4 Reacties
Ruud

Goedemorgen Mo,
Situatie is als volgt. Ik ben ik het bezit van een bootje. Dit bootje ligt in de winter gewoon in het water en omdat het niet dicht bij mijn woon adres is dacht ik een netwerk aan te leggen op de boot.
Doel van het netwerk in de winter is om de boot te kunnen monitoren op; temperatuur; moet de kachel aan of niet. Of de accu spanning ; accu lader bij schakelen of niet. En komt de water in de boot dit is uiteraard niet gewenst dan graag een alarm.
En voor de zomer, een mooi netwerk net als thuis voor het normale internet werk.
Ik heb inmiddels een teltonika rut240 (mifi) router aangeschaft en een teracom tcw241 I/O ethernet controlbox.
Deze beide geven mij de functies welke ik wil realiseren. Wij hebben ook een sim only abonnementje aangeschaft en ik heb een proef opstelling gemaakt. Hierbij kwam naar voren dat een telefoonabonnement met een private ip-adres werkt ipv een statisch ip adres of en public ip adres.
Een statisch ip adres zou het heel makkelijk maken maar een public ip adres is via een dyn-dns ook aan te sturen en kan mij dus van buiten het netwerk toegang geven tot het netwerk. Zodat ik kan schakelen.
Wat werkt nu wel; ik krijg wel meldingen van de boot naar mij toe (email) maar ik kan niet van buitenaf het netwerk van de boot op om eventueel dingen te schakelen. En dat laatste is nu wat ik juist wil gaan doen.

Ik afwachting van uw reactie op mijn specifieke situatie.

Mo Maghsoudi

Beste Ruud,

Onze simkaart heeft een public IP adres. Als u onze data simkaart aanschaft zou het volgens mij (hoe ik het interpreteer) wel moeten werken.
Mocht u toch twijfelen? Via onze Data simkaarten pagina kunt u contact opnemen met experts die hier iets meer vanaf weten.

Met vriendelijke groet,
Team Prepaidsimkaart.NET

R.maliepaard

Een vraagje voor een specifieke situatie
Is twee richting verkeer mogelijk. Internetten is van binnen naar buiten het netwerk en ik zoek een kaart waar dit ook van buiten naar binnen kan. Hiervoor moet de simkaart een vast of public ip adres hebben, maar GEEN private ip adres. Kunnen jullie dit leveren. Ik neem aan dat een oit ofm2m sim dit kan? Ik zie namelijk ook apn 8nstellinen langskomen. Ik ben benieuwd dit zou voor namelijk DE oplossing zijn

Mo Maghsoudi

Beste R. Maliepaard,

Wij bieden (nog) geen vast IP adres aan bij een M2M of IOT simkaart. “Nog” niet omdat wij hier wel mee bezig zijn. Een aantal dingen kunnen wij eventueel custom instellen. Mail ons daarom even via het contact formulier en geef een zo uitgebreid mogelijke schets van de situatie. Hoe meer wij weten over het apparaat of de apparaten + functies + connecties, hoe specifieker wij eventueel een custom product kunnen leveren. Ook met vast IP.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *