WiFi op vakantie

Home » Nieuws » Algemeen » WiFi op vakantie

Sommige mensen willen hun hele vakantie offline zijn. Anderen hebben juist wel internet op vakantie nodig. Dus wil je tijdens je vakantie je favoriete tv-programma’s niet missen of veel contact houden met het thuisfront? Dit kan tegenwoordig op vele manieren. Wij bespreken in deze blog op welke manieren je goede WiFi op vakantie kan krijgen.

Hoe krijg ik WiFi op vakantie?

Wij bespreken in deze blog 4 opties om altijd bereikbaar te zijn op vakantie:

 • MiFi router
 • WiFi in het hotel of op de camping
 • WiFi versterker
 • Mobiele hotspot

 

Mifi router

Mifi staat voor mobiele WiFi. Maar wat is een mifi router eigenlijk? Het is eigenlijk hetzelfde als het mobiele netwerk van je mobiele provider. Een simkaart met een data only abonnement gaat in de mifi router. De router zet het 3G of 4G signaal om naar WiFi, waarvan je met meerdere apparaten gebruik van kunt maken. De snelheid van dit signaal is meestal 5 tot 20 MBit. Goed werkende WiFi is over het algemeen sneller, maar internet op de camping of een hotel haalt de 10 MBit bij lange na niet. Als je in de auto of camper onderweg bereikbaar wilt zijn, is de mifi router ook nog eens ideaal. De batterijduur is namelijk een uur of 10.

Heb je interesse in het aanschaffen van een MiFi router? Wij bieden de beste MiFi routers aan. Bestel één van de MiFi routers en geniet van snelle en stabiele WiFi op vakantie! Hieronder kun je de populairste mifi router van dit moment aanschaffen i.c.m. een data simkaart. Heb je liever geen data simkaart erbij? Bekijk dan ons volledige aanbod van MiFi routers.

Waarom een MiFi router?

We raden om de volgende redenen aan gebruik te maken van een MiFi router:

  • Makkelijk mee te nemen
  • Makkelijk in gebruik
  • Ideaal voor onderweg
  • Ideaal voor op vakantie
  • Ideaal voor op reis

Welke simkaart bij een MiFi router?

De beste simkaart voor een MiFi router is de data simkaart. Een MiFi router maakt alleen gebruik van een internetverbinding. Het is dan ook logisch om een simkaart aan te schaffen waarmee je alleen kunt internetten. Met een data simkaart heb je in Europa of zelfs Wereldwijd supersnel 4G internet.

Data simkaart aanschaffen?

Ben je al in het bezit van een MiFi router? Dan kun je hieronder meteen de data simkaart aanschaffen. Hiermee maak je gebruik van de goedkoopste prepaid data tarieven ter wereld. Kies de juiste simkaart voor jouw vakantie. Je kunt kiezen uit de data simkaart europa of wereldwijd! Alternatieve manieren op wifi op vakantie te hebben bespreken wij hieronder.

Data SimkaartKostenGratis data 
Data simkaart - EUROPA24,952GB gratisBESTELLEN
Data simkaart - WERELD49,952GB gratisBESTELLEN

Alternatieve optie: mobiele hotspot

Sinds juni 2017 mag je de MB’s van je mobiele abonnement gebruiken in de hele EU, zonder extra kosten. Als de grootte van je bundel het toelaat, kun je dus prima een mobiele hotspot maken van je telefoon of MiFi router. Dan heb je geen slechte WiFi op vakantie. Omdat het veel MB’s kan kosten heb je wel een mobiel abonnement nodig dat groot genoeg is. Bijvoorbeeld een sim only abonnement met 10 GB, 20 GB of zelfs onbeperkt data. Let wel op: buiten de Europese Unie betaal je nog steeds erg veel voor internetdata. Deze kosten worden buiten je bundel gerekend.

WiFi in het hotel of op de camping

Naast dat op veel openbare plekken tegenwoordig WiFi-verbinding gemaakt kan worden, bieden ook veel hotels en campings (gratis) WiFi aan. Deze WiFi heeft vaak wel de nodige beperkingen. Soms kan er maar één apparaat tegelijk verbinding maken. Als er dan al verbinding gemaakt kan worden, is het WiFi signaal vaak erg zwak. Ook is de verbinding niet altijd veilig en kan de beheerder vaak meekijken met jouw surfgedrag. Deze optie is de makkelijkste, maar zeker niet de beste.

WiFi versterker

Je kunt het WiFi signaal versterken voor beter internet op de camping of hotel. Een WiFi versterker verbetert het signaal van de bestaande camping- of hotel WiFi. Hierdoor kunnen er meerdere apparaten tegelijk verbinding maken en is het gebruik een stuk veiliger. Het nadeel van een WiFi versterker is dat het voldoende WiFi signaal nodig heeft om goed te kunnen werken. Laat dit nu net het probleem zijn van veel campings en hotels. De kwaliteit van de WiFi op vakantie wordt dus niet echt verbeterd. Ook de aansluiting kost extra moeite, vooral voor de rondtrekkende vakantiegangers.

Conclusie

De makkelijkste oplossing is gewoon verbinding te maken met de bestaande WiFi op openbare plekken en je verblijf. De kwaliteit zal alleen niet erg sterk zijn. Ook loop je een risico dat je persoonlijke gegevens gebruikt kunnen worden door derde partijen. De beste manieren om goede WiFi op vakantie te krijgen zijn een mobiele hotspot creëren via je mobiele abonnement en de MiFi router. Zo zal het internet op vakantie het beste zijn. Ook onderweg ben je bereikbaar. Deze manieren zijn wel alleen binnen de EU (goedkoop) mogelijk. Buiten de EU is een WiFi versterker waarschijnlijk de beste optie, maar de internetsnelheid blijft afhankelijk van de kwaliteit van de bestaande WiFi.

Rate this post

Laat een bericht achter

17 − 15 =