Prepaid energie & prepaid energiemeters

Home » Nieuws » Algemeen » Prepaid energie & prepaid energiemeters

Liander, Stedin (netbeheerders), NUON en Greenchoice (energiemaatschappijen) testen momenteel gezamenlijk met “prepaid energie” en dus “prepaid energiemeters”. Dit initiatief is met name om te voorkomen dat bepaalde mensen met te hoge kosten komen te zitten. Dit zijn vaak huishoudens die de rekeningen al niet kunnen betalen en bij voorkeur andere rekeningen betalen of uitgaven doen waardoor energie + gas rekeningen blijven opstapelen.

Wat zijn de voordelen van dit prepaid energie concept?

Mensen worden zich pas echt bewust hoe belangrijk gas en licht is op het moment dat men zonder komt te zitten. Hierdoor zal de betaal prioriteit van energie hoger worden t.o.v. minder benodigde zaken
Het kost ons betalende mensen op langere termijn ook minder geld omdat wij via belastinggeld uiteindelijke de rekeningen van wanbetalers betalen
Daling maatschappelijke kosten: Stroom kan op afstand worden afgesloten in plaats van de huidige situatie waarbij iemand speciaal langs moet komen en alles handmatig moet afsluiten
Beter voor het milieu: mensen zullen bewuster omgaan met gas & licht zoals de lichten niet onnodig aan laten, verwarming uit als je weg gaat etc.

Hoe gaat prepaid energie met prepaid energiemeters in zijn werk?

Het werkt praktisch hetzelfde als een prepaid simkaart: je logt in binnen een portaal en je kunt geen “beltegoed” maar “energietegoed” opwaarderen. Dit kan gewoon via de bekende betaalsystemen. Wanneer je “energie tegoed” bijna op raakt ontvang je automatisch notificaties als een SMS of e-mail bericht. Je bent dus tijdig op de hoogte dat je opnieuw moet gaan opwaarderen. Op zich een prima systeem.

prepaid energie opwaarderen

Schuldhulpverleners zijn bang dat het systeem niet voor iedereen geschikt is en het keuzestress zal veroorzaken. Echter vinden de energiemaatschappijen en netbeheerders dat dit een goede oplossing is om te voorkomen dat bepaalde mensen dieper in de problemen komen. Men moet bereid zijn om zelf de keuze te maken over wat hij/zij belangrijk vindt: de stroom rekening betalen / opwaarderen of andere “minder essentiële” uitgaven te doen.

Het prepaid energie systeem wordt momenteel getest

Momenteel is er een proef gaande met 50 huishoudens die als vrijwilligers deelnemen aan deze tekst. Wij zijn erg benieuwd hoe ver dit doorgevoerd zal worden. Nibud is erg positief maar Radstaak is bijvoorbeeld erg kritisch. Wij zullen in de gaten houden wat de uitkomsten zijn van deze prepaid energie test!

Belangrijke uitzonderingen van het prepaidsysteem
Bij dit prepaidsysteem wordt de stroom niet afgesloten wanneer het twee dagen of langer vriest. Dit is per wet verboden.

Laat een bericht achter

*