Simkaart een naam geven

Home » Nieuws » Algemeen » Simkaart een naam geven

Als je gebruik maakt van een dual-sim telefoon met 2 simkaarten, kan het handig zijn om de simkaarten een naam te geven. In dit artikel leggen we je uit hoe je de naam van je simkaart kunt veranderen. Ook is het mogelijk om een prepaid simkaart te kopen. Dit is namelijk geschikt als je met één van twee simkaarten weinig belt, SMS’t of data verbruikt.

Simkaart een naam geven?

Hoe geef je een simkaart een naam? Je simkaart een andere naam geven is niet moeilijk. Vaak kun je dit in je instellingen doen. Om je precies te vertellen welke stappen je moet ondernemen hebben wij hieronder een stappenplan voor de twee meest gebruikte besturingssystemen geschreven.

Android besturingssysteem

Als je gebruik maakt van een Android telefoon, volg deze stappen:

  1. Ga naar ‘instellingen’
  2. Vervolgens druk je op ‘mobiel netwerk’
  3. Druk op ‘sim beheer’
  4. Druk op het pennetje naast de simkaart.
  5. Verander de naam van de simkaart!

IOS besturingssysteem

Als je gebruik maakt van een Apple telefoon, volg dan deze stappen:

  1. Ga naar ‘instellingen’
  2. Ga vervolgens naar ‘mobiel netwerk’
  3. Kies daarna bij mobiele abonnementen voor een simkaart
  4. Verander de naam van de simkaart!

Waarom een naam geven aan je simkaart

Als je gebruik maakt van 2 simkaarten dan is het handig om deze een naam te geven. Meestal gebruik je 1 simkaart privé en 1 simkaart voor werk. Als deze simkaarten geen naam hebben kan dat verwarrend zijn. Het is dus aanbevolen in dat geval om 1 simkaart de naam werk te geven en de ander privé. Op deze manier bel je nooit per ongeluk met het verkeerde nummer.

Welke simkaart is geschikt voor een dual-sim?

Als je gebruik maakt van dual-sim, dan is er waarschijnlijk 1 simkaart die je niet veel gebruikt. In dat geval kan het voordelig zijn om een prepaid simkaart aan te schaffen. Bij een sim only abonnement betaal je namelijk een maandelijks bedrag, ongeacht hoeveel je verbruikt. Bij een prepaid simkaart betaal je alleen als je verbruikt. Zo hoef je niet onnodig geld te besteden aan een simkaart. Bovendien heb je bij een prepaid simkaart het voordeel dat je maar eens in het half jaar je beltegoed moet opwaarderen zodat de kaart geldig blijft.

Prepaid simkaart aanschaffen

Gebruik jij 1 simkaart in je telefoon niet veel? Schaf dan een prepaid simkaart aan! Bekijk in onze tabel de beste providers met het beste aanbod. Meteen een prepaid simkaart aanschaffen? Klik dan op de bestelknop!

ProviderBellen SMSPer MBStart 
Simyo
- Beste Prepaid
€0,10€0,10€0,03€0,10BESTELLEN
KPN
gratis €10,- beltegoed
€0,30€0,16€0,021e minBESTELLEN

Nog behoefte aan uitleg voor een ander besturingssysteem?
Wij zoeken het uit voor je. Laat het ons weten in de reacties!

Laat een bericht achter

2 + zeventien =