2G simkaart kopen? Bestel nu!

Home » Nieuws » Mobiel internet » 2G simkaart kopen? Bestel nu!

Het 2G-netwerk is inmiddels natuurlijk al even verouderd. Dat betekent echter niet dat het netwerk nooit meer wordt gebruikt. Sterker nog, meerdere providers houden het 2G-netwerk nog even in de lucht. Voor bepaalde oplossingen is het dan ook handig of nodig om een 2G-simkaart te gebruiken. Er is daarom nog altijd interesse in 2G-simkaarten. Wil je zelf een 2G-simkaart kopen? In dit artikel vind je hier alle informatie over!

Wat is een 2G-simkaart?

Dit is een simkaart dat het 2G-netwerk ondersteunt. Elke simkaart die met 2G werkt, kan dus een 2G-simkaart worden genoemd. De meesten die gebruik willen maken van 2G, zijn op zoek naar een 2G prepaid simkaart.

Er zijn twee verschillende soorten 2G simkaarten:

  • Prepaid simkaarten van providers
  • Unieke data simkaarten

Hieronder lees je per soort 2G-simkaart meer informatie.

Prepaid 2G simkaart kopen

Wil je een traditionele simkaart, waarmee je kunt bellen, sms’en & internetten, kopen? Dan kun je bij een aantal providers terecht. Hieronder zie je een overzicht van de beste en goedkoopste prepaid simkaarten die 2G ondersteunen.

Provider
Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
 
Simyo - Goedkoopste prepaid
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:

€12,50,- Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
1e min

€5,-

BESTEL
Simyo - Goedkoopste prepaid -
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50,- Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,101e min

€15,-

BESTEL
KPN
(€10,- beltegoed)
€0,20€0,01€0,151e min

€5,-

BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE


Mobile Vikings
(Alleen voor Belgie)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

BESTEL

Bij welke providers kun je een 2G simkaart kopen?

In Nederland kun je bij meerdere providers terecht voor een 2G-simkaart. Dit zijn alle (prepaid) providers die op het KPN of Vodafone netwerk zitten. Een 2G simkaart kopen kan dus bij Vodafone en KPN, en alle MVNO’s (zoals Simyo en Lebara). Dit zijn gewoon de normale prepaid simkaarten van de aanbieders, aangezien deze het 2G-netwerk ondersteunen.

In tegenstelling tot KPN en Vodafone, is T-Mobile wel gestopt met 2G. Dat betekent dat je geen prepaid simkaart met 2G-ondersteuning meer bij T-Mobile kunt aanschaffen. Bij KPN blijft 2G tot minstens 2025 in de lucht. Vodafone gaat nog tot minstens eind 2024 door met het 2G-netwerk.

Data simkaart met 2G-verbinding kopen

Er zijn unieke data simkaarten die met zowel 4G, 3G als 2G werken. Dit zijn simkaarten waar je alleen mee kunt internetten, en dus geschikt zijn als data-oplossing.

Onze data simkaarten maken gebruik van de KPN-netwerken. Hoewel KPN stopt met 3G (vanaf 31 maart 2022), kun je nog tot zeker 2025 gebruik maken van het 2G-netwerk. Daarom zijn onze prepaid data simkaarten geschikt als 2G-simkaart, vooral wanneer je naar een internet-only oplossing op zoek bent.

Klik hieronder direct om een data simkaart dat 2G ondersteunt te bestellen, of bekijk onze pagina over data simkaarten voor meer informatie.

Data simkaart Europa data simkaart wereldwijde data

Waar kun je een prepaid data simkaart voor gebruiken?

In meerdere situaties is een data sim handig als je 2G wilt gebruiken:

  • Je gebruikt een GPS-tracker of andere apparaat welke met 2G werkt. Hiervoor heb je vaak alleen internet nodig. Een data simkaart is dan de beste en goedkoopste oplossing. De tarieven voor opwaarderen zijn laag en je raakt nooit je data kwijt.
  • Een data simkaart is handig voor in MiFi-routers.
  • Aangezien onze data simkaart gebruik maakt van het KPN 2G-netwerk, kun je deze voor alleen 2G al tot zeker 2025 gebruiken. Daarna kun je de simkaart natuurlijk altijd nog gebruiken met het 4G-netwerk van KPN.
  • Een prepaid data simkaart kun je, net als een traditionele prepaid simkaart, gebruiken in een oudere prepaid telefoon die alleen 2G ondersteunt.

Laat een bericht achter

17 + 10 =