Twee simkaarten met hetzelfde nummer

Home » Nieuws » Algemeen » Twee simkaarten met hetzelfde nummer

Twee simkaarten 1 nummerDoor een van onze bezoekers werd gevraagd of het mogelijk is om twee simkaarten te gebruiken met hetzelfde telefoonnummer. Wij hebben dit voor onze lezers uitgezocht en het is mogelijk! Hoe het exact werkt lees je hieronder.

Duo simkaart

Wanneer je twee simkaarten wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor je smartphone en tablet, dan moet je een duo simkaart hebben. De set bestaat uit twee simkaarten die hetzelfde simkaartnummer hebben. Vaak kun je een duo simkaart online bestellen (ook als je al klant bent en al een prepaid simkaart hebt), of als je al klant bent inloggen op je account. De simkaarten hebben ook dezelfde functies en mogelijkheden omdat zij in feite exact een kopie van elkaar zijn. Er is wel een nadeel, je kunt de simkaarten niet tegelijk gebruiken. Wanneer je dus je smartphone gebruikt is het niet mogelijk om tegelijkertijd je tablet te gebruiken (voor dezelfde diensten). Een duo simkaart is wel iets duurder dan een enkele prepaid simkaart, je bent bij Vodafone rond de €30,- kwijt.

Wanneer heb je twee simkaarten nodig?

Mensen die twee apparaten los van elkaar gebruiken maar wel dezelfde functionaliteiten en kosten willen hebben kunnen eenzelfde simkaart in gebruik nemen. Je moet de apparaten dan wel los van elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je ook wilt bellen met je tablet of met een vaste telefoon in je auto via de simkaart, of internet wilt gebruiken en altijd bereikbaar wil zijn voor iedereen op hetzelfde nummer.

Multi Data Sim

Een andere optie is het gebruik van MultiSim van bijvoorbeeld Vodafone. Let op: dit betreft wel een abonnement en geen prepaid simkaart! Je krijgt twee unieke simkaarten (met elk een eigen simkaartnummer) op slechts één abonnement. Dit is voor mensen die de tweede simkaart voor mobiel internet op hun tablet of laptop gebruiken. De tweede simkaart is namelijk een zogeheten data-only sim, de twee simkaarten gebruiken dezelfde databundel. Het grote verschil met een duo simkaart is dat je de multi sim wel tegelijkertijd kan gebruiken! Ook voor zakelijk gebruik kan deze simkaart interessant zijn.

Conclusie

Het is inderdaad mogelijk om twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer te gebruiken maar of dit handig is, is een tweede vraag. Je kunt de simkaarten namelijk nooit tegelijk gebruiken.

2.7/5 - (3 stemmen)
6 Reacties

Laat een bericht achter

vier × 5 =