Studenten heb je natuurlijk van verschillende achtergronden. Niet alle studenten hebben dus evenveel te besteden of hebben een betaalrekening waar altijd geld op staat. In sommige gevallen is het dus voor studenten aantrekkelijker om een prepaid simkaart aan te schaffen in plaats van een abonnement. Aangezien de tarieven voor prepaid bellen de afgelopen jaren enorm is gedaald en de prepaid internet bundels eveneens enorm goedkoop zijn geworden, is het niet alleen voor studenten maar voor veel mensen steeds aantrekkelijker geworden om prepaid te bellen.
Voor welke studenten is prepaid interessant?
Niet altijd genoeg geld
Studenten die niet altijd geld op hun betaalrekening hebben, waardoor een telefoon of sim only abonnement niet direct kan worden afgeschreven.
Studenten met een BKR registratie
Met een BKR registratie is het afsluiten van een telefoon of sim only abonnement bij de meeste providers niet mogelijk.
Studenten die hun kosten beter willen reguleren
Wanneer bij een abonnement de belminuten op zijn kun je gewoon blijven bellen. Dit valt dan onder een ander kopje op de factuur namelijk “belkosten buiten de bundel”. Bij bijna alle abonnementen zijn de bel, sms en data kosten buiten de bundel vele malen duurder als binnen het afgesloten bundel. Dit betekent dat je in plaats van 7 cent per minuut opeen 34 cent per minuut gaat betalen. Niet iedereen let hier even scherp op, dus kan een prepaid simkaart een mooie controle factor zijn. Elke keer wanneer je beltegoed opwaardeerd ben je direct bewust van de kosten.
Jonger dan 18 jaar
Naast studenten is er elk jaar een grote groep nieuwe “brugklassers”. Deze nieuwe middelbare scholieren zijn meestal nog geen 18 jaar en mogen dus geen abonnement op hun naam registreren. De ouders kennen vervolgens twee opties: 1. prepaid 2. abonnement op naam van een van de ouders. In dit laatste geval is er een hoog risico dat het kind onverantwoordelijk of onbewust te veel belt, en dus uiteindelijk buiten de bundel. Dit heeft natuurlijk weer hogere kosten als gevolg.
Hoe kun je als student besparen met prepaid?
– Betaal alleen voor wat je gebruikt. Bel je niet? Dan betaal je niets. Bel je niet met een abonnement? Dan gaat aan het eind van de maand alsnog het afgesproken maand bedrag van je rekening.
– Betaal alleen voor internet wanneer je er gebruik van maakt. Met de verschillende prepaid bundels kun je internet bundels per dag, per week of per maand nemen. De kosten voor prepaid internet met de bundels per maand, zijn gelijk aan de kosten voor internet met een abonnement. Om de tarieven hoef je het dus neit te laten.
– Tegenwoordig zijn er tevens overal WiFi spots. Denk aan de WiFi spots op school, thuis bij je ouders, in de bibliotheek, in de computerruimte op school zelfs bij restaurants en kentens als McDonnalds, Starbucks etc. Je kunt dus op internet kosten besparen en desnoods een dagbundel, weekbundel of maandbundel activeren wanneer er nergens een WiFi spot in de buurt is, maar je wel nodig gebruik moet maken van mobiel internet. Het betreffende bedrag wordt vervolgens van je beltegoed ingehouden. Hier kun je de prepaid internet kosten vergelijken.
Prepaid Tarieven
Als je een van de goedkoopste prepaid providers neemt, zijn de prepaid tarieven enorm aantrekkelijk. Bij Simyo betaal je bijvoorbeeld maar 10 cent per minuut of per bericht. Bij Telfort betaal je 15 cent per minuut of per bericht. De kosten per minuut bij abonnementen liggen vaan tussen de 4 en 7 cent. Het ligt natuurlijk aan de hoogte van je abonnement. Je betaalt met een prepaid dus iets meer per minuut maar, als je met een abbo uiteindelijk NIET al je belminuten opmaakt, betaal je hier wel voor en ben je dus duurder uit dan de 4 of 7 cent per minuut.
Tot slot is een prepaid altijd vrijblijvend dus je kunt er altijd mee stoppen zonder contracten of langdurige afspraken.
Welke provider raden wij aan voor studenten?
Bij PrepaidSimkaart.net raden wij ook voor studenten Simyo aan. Daarnaast is Tele2 of Telfort ook interessant.
Let bij Tele2 goed op dat je voor de voordelige tarieven wel een apart prijsplan moet activieren, waarbij internet wel duurder is!
Laat je niet in de maling nemen met bijvoorbeeld Hollandsnieuwe! Hollandsnieuwe lijkt ook goedkoop maar dit zijn ze echter niet! Hollandsnieuwe rekent af PER MINUUT. Ook al communiceren zij dezelfde tarieven als Simyo, kom je bij Hollandsnieuwe gemiddeld ongeveer rond de 14-16 cent per minuut uit!