om 8:19 pm

  Hallo,
  Mijn telefoon is gestolen, dus ik wil m simkaart blokkeren maar ik kan de nummer van de klantenservice niet vinden. Weet iemand de nummer van klantenservice lycamobile?

  • Petra juni 22, 2016om 3:16 pm

   Beste Matineh,

   Bel 1200 of (93#) met een Lycamobile simkaart of bel 020 754 3030 met een ander toestel of +31 20 754 3030 vanuit het buitenland.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. Kees mei 23, 2016om 5:42 pm

  Ik heb mijn lebara simkaart laten blokkere omdat mijn telefoon gestolen is. Wanneer gaat die blokkade in

  • admin juni 2, 2016om 5:24 pm

   Beste Kees,

   Meestal gaat dit direct in maar dat hangt af van de handelingssnelheid van de provider. In dit geval dus Lebara. Wij hebben hier geen inzicht in.

  • Tim december 7, 2020om 4:46 pm

   Via waar kan ik mij lebara sim blokkeren

   • Donat december 9, 2020om 12:18 pm

    Beste Tim,

    Je kunt je Lebara simkaart via de klantenservice van Lebara blokkeren.
    Dat kan door ze te bellen, een chatbericht via de website te sturen, een Facebook bericht te sturen of via Twitter contact op te nemen.

    Met vriendelijke groet,
    Team Prepaidsimkaart.net

 7. georgio mei 14, 2016om 4:41 pm

  telfort heeft een blokkeringscode om inkomende en of uitgaande gesprekken te blokkeren via mobiel netwerk,dit is voordat je je telefoon kwijt bent, bijvoorbeeld als je naar een concert of cafe of I.d.gaat blokkeer je data en uitgaande gesprekken..niet naar de telfort winkel gaan, daar snappen ze het niet. klantenservice bellen, mailen..veel succes…goedendag

 8. j Abdullah mei 6, 2016om 9:41 pm

  Ik wil mijn sim blokkeren

  • admin mei 12, 2016om 12:48 am

   Beste J,

   Als je jouw simkaart wilt blokkeren kun je het volgende doen:

   1) Neem contact op met de klantenservice via bijvoorbeeld telefoon of e-mail van de desbetreffende provider
   2) Maak gebruik van een online omgeving van jouw provider. Log in en kies (indien mogelijk) de optie “simkaart blokkeren”.

   Succes!

 9. louise februari 1, 2016om 3:40 pm

  hallo,

  ik heb een probleem mijn mobiel is door mijn ouders in bezit en hun willen dus mijn whatsapp gesprekken lezen. dat wil ik graag voorkomen. hoe kan ik via de computer/laptop mijn gesprekken verwijderen zonder mobiel?

  helpt het als ik mijn sim-kaart blokkeer?

  • admin februari 12, 2016om 6:09 pm

   Beste Louise,

   Dit is heel vervelend, maar whatsapp gesprekken staan opgeslagen op je telefoon. Een simkaart blokkeren heeft jammer genoeg niet zoveel zin.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 10. Lisa van beele januari 1, 2016om 6:26 pm

  Beste..

  Ik wil graag mijn lyca simkaart blokkeren, alleen staat deze niet geregistreerd. Is het dan ook mogelijk?

  • Petra januari 4, 2016om 10:22 am

   Beste Lisa,

   Ja daar gaan wij wel van uit. Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van Lycamobile.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 11. sander mei 21, 2015om 7:55 pm

  kunnen degene die een telefoon hebben gestolen nog wel alles doen, behalve bellen?

  • Petra mei 27, 2015om 9:19 am

   Beste Sander,

   Als je een toegangscode op je toestel hebt niet, maar anders wel. Je kunt je toestel in veel gevallen ook op afstand blokkeren.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 12. Ghannan belkacem april 8, 2015om 10:08 pm

  Blokkeren ortel nr 0484837644

  • Petra april 15, 2015om 8:18 am

   Beste Ghannan,

   Hiervoor zou je contact op moeten nemen met Ortel, wij kunnen helaas niks voor je betekenen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

  • alvin maart 5, 2016om 4:09 pm

   mij simkaart is geblokkeerd. En heb ook niet puk code, nog 500mb daarop internet ,,,,

   • admin maart 7, 2016om 7:19 pm

    Beste Alvin,

    Als je geen pukcode hebt en je simkaart is geblokkeerd vrees ik dat er zelf niet veel te doen is. Je kunt nog contact opnemen met de klantenservice. Wellicht hebben hun nog een oplossing.

    Met vriendelijke groet,

    Team PrepaidSimkaart.net

    • georgio mei 14, 2016om 4:25 pm

     bij alditalk nr simcard opgeven via email,krijg je pukcode. goedendag

Laat een bericht achter

drie × vier =