Micro simkaart kopen

Home » Nieuws » Algemeen » Micro simkaart kopen

Wij krijgen verschillende vragen binnen van personen die een micro simkaart willen kopen. Vragen als bijvoorbeeld:
– Waar kan ik een micro simkaart kopen?
– Levert Simyo/Tele2/T-mobile ook micro simkaarten?
– Ik wil een micro sim kopen maar heb geen simkaart knipper, welke provider levert een al op maat geknipte prepaid kaart?

Om jullie allen “gerust” te stellen, kunnen we concluderen dat tegenwoordig vrijwel alle grote prepaid providers micro simkaarten aanbieden. Meestal wordt er een standaard simkaart geselecteerd met een uitdrukbare micro sim. Het standaard simkaart formaat en het de Micro sim formaat worden dus in één kaart verkocht. Wat betreft Nano simkaarten is het een ander verhaal. Ook niet alle providers bieden deze nadrukkelijk aan in hun prepaid diensten.
Wij hebben een aantal screenshots verzameld van 5 populaire prepaid aanbieders. Hierbij hebben wij een korte beschrijving gemaakt wat betreft de keuze mogelijkheden.

ProviderBellenSMSPer MB Starttarief 
Simyo€0,10€0,10€0,031e minuutBestel nu!
KPN
€0,30€0,16€0,021e minuutBestel nu!
Telfort 15€0,15€0,15€0,021e minuutBestel nu!

Simyo

Bij Simyo krijg je de optie voor keuzen tussen wat voor soort simkaart je wilt direct in het bestelproces. De ondestaande afbeelding laat zien hoe dit wordt weergegeven. Je kunt hier kiezen tussen een normale simkaart wat gecombineerd gaat met micro (deze kun je uit het normale formaat drukken), of een nano simkaart.
Simyo simkaart keuze

Tele2

Bij Tele2 is alléén een Standaard en Micro Simkaart mogelijk. Tele2 verkoopt alléén Nano simkaarten in combinatie met een Sim only abonnement. Voor prepaid is dit volgens de website niet mogelijk.

Wellicht wanneer we de klantenservice bellen is er een uitzondering te maken, maar het feit dat Tele2 dit niet als Simyo aanbiedt, vinden wij al een erg slechte zaak.

Tele2-simkaart-ontvangst

T-mobile

Bij T-mobile wordt er voordat je naar het winkelmandje gaat al een keuze gevraagd m.b.t welke soort simkaart je graag wilt ontvangen. Ook bij T-mobile gebeurd dit dus gewoon netjes. Zie de onderstaande afbeelding.
(Wat alleen een beetje bizar is, zijn de bestel knoppen met “Kies deze telefoon”. Door het systeem dat T-mobile hanteert op de website, worden simkaarten ook telefoon of toetel genoemd. Niet echt professioneel…)

T-mobile-micro-sim-nano-sim

KPN Hi!

Bij KPN Hi heb je ook de keuze tussen drie formaten. Alleen zijn deze formaten niet gebruiksvriendelijk geordend. Wanneer er geklikt wordt op “Prepay sim only” kom je in een overzicht met telefoons en simkaart opties. Blijf goed kijken want alle simkaart opties m.b.t. verschillende formaten staan er wel tussen alléén niet geordend. De volgende screenshots hebben wij uit de betreffende pagina geknipt:
Hi keuzemogelijkheden Simkaart formaten (Standaard-Micro-Nano)

HollandsNieuwe

Bij HollandsNieuwe wordt er geen keuze mogelijkheid gegeven bij de bestelling. Natuurlijk hebben wij enige maanden geleden zelf een HollandsNieuwe simkaart besteld om hier een review over te schrijven. Hier zien wij dat er bij HollandsNieuwe standaard een combinatie simkaart wordt gestuurd van Normale simkaart formaat met een uitdrukbaar micro sim gedeelte. Om dit aan jullie te laten zien hebben wij een foto gemaakt van onze ontvangen simkaart (klik op de afbeelding om deze te vergroten en het druk/scheur lijntje te zien voor de micro simkaart).

HollandsNieuwe Simkaart


Gerelateerde berichten
Micro Simkaart of Nano simkaart?

4 Reacties
 1. tatyana augustus 27, 2014om 7:08 pm

  Dit is een geweldig bericht maar ik heb 2 vragen die ik wil stellen .1 gebruikt de ipad air ( ipad 5 ) ook een nano simkaart ?. 2 kan ik een micro simkaart ook gebruiken bij de ipad air ?

  • admin augustus 28, 2014om 8:45 am

   Hoi Tatyana,

   Bedankt voor de complimenten. Wij zijn blij dat je er wat aan hebt! Wat betreft jouw vragen, onderstaand de antwoorden:
   1) De iPad air maakt inderdaad ook gebruik van een Nano Simkaart.
   2) Je kunt geen micro simkaart gebruiken in een iPad air, tenzij je jouw micro simkaart gaat bijknippen tot een nano formaat. Wij hebben hier ook een sjabloon + stappenplan / handleiding voor gemaakt. Deze vind je op deze pagina. Echter is een nieuwe nano simkaart kopen een stuk makkelijker als je geen zin hebt in het “priegel werk” 🙂

   Wij hopen je bij deze voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben horen wij het graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 2. Dick Put november 22, 2015om 9:15 pm

  Wat voor abonnement en simkaart kan ik het beste gebruiken voor de volgende kindertelefoon?

  Heb ik een prepaid microkaart nodig met alleen sms en beltegoed of dient dit ook me internet prepaid te zijn? En wat zou dan de beste provider zijn?

  • Petra november 25, 2015om 5:15 pm

   Beste Dick,

   Er staat in de link die je stuurde dat het horloge via GPS en GPRS werkt. GPS werkt via een sms, dit zou betekenen dat je geen prepaid internet nodig hebt. Via GPS krijg je namelijk via een sms de coordinaten door. Met GPRS kun je ook daadwerkelijk iemand volgen en daar is internet voor nodig. Het maakt niet uit welk provider je kiest, maar de provider met de beste landelijke dekking is KPN en daarom zou je ook voor Telfort of Simyo kunnen kiezen, deze providers zijn iets voordeliger maar werken op het netwerk van KPN. KPN en Telfort hebben de meeste mogelijkheden m.b.t. prepaid internet. Succes en we horen graag of het gelukt is!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

*