Betalen met beltegoed

Home » Nieuws » Algemeen » Betalen met beltegoed

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is ook mogelijk om te betalen met je beltegoed. Waarschijnlijk wordt dit niet door veel mensen gedaan, maar omdat wij graag alle informatie m.b.t. een prepaid simkaart en beltegoed willen delen bespreken wij ook dit onderwerp. Wij leggen in deze post uit hoe het werkt, waar je kunt betalen met beltegoed maar ook wat het nadeel ervan is.

Waar kun je iets kopen met beltegoed

De meeste mensen zullen via iDEAl, een acceptgiro of misschien zelfs al mobiel betalen. Wil je echter niet dat andere mensen erachter komen waar jij je geld aan besteedt dan kun je dus met beltegoed betalen. Een prepaid simkaart kun je namelijk anoniem gebruiken en wanneer je betaalt via het beltegoed zal je geen persoonlijke gegevens achterlaten. Het zal je dan ook niet verbazen dat je bijvoorbeeld op gokwebsites met beltegoed kan gokken. Andere voorbeelden van diensten waar je kunt betalen met beltegoed zijn sekslijnen en telefoondiensten waar een zogenaamde waarzegger je toekomst voorspeld.

Nadeel van deze dienst

Let er op dat het betalen met beltegoed extra geld kost, met deze dienst betaal je dus vaak (hoge) bijkomende kosten! Gaat je beltegoed er erg snel doorheen? Dit kan dus komen door de extra kosten die de dienst in rekening brengt. Ook al maak je gebruik van één van de bovenstaande diensten, dan zijn de aanbieders uiteraard wel verplicht om dit tarief ergens te vermelden. Ook al is dit ergens in de “kleine lettertjes”

De instellingen van je simkaart

Wanneer je betaalde sms-diensten geblokkeerd staan dan is het niet mogelijk om met beltegoed te betalen. De provider moet deze dienst dan voor je deblokkeren. Bij Simyo betekent dit bijvoorbeeld wel dat er een minimaal bedrag van €30,- beltegoed op moet staan, dat via iDeal is opgewaardeerd. Bij andere providers is dit niet bekend, maar je kunt hier natuurlijk naar informeren via social media, het forum of de eventuele chatfunctie.

Beltegoed cashen

Heb je tegoed opgewaardeerd, maar blijkt het achteraf toch niet mogelijk te zijn om te betalen met beltegoed en heb je veel beltegoed over? Dan is het mogelijk om Beltegoed te cashen. Je krijgt een deel van het tegoed dan terug in de vorm van geld of Bitcoins. Lees meer over dit onderwerp in ons bericht over Beltegoed Cashen.

Eén Reactie
  1. Shiveng november 20, 2018om 8:24 pm

    ????

Laat een bericht achter

vijf × 4 =