Slimme apparaten met m2m sim in ziekenhuis / zorginstelling

Home » Nieuws » IOT » Slimme apparaten met m2m sim in ziekenhuis / zorginstelling

In de afgelopen jaren heeft de intrede van de Internet of Things (iot) de manier van werken in ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland ingrijpend veranderd. Van elektronische patiëntendossiers tot een nieuwe aanpak voor het behandelen van hart condities. Artsen, verzorgers en andere zorgverleners hebben een overschot van veranderingen omarmd en toegepast in hun werkprocessen. Dit heeft geresulteerd in verbeterde patiëntenzorg en operationele efficiency in hun werk- en zorgprocessen.

M2M sim kopen voor in het ziekenhuis of zorginstelling?

Door de ontwikkelingen in de markt hebben wij onze eigen M2M simkaart ontwikkeld in de vorm van een data simkaart. Dit is een uitstekende simkaart voor het gebruik in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Ben jij werkzaam bij een zorginstelling of zorgorganisatie en wil je jouw apparaten voorzien van een snelle en veilig 4G verbinding? Dan is de data simkaart ideaal. Hieronder staan de twee soorten data simkaarten die wij aanbieden. Dit zijn de data simkaarten die een Europese en Wereldwijde dekking hebben.

Voordelen van onze data simkaart

Onze data simkaart een prepaid simkaart. Je zit dus nergens aan vast! Wanneer je data nodig hebt, kun je gemakkelijk en snel je tegoed opwaarderen via ons platform. Onze data simkaarten hebben ook nog andere voordelen, namelijk:

 • De simkaart is onbeperkt geldig.
 • Data op onze data-simkaarten blijft 365 dagen actief. Bij het aanschaffen van een nieuwe bundel binnen 365 zal het resterend bedrag opnieuw één jaar geldig zijn. Zo kun je jouw tegoed onbeperkt meenemen
 • Werkzaam in Europa of Wereldwijd
 • 24/7 Aanwezigheid van Engels sprekend service
 • Sessies worden afgerond op 1kb


Meer informatie over M2M technologie in de zorg

Machine-to-Machine (M2M) technologie is één van de belangrijkste drijfveren van de gezondheidszorg industrie. Samen met de ontwikkelingen in IoT hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden die op zijn zachts gezegd innovatief genoemd kunnen worden. Het gebruik van medische apparaten en communicatietechnologie wordt gebruikt om ziektes en symptomen te monitoren. Deze vorm van zorg heet telecare, wat ook bekend staat als ‘zorg op afstand’

Toepassingen van M2M

Ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen maken gebruik van apparaten en sensoren om patiënten zorg op afstand te kunnen bieden. Met M2M wordt dit bewerkstelligt. M2M communicatie is de communicatie tussen twee apparaten of machines, zonder menselijk tussenkomst. In de zorg wordt dit gebruik om een gebeurtenis vast te leggen, zoals een hartfrequentie. Deze data wordt vervolgens doorgestuurd via een netwerk naar een apparaat of machines met de juiste software om dit te verwerken. Zorgverleners werken zo met telecare-oplossingen waarmee de activiteiten van een patiënt worden geanalyseerd. Zo kan er bij een noodsituatie ingegrepen worden. In veel gevallen zal de beschikbare data al voorkomen dat het uitkomt op een noodsituatie.

Voordelen van M2M technologie voor ziekenhuizen

Met de komst van M2M en IoT zijn er ontzettend veel nieuwe innovaties bedacht om de patiënt zo goed mogelijk te helpen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Aangesloten medische apparaten zorgen voor een veiligere patiëntenzorg. Zo zullen er minder snel fouten gemaakt worden dankzij de toegang tot real-time informatie.
 • “Slimme” apparaten zorgen voor efficiëntie en productiviteit. Ziekenhuizen werken met gezichtsherkenning wat zich resulteert in minder administratief werk voor artsen.
 • Chronische patiënten kunnen beter gemonitord worden vanuit huis. Patiënten hebben door de ontwikkelingen de mogelijkheid om hebben apparaten thuis aan te sluiten. Dit maakt het mogelijk om kwaliteitszorg buiten het ziekenhuis uit te breiden en ook om meer patiënten te ondersteunen.
4 Reacties
 1. Ruud oktober 28, 2018om 6:10 pm

  Goedemorgen Mo,
  Situatie is als volgt. Ik ben ik het bezit van een bootje. Dit bootje ligt in de winter gewoon in het water en omdat het niet dicht bij mijn woon adres is dacht ik een netwerk aan te leggen op de boot.
  Doel van het netwerk in de winter is om de boot te kunnen monitoren op; temperatuur; moet de kachel aan of niet. Of de accu spanning ; accu lader bij schakelen of niet. En komt de water in de boot dit is uiteraard niet gewenst dan graag een alarm.
  En voor de zomer, een mooi netwerk net als thuis voor het normale internet werk.
  Ik heb inmiddels een teltonika rut240 (mifi) router aangeschaft en een teracom tcw241 I/O ethernet controlbox.
  Deze beide geven mij de functies welke ik wil realiseren. Wij hebben ook een sim only abonnementje aangeschaft en ik heb een proef opstelling gemaakt. Hierbij kwam naar voren dat een telefoonabonnement met een private ip-adres werkt ipv een statisch ip adres of en public ip adres.
  Een statisch ip adres zou het heel makkelijk maken maar een public ip adres is via een dyn-dns ook aan te sturen en kan mij dus van buiten het netwerk toegang geven tot het netwerk. Zodat ik kan schakelen.
  Wat werkt nu wel; ik krijg wel meldingen van de boot naar mij toe (email) maar ik kan niet van buitenaf het netwerk van de boot op om eventueel dingen te schakelen. En dat laatste is nu wat ik juist wil gaan doen.

  Ik afwachting van uw reactie op mijn specifieke situatie.

  • Mo Maghsoudi november 5, 2018om 10:32 am

   Beste Ruud,

   Onze simkaart heeft een public IP adres. Als u onze data simkaart aanschaft zou het volgens mij (hoe ik het interpreteer) wel moeten werken.
   Mocht u toch twijfelen? Via onze Data simkaarten pagina kunt u contact opnemen met experts die hier iets meer vanaf weten.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. R.maliepaard oktober 21, 2018om 12:54 pm

  Een vraagje voor een specifieke situatie
  Is twee richting verkeer mogelijk. Internetten is van binnen naar buiten het netwerk en ik zoek een kaart waar dit ook van buiten naar binnen kan. Hiervoor moet de simkaart een vast of public ip adres hebben, maar GEEN private ip adres. Kunnen jullie dit leveren. Ik neem aan dat een oit ofm2m sim dit kan? Ik zie namelijk ook apn 8nstellinen langskomen. Ik ben benieuwd dit zou voor namelijk DE oplossing zijn

  • Mo Maghsoudi oktober 25, 2018om 10:39 am

   Beste R. Maliepaard,

   Wij bieden (nog) geen vast IP adres aan bij een M2M of IOT simkaart. “Nog” niet omdat wij hier wel mee bezig zijn. Een aantal dingen kunnen wij eventueel custom instellen. Mail ons daarom even via het contact formulier en geef een zo uitgebreid mogelijke schets van de situatie. Hoe meer wij weten over het apparaat of de apparaten + functies + connecties, hoe specifieker wij eventueel een custom product kunnen leveren. Ook met vast IP.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

twaalf − 7 =