Het komt steeds meer voor dat je kunt videobellen met je telefoon. Hoe werkt het nou eigenlijk en welke apps kun je er allemaal voor gebruiken? Er zijn in de loop van jaren steeds meer ontwikkelaars die videobellen als een functie toevoegen aan hun chat app of andere app.
Hoe werkt videobellen met je telefoon?
Videobellen is in principe hetzelfde als bellen alleen heb je er nu het beeld van je gesprekspartner bij. Integendeel tot bellen kost videobellen geen belminuten en gaat dit vaak over wifi of een dataverbinding. Dit betekent dus dat videobellen gratis is. Je belt de persoon waarmee je wilt videobellen en als die opneemt dan zie je diegene. Afhankelijk van hoe goed je verbinding is kan de kwaliteit van de videostream verschillen. Als je veel belt voor je werk of met je vrienden merk je al snel bellen een heel handig iets is, maar nog best onpersoonlijk is. Dit komt omdat je elkaar alleen hoort en niet ziet. Met videobellen is dat probleem opgelost en een aantal apps bieden zelfs videobellen in groepsverband. Dan kun je tot een maximaal aantal personen (verschilt per app) tegelijkertijd met elkaar videobellen.
Welke apps zijn er beschikbaar om te videobellen met je telefoon?
Er zijn een aantal apps die gratis videobellen aanbieden. We zetten de populairste op een rijtje om te kijken of ze uniek zijn of allemaal soortgelijk. Ook wordt er bij de apps vermeld of ze op iOS of Android beschikbaar zijn, want dat kan nog wel eens verschillen. Wel kun je met alle apps wereldwijd gratis videobellen omdat dit over het internet gaat.
iOS app Facetime
Facetime is al sinds 2010 beschikbaar voor Iphone Ipad en andere Apple producten. Facetime laat mensen met elkaar videobellen zonder daar geld voor te vragen, maar je moet wel een stabiele internetverbinding hebben om elkaar goed te kunnen zien en verstaan. Je kunt tot nu toe niet in groepen videobellen maar in de toekomst wil Apple dat wel implementeren. Ook wel bijzonder aan Facetime is dat als je tijdens facetimen de app weg drukt om naar een andere app te gaan bijvoorbeeld. Dan pauzeert hij de video maar gaat het bellen wel nog door dus je kunt de ander blijven horen en je kan blijven praten.
Skype
Skype is op beide soorten telefoons beschikbaar en is een van de eerste apps die videobellen beschikbaar maakte. Wat Skype bijzonder maakt, is dat het alles aanbiedt qua communicatie van chatten tot bellen en ook dus videobellen. Tussen Skype gebruikers is het bellen gratis, mits je een internetverbinding hebt, maar zodra je nummers gaat bellen dan kost het je Skype credits. Die moet je hiervoor apart kopen.
Google Hangouts
Met Google Hangouts kun je ook videobellen in groepsverband en ook chatten. Het is gelinkt aan je Google account Gmail Docs en andere Google applicaties. Dit is ook geheel gratis als je een internetverbinding hebt, maar anders kost het je data. Voor de rest is het een goede app waar niet veel raars of speciaals aan is.
Messenger
Messenger is de chat app van Facebook. Deze app biedt meer dan alleen chatten. De app laat mensen ook spelletjes spelen met elkaar, bellen, videobellen (ook in groepen) en het is goed geïntegreerd met Facebook, dus geeft dat ook voordelen met zich mee als je veel Facebook gebruikt.
Nieuwste entree Snapchat
Snapchat is een populaire app onder jongeren omdat je er heel gemakkelijk mee kan chatten en foto’s sturen. Sinds 26 april 2018 kun je er ook mee videobellen en bellen. Dit kan 1-op-1 of in groepen. Meer informatie over bellen met Snapchat vind je hier
Wat zijn de voordelen van videobellen? Zijn er nog dingen die verbeterd kunnen worden?
Als eerder gezegd is videobellen persoonlijker omdat je elkaar niet alleen hoort maar ook ziet. Verder is het videobellen gratis te doen zonder dat het je geld kost. Ook zijn alle videobel apps gratis om te downloaden.
Het kost je anders data wat je ook goedkoop kunt kopen bij ons op de website! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen naar onze data simkaarten. Zie onder deze alinea een apart kopje hiervoor.
Verder zijn alle apps heel gemakkelijk te gebruiken en worden ze goed onderhouden door de ontwikkelaars van deze apps. Het gebruiksgemak blijft dus steeds verder uitbreiden.
Een van de grootste valkuilen van het videobellen is als je geen stabiele goede internetverbinding hebt dat de verbinding dan niet zo goed is bij het videobellen, Bijvoorbeeld: je scherm gaat haperen, je kunt je gesprekspartners niet meer horen. Soms al de verbinding zo slecht is pauzeert de app het gesprek om weer te proberen te verbinden en als dat niet lukt valt de verbinding weg. Vaak is je internet verbinding stabiel om goed te kunnen werken en zul je in principe geen last hebben van mogelijke problemen die kunnen voorkomen.
Welke simkaart kun ik het beste gebruiken? Antwoord: Een data simkaart
Videobellen wordt vaak gebruik over de langdsgrenzen omdat er veel mensen kennissen of familie leden hebben zitten in het buitenland. Ook voor mensen die op reis gaan en het thuisfront willen laten meegenieten is video bellen natuurlijk ideaal. Onze data simkaarten zijn hier uitermate geschikt voor. Je kunt kiezen tussen de “Data simkaart Europa” of “Data simkaart wereldwijd”. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Deze simkaarten hebben geen telefoonnummer, geen wachtwoord / pincode, dus bezitten dus alleen data. Zie voor meer informatie de pagina: data simkaart.
Eventueel kan een MiFi router (draagbare router met een data simkaart erin die een WiFi verbinding tot 10 apparaten kunt delen) een oplossing zijn wanneer je met meerdere mensen gebruik wilt maken van de data!
Zie onderstaand onze producten:
Gerelateerde berichten:
– Gratis bellen