Welke prepaid simkaart voor Thailand?

Home » Nieuws » Prepaid » Welke prepaid simkaart voor Thailand?

Ga je binnenkort op reis naar Thailand? Dan wil je natuurlijk wel bereikbaar kunnen blijven voor vrienden, familie en werk. Dan is een prepaid simkaart een goede oplossing om voordelig in contact te kunnen blijven. In dit artikel bespreken we welke prepaid simkaart voor Thailand jij het beste kunt aanschaffen. Zodat je voordelig bereikbaar blijft!

Data simkaart om goedkoop te internetten

Als je aan alleen internet genoeg hebt en niet perse belminuten nodig hebt, dan is een data simkaart een goede optie. Met onze data simkaart kun je gebruik maken van internet in bijna de hele wereld, waaronder Thailand. Hieronder zie je de prijs van een data simkaart en kun je er een bestellen. Je krijgt nu tijdelijk gratis data bij aankoop van een data simkaart!

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Wat kan ik met een data simkaart in Thailand?

Met een data simkaart kun je alleen gebruik maken van data. Je hebt dus geen belminuten of sms’jes, maar dit betekent niet dat je niet kunt bellen. Je kunt tegenwoordig namelijk ook met data bellen, via Whatsapp bellen of Skype bijvoorbeeld. Daarnaast kun je in contact blijven via social media kanalen, zoals: Facebook, Whatsapp en Instagram. Een data simkaart biedt dus ongeveer dezelfde mogelijkheden als een prepaid simkaart.

Waarom een data simkaart nemen voor Thailand?

Met een data simkaart kun je internet gebruiken tegen de voordeligste tarieven. Vergeleken met een sim only abonnement of een prepaid simkaart is de data simkaart super voordelig. Een aantal voordelen van de data simkaart zijn:

  • 4G internetsnelheid
  • Voordeligste manier van wereldwijd internetten
  • Data is 1 jaar lang geldig. Waardeer je weer op? Dan is je gehele tegoed weer een jaar geldig!
  • Simkaart is onbeperkt geldig


Beste Nederlandse prepaid providers voor Thailand

Met een prepaid simkaart bellen vanuit Thailand is redelijk duur. Het is daarom ook niet aangeraden om een prepaid sim only in Nederland te kopen om vervolgens mee te nemen. Dit komt omdat Thailand een “zone 3” land is, bellen kost ongeveer €2,50 per minuut. Als je toch gebruik wilt maken van een Nederlandse provider, dan raden wij aan om dan voor één van de Thaise providers te kiezen. Let op! De tarieven voor bellen vanuit Thailand kunnen hoger uitvallen. Kijk op de website van de providers wat de tarieven zijn.

Prepaid simkaart in Thailand aanschaffen

Een mogelijkheid is een Thaise prepaid kaart aanschaffen. Het is aangeraden om dit te doen als je bent aangekomen in Thailand. Hieronder staan de providers van Thailand:

  • Dtac
  • AIS
  • TrueMove HDe prepaid simkaarten zijn meestal te vinden in winkels als: 7-Eleven, Family Mart of telecomwinkels. Koop dit soort simkaarten echt bij gecertificeerde winkels, want ander is er een kans dat je je geld kwijt bent. Als je bent aangekomen in Thailand en op Google maps een van deze providers intypt, dan word je genavigeerd naar een winkel waar je de simkaart kunt aanschaffen.

Sim only abonnement voor Thailand

Het gebruiken van een sim only abonnement in Thailand is afgeraden. Je zult merken dat je snel buiten je bundel schiet. Gemiddeld betaal je tussen de €1,50,- tot €2,50,- per belminuut of SMS. Daarnaast betaal je gemiddeld zo’n €2,50,- per mb. De tarieven voor gebruik buiten je bundel zijn bij een sim only abonnement enorm hoog. Vooral in het buitenland ben je dan nog meer geld kwijt. Bij een prepaid simkaart of data simkaart kan dit niet gebeuren, omdat je niet meer kunt verbruiken dan dat er op je kaart staat.

Laat een bericht achter

20 + twee =