Welk netwerk gebruikt Simyo?

Home » Nieuws » Prepaid » Welk netwerk gebruikt Simyo?

Voordat je een prepaid simkaart gaat kopen, is het natuurlijk verstandig om even te kijken naar verschillende providers en deze te vergelijken. Een van de bekendste prepaid providers is Simyo. Deze aanbieder verkoopt al jarenlang prepaid simkaarten. Ze hebben echter geen eigen netwerk. In plaats daarvan maakt de telecomprovider gebruik van een ander netwerk. Wij krijgen daarom wel eens de vraag: welk netwerk gebruikt Simyo? Om hier meer duidelijkheid over te verschaffen, beantwoorden we in dit artikel deze vraag en geven we meer informatie over de telecomprovider.

Welk netwerk gebruikt Simyo voor prepaid en abonnementen?

Voor zowel prepaid als abonnementen gebruikt Simyo het netwerk van KPN. Wanneer je dus een Simyo abonnement afsluit of prepaid simkaart van de provider koopt, maak je gebruik van het KPN-netwerk.

Simyo werkt dus eigenlijk als het ware samen met KPN. Hoewel je in feite klant van de provider bent, zit je dus niet op hun ‘eigen’ netwerk. Waarom Simyo daarvoor kiest, lees je hieronder.

Waarom gebruikt Simyo het KPN-netwerk?

Er zijn in Nederland slechts drie netwerkbeheerders (providers met een eigen netwerk): KPN, Vodafone en T-Mobile. Alle andere aanbieders (zoals Simyo, maar bijvoorbeeld ook Lebara en Ben) maken gebruik van het netwerk van een van deze drie netwerkbeheerders. Deze aanbieders werken samen met een van de netwerkbeheerders en nemen hierbij capaciteit af op het KPN-netwerk.

Een dergelijke samenwerking met KPN heeft de volgende voordelen voor Simyo:

  • Geen kosten voor het onderhouden van en bouwen aan een eigen mobiele netwerk.
  • Geen tijdsinvestering en mankracht voor een eigen netwerk nodig.
  • Gebruik maken van een sterk en betrouwbaar netwerk.
  • Abonnementen en prepaid simkaarten door lagere kosten goedkoper kunnen aanbieden.
  • Snel internet voor Simyo-klanten.

MVNO

Aanbieders zoals Simyo worden ook wel virtuele providers of MVNO genoemd. De volledige benaming is Mobile Virtual Network Operator. Hoewel ze dus wel mobiele diensten en producten aanbieden, doen ze dit virtueel en hebben ze geen eigen netwerk.

Hierdoor kunnen MVNO’s goedkopere producten aanbieden en worden ze daarom (terecht) als prijsvechters bestempeld. MVNO’s hebben simpelweg lagere kosten. Dit komt vooral doordat ze geen eigen netwerk hebben, maar ook doordat virtuele providers minder uitbesteden aan promotie en marketing. Dergelijke kosten worden namelijk doorberekend in de prijs, waardoor diensten en producten van netwerkbeheerders (KPN, Vodafone en T-Mobile) duurder zijn.

Bereik en snelheid

Als Simyo geen eigen netwerk gebruikt, hoe zit het dan met bereik en snelheid?

Zowel voor internetten, bellen en sms’en geldt: het bereik voor Simyo-klanten is hetzelfde als voor KPN-klanten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je bereik slecht is. Wel kunnen KPN-klanten eerder gebruik maken van een nieuw netwerk. Een recent voorbeeld hiervan is 5G: dit biedt KPN al aan, maar virtuele providers als Simyo kunnen het pas later aanbieden.

Wanneer wordt gekeken naar prepaid internetsnelheid, valt op dat Simyo een maximale download- en uploadsnelheid van 256 Mbps & 150 Mbps hanteert. Dit terwijl de maximale downloadsnelheid voor prepaid bij KPN 14,4 is (uploadsnelheid 3,6 Mbps). Dat betekent dat je bij Simyo in de praktijk waarschijnlijk zelfs sneller internet hebt dan bij KPN wanneer je voor prepaid kiest.

Prepaid van Simyo bestellen?

Op de vraag: ‘welk netwerk gebruikt Simyo’ is het antwoord dus KPN. Dit zorgt voor een goed bereik en hoge snelheid voor Simyo-klanten.

Wat betreft prepaid loopt Simyo voor op andere providers. Dat komt door innovaties zoals prepaid eSIM en voordelige prepaid simkaarten. Maak gebruik van onderstaande tabel om naar de website van Simyo te gaan en een prepaid simkaart te bestellen. Wil je eerst meer over de provider zelf lezen, bekijk dan onze pagina Simyo prepaid.

ProviderBellenSMSPer MBKosten Simkaart 
Simyo -
(€7,50 beltegoed)
€0,10€0,10€0,02€5,-Bestellen

Laat een bericht achter

acht + drie =