Simkaart voor camera & beveiligingscamera

Home » Nieuws » IOT » Simkaart voor camera & beveiligingscamera

Ben je op zoek naar een prepaid simkaart voor in je camera of beveiligingscamera? Dan ben je hier op het goede adres. Ongeacht wat voor camera, wij hebben een oplossing voor je, zolang er een simkaart slot in zit. Met een prepaid simkaart in je beveiligingscamera, kun je live meekijken en verbinding maken met je camera. In dit artikel bespreken we welke prepaid simkaart het beste is voor een camera en helpen we je met vergelijken. Lees dus verder!

Simkaart voor camera’s vergelijken

Een prepaid simkaart is een goede oplossing als je een camera wilt aanschaffen die niet gebruik kan maken van een WiFi verbinding of een kabel. Op deze manier kun je sabotage voorkomen, omdat het doorknippen van kabels niet mogelijk is. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van een MiFi router die je overal mee naar toe moet nemen (en ook een accuduur heeft van een beperkt aantal uur). Simkaarten vergelijken kan op onze homepagina, maar wij nemen dit graag uit handen. De beste optie is volgens ons de Data Simkaart.

Data sim kaart voor (beveiligings)camera

Voor een camera heb je alleen data nodig en geen belminuten of sms’jes. Je kunt daarom het beste kiezen voor een prepaid data simkaart. Met een data simkaart kun je alleen gebruik maken van data. De data van een data simkaart is zeer voordelig. Andere voordelen van de prepaid data sim kaart zijn:

 • Het tegoed op de data simkaart is 1 jaar geldig.
 • De data simkaart maakt gebruik van 4G internet.
 • De simkaart zelf is onbeperkt geldig.
 • Dekking in heel Nederland en zelfs in het buitenland buitenland.
 • Je verbruik is makkelijk te volgen via data platform.


Data simkaart kopen?

Wij bieden twee data simkaarten aan. Als je de beveiligingscamera in Nederland gebruikt, dan is de Europa data simkaart geschikt voor jou. Wil je bijvoorbeeld een foto’s schieten in Azië of een beveiligingscamera actief hebben in een land buiten de EU? Dan raden wij een Wereld Data simkaart aan. Hieronder zie je het aanbod van data simkaarten. Bestel hieronder direct de data simkaart naar keuze. Dat kan via de bestelknop!

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,951GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,951GB gratisBESTELLEN

Hoeveel data verbruikt een prepaid simkaart voor een beveiligingscamera?

Hoeveel data een beveiligingscamera verbruikt hangt af van een aantal dingen:

 • De hoeveelheid resolutie.
 • Het aantal framerates.
 • Het aantal bitrates.
 • De beeldcompressie.
 • Gebruik, alleen filmen bij beweging of constant.


Factoren data verbruik

De resolutie is een grote factor in het dataverbruik. Een gangbare resolutie die ook vaak wordt gebruikt voor beveiligingscamera’s, is 720p. Afhankelijk van de framerate, zal het verbruik bij een 720p beveiligingscamera rond de 2500 Kbps liggen. 2500 Kbps is omgerekend naar MB’s 2,5 Mbps. Om de camera minder te laten verbruiken, kunt u de frame rate verlagen. Bij een framerate van 30fps heb je vloeiend beeld, maar je zou dit makkelijk kunnen verlagen tot 25fps. Wat ook een grote factor van het verbruik is, is hoe vaak de camera wordt gebruikt. Een camera die alleen filmt bij beweging of op aangeven verbruikt veel minder dan een camera die constant aanstaat. Bij een camera die op beweging of op aanvraag filmt, verbruik je per opvraag zo’n 20 MB per keer.

IoT simkaart voor beveiligingscamera

Als je op zoek bent naar een simkaart voor je camera die gebruik maakt van 1 IP-adres, dan is een IoT simkaart een geschikte optie. Met een IoT simkaart die gebruik maakt van 1 IP-adres ben je beter beveiligd. Met een vast IP-adres kun je namelijk gebruikers herkennen en toelaten tot het systeem. Meer informatie vind je in ons artikel over IoT simkaarten!

Waarom prepaid simkaart voor camera?

Een camera met internet laten verbinden via een prepaid simkaart is een goed idee. De voordelen van een camera met prepaid simkaart zijn:

 • Het is veiliger, je hebt geen kabels die kunnen worden doorgeknipt. En je bent niet afhankelijk van een wifi verbinding die uit kan vallen.
 • De camera is flexibeler inzetbaar. Je kan de camera overal plaatsen, omdat je geen wifi of kabel verbinding in de buurt nodig hebt.
 • Je simkaart en tegoed blijft minstens 6 maanden houdbaar. Je kunt dus gerust geen gebruik ervan maken, totdat je hier behoefte aan hebt

Heeft dit artikel je geholpen of heb je nog vragen?
Laat het weten!

Laat een bericht achter

19 + acht =