Omzet uit mobiele diensten daalt door corona

Home » Nieuws » Prepaid » Omzet uit mobiele diensten daalt door corona

Het onderzoeksbureau Omdia verwacht dat de omzet uit mobiele diensten in 2020 lager zal zijn dan in 2019. De oorzaak hiervan is de corona crisis. WIj bespreken in het kort het onderzoek van Omdia over de invloeden van het coronavirus op de mobiele communicatiediensten sector.

51 miljard dollar

Omdia verwacht dat er in de mobiele communicatiediensten sector zo’n 51 miljard dollar zal worden ingeleverd op de eerdere prognose van de sector. In die eerdere prognose werd er verwacht dat de omzet wereldwijd uit mobiele communicatiediensten 800 miljard dollar zal bedragen aan het einde van het jaar. De bijgestelde verwachting bedraagt 749 miljard dollar. Vergeleken met de totale omzet in 2019 is dat een daling van 4%. Vorig jaar was de totale omzet uit mobiele communicatiediensten namelijk 781 miljard dollar.

Meer negatieve gevolgen

De negatieve gevolgen van de corona uitbraak wegen zwaarder voor de mobiele communicatiesector dan de positieve gevolgen. Het positieve gevolg van de pandemie, is dat veel mensen thuis zitten en contact zoeken met andere via hun telefoon. Om deze reden was er een wereldwijde piek te zien in mobiel gebruik. Het zwaarder wegende gevolg van de pandemie is dat het consumentengedrag sterk verandert. Consumenten geven minder uit. In de Verenigde Staten worden nu bijvoorbeeld al bijna geen nieuwe abonnementen afgesloten. In Europa is de omzet van providers ook al gedaald. Daarnaast zal de pandemie er voor zorgen dat de komst van 5G zal worden vertraagd.

Daling in de Prepaid markt

De verwachting van Omdia voor Europa is een daling van de omzet met 9%. De omzet in Europa zal dan 130 miljard dollar zijn. Deze daling wordt vooral veroorzaakt in een vermindering van omzet uit de prepaid markt. De daling is waarschijnlijk toe te kennen aan het feit dat een groot gedeelte van de bevolking thuis zit. Met een WiFi verbinding kan er thuis gratis contact gehouden worden met familie, vrienden en kennissen. I

Vind je dit artikel interessant?
Reageer hieronder!

Laat een bericht achter

13 − twee =