De ontwikkeling van sim only abonnementen

Home » Nieuws » Sim only abonnementen » De ontwikkeling van sim only abonnementen

De kleine providers, MVNO’s, gaan de concurrentie met elkaar aan en stunten met prijzen van sim only abonnementen. Dit is gunstig voor de consument omdat dit betekent dat de prijzen dalen en de bundels groter zijn. Sim only abonnementen zijn momenteel sowieso populair.

Sim Only abonnement populair

Sim only abonnementen worden steeds populairder onder consumenten. Waarom? Mensen gebruiken hun smartphone langer, ze gebruiken een gebruikt toestel of gaan simpelweg voor het goedkoopste aanbod. Bij sim only abonnementen ontvang je geen toestel waardoor het te betalen bedrag per maand goedkoper is. Naast bovenstaande redenen is een sim only abonnement ook geliefder onder consumenten omdat het tegenwoordig veel duidelijker is hoeveel je uiteindelijk betaald voor je smartphone. Hierdoor is het verschil in de kosten voor je belminuten en je telefoon overzichtelijker geworden. Ook zit je niet meer vast aan een 2-jarig abonnement, maar zijn er maandabonnementen mogelijk waardoor er sneller kan worden overgestapt naar een andere provider. Consumenten vinden daarnaast mobiel internet ook heel belangrijk, dit moet goed en snel zijn.

Voordelen voor de consument

Simyo en Ben zijn providers die gestart zijn met goedkope abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Grote providers zoals KPN en Vodafone gaan niet mee in deze prijzenoorlog omdat zij een andere focus hebben. Wel zijn er veel andere MVNO’s die ook met soortgelijke maandbundels komen. Dit zijn bijvoorbeeld Robin mobile, Youfone en Simpel. Voor de consument is dit natuurlijk ideaal omdat het aanbod groter is en de consument meer keuze heeft. Bekijk onze pagina Sim Only abonnement vergelijken om erachter te komen welke provider voor jou het beste aanbod heeft door je wensen in te vullen. De tarieven kunnen verschillen, maar het verschil zit met name in de bundels. Steeds meer providers spelen in op het toenemende gebruik van mobiel internet door de databundels te verhogen. We bellen steeds minder waardoor het aantal belminuten vaak lager ligt. Sommige providers stunten daarentegen juist ook weer met onbeperkte bundels, het voordeel hiervan is natuurlijk dat je nooit echt hoeft te letten op je verbruik. Tenzij je een echte grootverbruiker bent, omdat providers altijd een fair use policy aanhouden. Over het bereik hoef je bij de kleine providers geen zorgen te maken, omdat zij toch gebruik maken van een van de netwerken van de vier telecomproviders in Nederland met een eigen netwerk.

5/5 - (1 stemmen)

Laat een bericht achter

4 × vijf =