iPhone 5 prepaid

Home » Nieuws » Telefoons » iPhone 5 prepaid

iPhone 5 prepaidEr gingen veel geruchten rond over deze telefoon voordat deze aan het publiek werd gepresenteerd. We hebben het over de iPhone 5. Veel mensen waren benieuwd naar het design en de nieuwe features. De iPhone 5 is sinds 28 september 2012 verkrijgbaar in de Benelux. Het toestel is dunner en heeft een groter scherm dan de voorganger: de iPhone 4s. In deze blog kun je een samenvatting lezen van de gebruikerservaringen, specificaties en andere leuke features van deze telefoon. Voor informatie over prepaid iPhones in het algemeen hebben wij een overkopelende pagina geschreven. Bekijk de algemene iPhone pagina voor veelgestelde vragen, tips en informatie over andere modellen.

Wat kost een iPhone 5?

De iPhone 5 is verkrijgbaar in het wit en in het zwart. Daarnaast kun je ze kopen met een geheugen van 16gb, 32 gb en 64 gb. In onderstaande tabel zie je welke kleur er verkrijgbaar is en wat de kosten zijn van een los toestel. De prijzen zijn afkomstig van twee bekende webwinkels: Studentmobiel en Belsimpel. Studentmobiel biedt je twee jaar garantie op je telefoon en bij Belsimpel zijn alle toestellen op voorraad. Beide winkels hebben een snelle en duidelijke afhandeling.

Studentmobiel

Belsimpel

iPhone 5 – 16 gb

€627 (zwart) / €593 (wit)

€659 (zwart) / €591 (wit)

IPhone 5 – 32 gb

€683 (zwart/wit)

€676 (alleen wit)

iPhone 5 – 64 gb

€693 (zwart/wit)

€665 (alleen wit)

Wat kan de iPhone 5?

De iPhone wordt omschreven als een “lichte telefoon met een mooi design”. Het is gemaakt van degelijke materialen (aluminium en glas) die het een luxe uitstraling meegeeft. Het scherm is 0.5 inch groter dan de iPhone 4: namelijk 4.0 inch. Het toestel is groter maar ook 20% lichter dan de iPhone 4. Het besturingssysteem dat meegeleverd wordt is iOS 6.0, dit zorgt ervoor dat de telefoon snel is en blijft, ook bij zwaardere activiteiten. Een leuke nieuwe functie is de panorama-modus. Je kunt door de iPhone 5 verticaal te houden en snel langs (bijvoorbeeld) het landschap te bewegen een panoramafoto maken. Andere situaties waarin dit handig kan zijn, is bijvoorbeeld als je een groepsfoto wilt maken of een mooie strandfoto.

Ik heb een paar specificaties van de iPhone 4s en 5 naast elkaar gezet.

iPhone 5

iPhone 4s

Afmetingen

123x58x7mm

115x59x9 mm

Gewicht

122 gram

140 gram

Camera

8.0 megapixel (achterkant)

1.2 megapixel (voorkant)

Filmcamera 1080 HD

8 megapixel (achterkant)

0.3 megapixel (voorkant)

Filmcamera 1080 HD

Scherm:

4.0 inch

3.5 inch

Sim kaart

Nano sim kaart

Micro sim kaart

Mening gebruikers iPhone 5

Voordelen
Gebruikers geven aan dat het toestel over het algemeen duurder is dan andere smartphones maar dat je er veel voor terugkrijgt. Goede punten aan dit toestel die genoemd worden zijn onder andere dat het toestel licht is, een mooie uitstraling heeft en lekker in de hand ligt. Er wordt gezegd dat ook als je nog nooit een iPhone hebt gehad, je snel leert hoe de iPhone werkt. Het heeft een simpel menu waar je makkelijk alle opties kunt vinden. Het is tevens voorzien van een 4G antenne, deze zorgt ervoor dat je internet sneller is. Het 4G-netwerk is met name te vinden in de grote steden.

Mindere kanten
Er zijn niet veel kritiek op de iPhone 5. Er wordt genoemd dat sommige applicaties die verkrijgbaar zijn in de App Store nog niet aangepast zijn aan de grootte van het “nieuwe” scherm. Als je deze applicaties op je iPhone 5 start, is er een zwarte rand zichtbaar. Als deze applicaties door de makers een update krijgen, zal dit probleem verholpen zijn. Daarnaast maakt het toestel gebruik van een andere lader dan de iPhone 4(s) en de iPhone 3(s), dit zorgt ervoor dat oude accessoires niet meer passen.

Ik zet ze nog even op een rijtje:

Voordelen Nadelen
– Snel – Sommige apps minder geschikt voor de iPhone 5
– Licht en dun – Ander oplader
– Mooi design
– Goede camera
– 4G
– Makkelijk in gebruik

Conclusie

Voor (niet)Apple-fans is de iPhone 5 een mooie smartphone met handige opties. Ten opzichte van de iPhone 4(s) zijn er een aantal dingen aanzienlijk verbeterd: sneller, betere schermkwaliteit, betere camera en een stuk lichter. De iPhone 5 is niet de goedkoopste in zijn soort maar is volgens de gebruikers zeker het geld waard.

WAT IS JOUW ERVARING MET DE IPHONE 5?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

Laat een bericht achter

*