Beste Mobiele Telefoon

Home » Nieuws » Telefoons » Beste Mobiele Telefoon

Tegenwoordig is er genoeg keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Het is lastig om te zien welke nu het “beste” is omdat het aanbod zo ontzettend groot is. Middels deskresearch stellen wij in deze blog jaarlijks een Top 5 samen van mobiele telefoons die door gebruikers als beste worden ervaren. Van de beste mobiele telefoons in deze top 5 worden de meest opmerkelijke en bijzondere features genoemd.

Top 5 Beste mobiele telefoons 2015

  1. Apple iPhone 6S 16 GB
  2. Samsung Galaxy S6 32GB
  3. Huawei P8 16GB
  4. Huawei Mate S
  5. LG G4

Apple iPhone 6S

iphone-s6Zoals we weten van voorgaande iPhones is de S versie een verbetering op de hardware, wat een nieuwe processor en meer werkgeheugen betekent. De iPhone 6S heeft een betere camera, zowel aan de voor- als achterzijde. De camera heeft 12 megapixels en de voorzijde is voorzien van een 5 megapixel camera. Het toestel heeft verder nog een 3D Touch beeldscherm. Qua design is het toestel dus nagenoeg gelijk met de iPhone 6. Een iPhone kun je zoals een Samsung niet uitbreiden met een micro-SD kaart en daarom is de smartphone er in 3 varianten verkrijgbaar, namelijk in 16GB, 64GB of 128 GB. Verder is de iPhone er in 4 verschillende kleuren, in het grijs, goud, roségoud en zilver.

Specificaties
Beeldscherm: 4.7-inch
Afmetingen: 138 x 67 x 7,1 mm
Camera: 12 megapixels
Gewicht: 143 gram

Samsung Galaxy S6

samsung galaxy s6De nieuwe Samsung is niet meer voorzien van een plastic behuizing, maar is nu van metaal wat natuurlijk naast een strak design ook meer stevigheid oplevert. Daarnaast is de achterkant van de S6 van glas en uit reviews blijkt dat dit de achterzijde fragiel en vlekkerig maakt en dus eerder beschadigd kan raken. Toch heeft dit toestel een aantal sterke verbeterpunten, zo werkt de vingerafdrukscanner beter, werkt het toestel sneller en is de smartphone voorzien van een goede camera. Ook het beeldscherm ziet er erg mooi uit. Een minpunt is wel dat je het geheugen niet meer uit kunt breiden met een micro-SD kaart wat bij voorgangers wel het geval was. De smartphone is uiteraard wel beschikbaar in meerdere varianten.

Specificaties
Beeldscherm: 5.1-inch
Afmetingen: 143,3 x 70,5 x 6,8 mm
Camera: 16 megapixels
Gewicht: 138 gram

Huawei P8

huawei p8Deze Huawei wordt qua uiterlijk vergeleken met de iPhone. Het toestel heeft een goed scherm en een goede camera. Als minpunt wordt de accu genoemd, die volgens gebruikers minder lang meegaat dan gewenst. Daarnaast is ook het geheugen niet erg groot. Ben je een Android toestel gewend, dan moet je wel even wennen aan de Huawei P8 omdat deze software anders in elkaar steekt. Vooral de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel is goed.

Specificaties
Beeldscherm: 5.2-inch
Afmetingen: 144,9 x 71,8 x 6,4 mm
Camera: 13 megapixels
Gewicht: 144 gram

Huawei Mate S

huawei mate sDeze Huawei heeft een strak en modern design en mooi amoledscherm. Daarnaast heeft de smartphone ook een stevige metalen behuizing. Tevens is het toestel, net als de nieuwste Samsungs voorzien van een vingerafdrukscanner. Toen het toestel op de markt werd gebracht zat het qua prijs in dezelfde categorie als de Samsung Galaxy S6 en iPhone 6. Nadelen aan dit toestel zijn de lage accuduur en de middelmatige hardware.

Specificaties
Beeldscherm: 5.5-inch
Afmetingen: 149,8 x 75,3 x 7,2 mm
Camera: 13 megapixels
Gewicht: 156 gram

LG G4

lg g4Dit toestel staat bekend om zijn variant met een echt leren achterkant. De reguliere versie is glimmend plastic, maar er is dus ook een luxere variant van de G4. Verder valt dit toestel op vanwege de goede camera en vele opties. Voordelen van deze Android telefoon is dat de accu verwisselbaar is en het geheugen uit te breiden is. Daarnaast is de smartphone snel in gebruik. De accu is bij intensief gebruik wel snel leeg, een ander minpunt is de kleurweergave van het beeldscherm. Overall is dit een erg mooi toestel, vooral wanneer je kiest voor de variant met leren achterkant.

Specificaties
Beeldscherm: 5.5-inch
Afmetingen: 149 x 75 x 9,8 mm
Camera: 16 megapixels
Gewicht: 155 gram

 

Klik hier voor de Top 5 van 2013/2014

Om je een idee te geven wat de prijzen zijn van de beste telefoons heb ik van elk toestel de prijs opgezocht. Sommige smartphones zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. In dit overzicht heb ik alleen de prijzen van de witte en zwarte toestellen genoteerd.

Prijzen overzicht van de Beste mobiele Telefoons 2013

Studentmobiel
(zwart)
Studentmobiel
(wit)
Belsimpel
(zwart)
Belsimpel
(wit)
1. Samsung Galaxy S4 €473

€473 €452 €453
2. Sony Xperia Z1 €676 €676 €599 €599
3. Samsung Galaxy Note 3 €673 €673 €557 €562
4. iPhone 5S (16gb) €799 €799 €711 €724
5. LG Nexus 5 €399 €399 €399

1. Samsung Galaxy S4

samsung galaxy s4 telefoonDe S4 wordt gezien als de beste mobiele telefoon op dit moment. Deze telefoon (met 4G) kwam in maart 2013 op de markt en heeft een aantal uitzonderlijke specificaties. De S4 heeft Full HD AMOLED display, deze zorgt ervoor dat het scherm een goede kwaliteit heeft met een laag energieverbruik. Daarnaast heeft het ook de mogelijkheid tot een Dual Shot. Hiermee kun je twee foto’s tegelijk maken aan beide kanten.

Specificaties:
Scherm: 5 inch
Afmetingen: 136mm x 69.8mm x 7.9mm
Camera: 13 MP
Gewicht: 130 gram

2. Sony Xperia Z1

Xperia Z1 hero telefoonDe nummer twee van de beste mobiele telefoons is de Xperia Z1 (ook met 4G). Als je van foto’s maken houdt, is dit een leuke telefoon. Sony meldt dat de Z1 waterdicht en stof bestendig is. Dit betekent dat deze mobiele telefoon tot 1.5 meter onder water kan voor een tijdsduur van 30 minuten. Je hebt dus de mogelijkheid om met de Z1 onder water foto’s te maken. Van de 5 genoemde telefoons in deze top 5, heeft dit toestel de camera met de meeste megapixels. De G-lens zorgt ervoor dat je groothoekopnames kunt maken. Je kunt deze smartphone gebruiken in combinatie met de Sony SmartWatch 2 SW2. Dit is een horloge die als afstandsbediening fungeert en je van alles op de hoogte houdt.

Specificaties:
Scherm: 5 inch
Afmetingen: 144 mm x 74mm x 8.5mm
Camera: 20.7 MP
Gewicht: 170 gram

3. Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3De Galaxy Note 3 heeft de grootste display van de de vijf beste telefoons in deze blog. Dit toestel is sinds september 2013 verkrijgbaar. Een interessante feature aan deze smartphone is de Air Command in combinatie met de Stylus S pen. Deze biedt verschillende leuke opties. Je kunt bijvoorbeeld door op het display te tekenen dingen omcirkelen en deze vervolgens gebruiken. Een andere grappige feature is de Smart pause en Smart scroll. Deze Smart pause zorgt ervoor dat wanneer je een video kijkt, deze automatisch stopt als je wegkijkt van het scherm. De smart scrol zorgt ervoor dat je niet handig hoeft de scrollen. Als je je hoofd omlaag/omhoog beweegt, scrolt het toestel automatisch.

Specificaties:
Scherm: 5.7 inch
Afmetingen: 151mm x 79mm x 8.3mm
Camera: 13 MP
Gewicht: 168 gram

4. Apple iPhone 5S

iphone 5 telefoonVan de beste mobiele telefoons die in deze top 5 genoemd zijn, heeft de iPhone 5S de kleinste afmetingen. Het is een compact strak toestel. Een veelbesproken feature van de S5 is de vingerafdrukscanner, deze geeft je de mogelijkheid om je smartphone nog beter te beveiligen. Alleen jij hebt nu toegang tot je telefoon. Dit toestel beschikt net zoals de Samsung Galaxy S4 over 4G. Een andere handige feature is Airdrop: hierbij kun je vanuit de meeste apps direct jouw bestanden delen met je vrienden.

Specificaties:
Scherm: 4 inch
Afmetingen: 124mm x 59.6mm 7.6mm
Camera: 8 MP
Gewicht: 112 gram

5. LG Nexus 5

Google LG Nexus 5 telefoonDe Nexus 5 verovert de vijfde plaats in deze beste-mobiele-telefoon-top 5. Op internet gingen de wildste geruchten rond over mogelijke nieuwe features van deze Google-smartphone. In deze top 5 van beste smartphones is dit de nieuwste. Deze telefoon is sinds eind november 2013 op de markt. Vergeleken met de andere telefoons is de Nexus 5 relatief nieuw: oktober 2013 kwam deze op de markt. De meest opmerkelijke feature is dat je dit toestel draadloos kunt opladen doormiddel van een speciale oplaadmat.

Specificaties:
Scherm: 4.95 inch
Afmetingen: 137.9 x 69.2 x 8.6 mm
Camera: 8 MP
Gewicht: 130 gram

Tot zo ver een samenvatting van de beste telefoons! Als je nog aanvullingen/opmerkingen hebt, kun je altijd een reactie achterlaten. Over een aantal maanden verschijnt er een nieuwe top 5 zodat je op de hoogte blijft.

 

Als je na deze post ook nog geïnteresseerd bent in andere “beste” benamingen, kun je ook een kijkje nemen op ons nieuwsbericht over ons onderzoek naar de “beste prepaid provider“. Vanaf 2013 doen wij elk jaar uitgebreid onderzoek naar de beste prepaid simkaart. Afgelopen jaar hebben wij een eerste prijsuitreiking gedaan. Lees verder door te klikken op het linkje hierboven.

Suggesties? Laat het ons weten in een berichtje hieronder!

Laat een bericht achter

*