Apple maakt reparaties door gebruikers mogelijk

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Apple maakt reparaties door gebruikers mogelijk

Je iPhone zelf repareren: het is altijd al een vrije lastige klus geweest. Velen hebben dan ook kritiek op Apple, gezien het te moeilijk is om een iPhone (of ander Apple apparaat) zelf te repareren, of dit door een winkel te laten doen. Dat gaat veranderen met het Self Service Repair programma van Apple. Consumenten kunnen hierdoor eigen reparaties met originele Apple onderdelen en tools uitvoeren.

Self Service Repair: Zelf repareren

Dit is de eerste keer dat Apple onderdelen en tools beschikbaar maakt voor de ‘eindgebruiker’. Wil je iets aan je iPhone repareren, zoals je batterij, dan kan dat met Self Service Repair. Klanten kunnen dan bijvoorbeeld een batterij bij Apple kopen, waarna ze het onderdeel en de juiste handleidingen voor reparatie ontvangen. Het is van belang om vooraf de handleidingen goed door te nemen, zodat de reparatie veilig en juist wordt uitgevoerd.

Het programma begint met drie te vervangen onderdelen:

  • Het scherm
  • De batterij
  • De camera

Dit zijn de meest gebruikte onderdelen / modules. Later zal het mogelijk zijn om ook andere onderdelen zelf te kunnen repareren.

Wanneer komt het reparatieprogramma in Nederland?

Allereerst is de Verenigde Staten aan de beurt. Het programma is begin 2022 beschikbaar in de VS. Hierna volgen andere landen in de loop van 2022.

Het is op dit moment dus nog niet bekend wanneer Nederlandse Apple-klanten ook direct via Apple, met originele onderdelen, iPhones (en andere apparaten van Apple zoals Macs) kunnen repareren. Dit kan in de loop van 2022, maar ook later zijn.

iPhone 12 en 13

Apple biedt de mogelijkheid voor eigen reparatie eerst aan voor de iPhone 12 en iPhone 13. Hierna volgen Mac-computers, waarbij repareren mogelijk is met M1-chips. Voordat Self Service Repair in Nederland beschikbaar is, zal eigen reparatie dus waarschijnlijk al voor meer Apple apparaten mogelijk zijn.

Kritiek op Apple

Al jarenlang krijgt het elektronicabedrijf kritiek op hun reparatiebeleid. Reparaties door externe / derde partijen werd namelijk te moeilijk gemaakt. Bovendien vond men reparaties van Apple, die buiten de garantie vallen, vaak te prijzig.

Hierdoor heeft Apple in de afgelopen drie jaar het aantal locaties dat met originele Apple onderdelen, tools & training werkt bijna verdubbeld. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 2800 onafhankelijke reparatiebedrijven en meer dan 5000 erkende serviceproviders.

Met de komst van de optie om Apple apparaten zelf te repareren, is er nu een extra mogelijkheid voor klanten van het bekende elektronicabedrijf. Wel moeten we hiervoor in Nederland nog even wachten, omdat het programma dus allereerst in de VS beschikbaar wordt.

Rate this post

Laat een bericht achter

vier × twee =