T-Mobile biedt beste mobiele ervaring volgens Tutela

Home » Nieuws » Providers » T-Mobile biedt beste mobiele ervaring volgens Tutela

Volgens Tutela’s ‘State of Mobile Experience report 2021’ biedt provider T-Mobile de beste mobiele ervaring in Nederland. In het rapport van het bedrijf scoort T-Mobile het hoogst wanneer het gaat om de ervaring dat de provider biedt voor veeleisende applicaties. Op het gebied van 5G-dekking scoort Vodafone echter het hoogst. In dit artikel lees je meer informatie over dit rapport en de prestaties van de Nederlandse mobiele netwerkproviders.

Mobiele ervaring Nederlandse netwerkproviders

Een van de belangrijkste punten van het rapport is de ‘Excellent Consistent Quality’, wat aangeeft hoe de kwaliteit van de ervaring is tijdens het gebruiken van mobiele applicaties. Het gaat hierbij vooral om veeleisende mobiele applicaties. Voorbeelden hiervan zijn games, social media, en HD videostreaming.

Op het bovenstaande heeft T-Mobile dit jaar een score van 89,1 procent gehaald, waarmee het boven KPN en Vodafone eindigde.

Nederland op vierde plek

Het rapport van Tutela vergelijkt ook de mobiele ervaring van netwerkproviders van verschillende landen. Op basis hiervan staat Nederland op de vierde plek, met een score van 85,38 procent. Denemarken scoort het hoogst, terwijl Zuid-Korea & Finland een tweede plek delen.

Tutela heeft de afgelopen zes maanden de mobiele ervaring in Nederland gebenchmarkt. Het bedrijf heeft hiervoor tussen mei 2021 en oktober 2021 meer dan 400.000 snelheids- en latency (vertragings)-tests geëvalueerd. De tests werden tijdens deze zes maanden op de telefoons van echte gebruikers van de mobiele netwerkproviders uitgevoerd.

5G-dekking

Wanneer het om 5G gaat, presteert Vodafone volgens het rapport het beste. Vodafone scoort het hoogst op 5G-dekking en 5G-ervaring. De provider leverde op meer plekken een 5G-signaal in vergelijking met T-Mobile en KPN. Ook had men bij Vodafone een betere 5G-ervaring wanneer ze met 5G verbonden waren.

Verder eindigde Vodafone op de gedeelde eerste plek met KPN wat betreft video ervaring (Video Experience). Mobiele telecomaanbieder KPN scoorde overigens tweede voor 4G/5G-dekking, totale dekking en 5G-only-dekking in Nederland.

Rate this post

Laat een bericht achter

negen + twaalf =