Nano simkaart kopen?

Home » Nieuws » Algemeen » Nano simkaart kopen?

Een nano sim is kleiner dan een standaard simkaart en kleiner dan een micro simkaart. De afmetingen van een nano sim zijn: 12,3 bij 8,8 millimeter en is 0.67 mm dik. De nano is kleiner maar heeft dezelfde hoeveelheid data ruimte als de andere simkaarten.

Als je een nieuwe simkaart gaat kopen kun je het beste vooraf even informeren of de betreffende provider de nano kaarten verkoopt. Dit bespaart natuurlijk wat moeite. Je kunt namelijk een normale simkaart knippen tot nano simkaart, alleen zit hier natuurlijk wel enig risico aan verbonden. De twee meest voorkomende fouten worden hieronder beschreven:

1. Scheef knippen van de simkaart
Het scheef knippen zorgt ervoor dat de zelf geknipte simkaart op nano formaat te los komt te zitten in de simkaart houder. Hierdoor kan de chip niet altijd goed gelezen worden met als resultaat het continu openmaken van je telefoon om de simkaart “recht” ofwel goed te leggen.

2. Knippen met een te botte schaar
Wanneer je het chipgedeelte knipt met een botte schaar is de kans groter dat de chip dusdanig ombuigt of soms zelfs afbrokkelt dat de telefoon deze niet meer kan lezen. Vervolgens zul je een nieuwe sim moeten kopen.

Welke aparaten maken gebruik van een Nano Sim?

Nano simkaarten worden met name gebruikt in de nieuwe iPhone modellen en de onderstaande toestellen:
– iPhone 5
– iPhone 5c
– iPhone 5s
– iPad Air (Wi-Fi/Cell)
– iPad Air (Wi-Fi/TD-LTE )
– iPad mini (Wi-Fi/AT&T/GPS)
– iPad mini (Wi-Fi/Verizon & Sprint/GPS)
– iPad mini (Retina/2e Generatie – Wi-Fi/Cell)
– iPad mini (Retina/2e Generatie – Wi-Fi/TD-LTE )
– Komende nieuwe iPhone modellen

Mocht je dus een van de bovenstaande toestellen bezitten, kun je geen normale simkaart of micro simkaart gebruiken.

Niet zelf knippen?

Kortom, wil je geen risico nemen? Zoek dan direct de optie bij de provider die jij het liefst wilt gebruiken of deze kant en klare nano simkaarten verkoopt. Alle grote providers als Simyo, Telfort, KPN, Vodafone, T-mobile etc. verkopen natuurlijk alle soorten en formaten.

Wij adviseren om beter op te letten bij de wat kleinere providers, omdat nog niet eens de helft van de kleinere prepaid providers een optie heeft om een nano sim te bestellen.

Bij de volgende providers kan je direct een nano simkaart kopen:
– Simyo
– Telfort
– KPN
– KPN Hi!
– Vodafone
– T-mobile
– Tele2

In het bestelproces zelf kom je de optie tegen “Standaard simkaart / Micro Simkaart / Nano Simkaart”. Hier kun je vervolgens Nano selecteren. Ook kom je vaak de optie tegen: Combi Simkaart of Standaard + Micro. Deze opties betekenen hetzelfde en houden in dat je een simkaart ontvangt van standaard formaat met een voorgesneden micro formaat die je gemakkelijk eruit kunt drukken.
Aangezien Nano net even anders is, is deze optie voor dit formaat niet mogelijk.

Onderstaand hebben wij Simyo als voorbeeld genomen hoe het koop proces eruit kan zien voor de simkaart keuze.
Simyo simkaart keuze

Ons Advies

Gezien de prepaid tarieven, niveau van klantenservice en algehele consumenten tevredenheid raad ons team bij prepaidsimkaart.net Simyo aan. Bij Simyo is de nano sim direct te bestellen en hoeft er dus niet zelf worden geknutseld. Daarnaast zijn de tarieven, service en bereik bij Simyo momenteel het beste vergelijken andere providers.


Gerelateerde berichten met betrekking tot andere Galaxy modellen:
Micro Simkaart of Nano Simkaart
Micro Simkaart kopen

Laat een bericht achter

*