Prepaid voor vakantiegangers

Home » Nieuws » Buitenland » Prepaid voor vakantiegangers

Mensen met telefoon abonnementen hebben er allemaal last van, hoge telefoonrekeningen nadat zij op vakantie in het buitenland zijn geweest. Dit komt door de roaming kosten die gegenereerd worden ofwel het gebruik maken van een netwerk van een andere provider in het buitenland. Roaming kosten verschillen per land per provider, het is dus voor de consument lastig om zijn of haar kosten in te schatten.

Roamingkosten EU

In juli 2014 heeft de Europese Unie besloten om de roamingkosten binnen de EU te verlagen. Echter zijn er nog steeds verschillen per land en kan ondanks de verlaging van de kosten gebruik maken van je telefoon in het buitenland toch nog flinke rekeningen opleveren. Hieronder een afbeelding rondom de tariefverlaging.

tariefvergelaging

Dit zijn de maximum tarieven voor roamingkosten binnen de EU. In december 2015 zullen de roamingkosten binnen de EU volledig afgeschaft worden, je zult dus overal de tarieven betalen die je bij je eigen provider betaald. Tot die tijd is het verstandig om een extra buitenlandbundel of prepaid kaart aan te schaffen zodra je naar het buitenland gaat.

Buitenlandbundel of prepaid?

Buitenlandbundels kun je gemakkelijk afsluiten bij je eigen provider. Zo kun je bijvoorbeeld bij KPN bundels afsluiten van 50MB internet in het buitenland voor €2,50 per dag. Alle providers bieden buitenlandbundels aan, je kunt deze bundels gemakkelijk activeren d.m.v. een SMS bericht te versturen. Toch is er een nog goedkopere manier om gebruik in het buitenland voordelig gebruik te maken van mobiel internet, bellen en sms, namelijk een prepaid simkaart.
Je kunt gemakkelijk een prepaid simkaart aanschaffen in het desbetreffende land waar je op vakantie bent in een telecom winkel. Zij kunnen jouw een provider adviseren die daar de goedkoopste tarieven heeft, op deze manier zul jij ook gebruik maken van de lokale tarieven. Het enige nadeel is dat je tijdelijk een ander nummer gebruikt, maar dit kun je natuurlijk gemakkelijk doorgeven aan de mensen die je wilt bereiken.

Wij adviseren dus om lokaal een prepaid simkaart aan te schaffen. Dit omdat buitenlandbundels duurder zijn dan prepaid simkaarten die lokale tarieven hanteren. In enkele situaties adviseren wij te kiezen voor een buitenlandbundel, bijvoorbeeld als je van plan bent meerdere landen in korte tijd te bezoeken (bijvoorbeeld met de auto). Je zult hierdoor in aanraking komen met andere landen en dus providers waardoor een prepaid simkaart van een lokale telecomwinkel niet voordelig is.

Populaire vakantiebestemmingen met hoge tarieven

Natuurlijk zijn er altijd populaire vakantiebestemming onder Nederlandse consumenten. Veel van deze bestemmingen zullen hoge tarieven hanteren. Om verrassingen te voorkomen hebben wij uitgezocht welke populaire vakantiebestemmingen hoge tarieven rekenen. Wij hebben een top 3 gemaakt en enkel gekeken naar de GEMIDDELDE tarieven van mobiel internet:

Turkije: veel Nederlanders boeken een vakantie naar Turkije en kiezen voor een all-inclusive resort en verwachten dus geen extra kosten, ook niet van hun telefoonrekening.
– 10MB kost €2,50 en is 1 dag geldig
– 50MB kost €7,50 en is 1 week geldig
– 100MB kost €12,50 en is 1 week geldig
Gemiddeld verbruikt een Nederlander ongeveer 1GB per maand, reken dus maar uit.

Nederlandse Antillen:
– 10MB kost €4,00 en is 1 dag geldig
– 50MB kost €12,50 en is 1 week geldig
– 100MB kost €22,50 en is 1 week geldig

Singapore:
– 10MB kost €5,00 en is 1 dag geldig
– 50MB kost €20,00 en is 1 week geldig
– 100MB kost €35,00 en is 1 week geldig

Voor deze bestemmingen adviseren wij dus zeker om een prepaid simkaart aan te schaffen in een lokale winkel.

Rate this post

Laat een bericht achter

18 + vijf =