Delight Mobile Prepaid

Home » Nieuws » Providers » Delight Mobile Prepaid

Delight prepaid logo

Delight noemt zichzelf “de beste prepaid deal van Nederland”, maar is dit ook daadwerkelijk zo? Delight Mobile NL positioneert zich als een goedkope oplossing om internationaal te bellen. Daarom vergelijkt deze provider zich continu met Lebara en Lyca. Echter lopen er momenteel aanklachten dat deze provider verkeerde tarieven communiceert in haar reclame uitingen. Daarnaast wordt Delight verweten dat het haar tarieven verhoogt en oude reclames laat hangen. Blijf dus goed opletten op de laatst gehanteerde tarieven.

Bestel Proces

Ook bij deze provider hebben wij een bestelling gedaan van een simkaart. Wij zullen onderstaand het gehele proces van Delight prepaid mobiel reviewen. Dit betekend vanaf het bestelproces tot en met het gebruik van de prepaid simkaart.

Op 11 oktober hebben wij een Delight prepaid simkaart bestelt, waarna deze 17 oktober op de deurmat lag. Dit zijn dus totaal 4 werkdagen, wat een normale ontvangst duur is te noemen.
Delight verstuurd haar simkaarten gewoon via de briefpost na het gratis aanvragen op de website. Het is alleen niet netjes dat Delight te weinig porto kosten heeft betaald. Bij het ontvangen van de sim kregen wij een extra brief van TNT post erbij, dat er nog €1,- porto moet worden betaalt. Het gaat niet om de hoogte van het bedrag, maar het kost ons ook weer moeite en tijd om dit af te ronden. Kortom, niet zo netjes van deze provider. Onderstaand zie je een foto van de ontvangen documenten:

Delight prepaid pakket

Delight Mobile Tarieven

Is Delight echt zo goedkoop als ze zelf zeggen?

Nationaal
Om te beginnen moet je goed kijken naar wat voor toestel je belt, want Delight maakt onderscheid tussen vaste en mobiele nummers.

Bellen vaste lijnen binnen Nederland: €0,00 per minuut
Bellen naar mobiels in Nederland: €0,15 cent per minuut
SMS’en: €10,- cent per bericht
Bellen naar Delight simkaarten: Gratis
Bellen naar Klantenservice: Gratis
Starttarief: €9,5 per gesprek

Internationaal
Het is natuurlijk niet mogelijk om alle landen hieronder te beschrijven. Wij nemen een aantal landen als voorbeeld:

Bellen naar mobiels Spanje: 19 cent
Bellen naar vaste telefoons in Spanje: 0 cent
SMS’en naar Spanje: 10 cent

Bellen naar mobiels Suriname: 10 cent
Bellen naar vaste telefoons in Suriname: 4 cent
SMS’en naar Suriname: 10 cent

Bellen naar mobiels Amerika: 22 cent
Bellen naar vaste telefoons in Amerika: 22 cent
SMS’en naar Amerika: 10 cent

Bellen naar mobiels Polen: 1 cent
Bellen naar vaste telefoons in Polen: 0 cent
SMS’en naar Polen: 10 cent

Zoals hierboven te zien is verschillen de tarieven per land enorm. Wil je deze simkaart kopen om te bellen naar een specifiek land? Let dan dus eerst goed op de tarieven voor dit betreffende land!
Let op: Delight heeft in enkele maanden al een aantal keren hun tarieven aangepast. Het mobiel bellen wordt onder andere steeds duurder. Dit zijn de tarieven die op 9 maart 2013 worden gehanteerd.

Prepaid Internet

Om gebruik te maken van prepaid internet bij Delight moet er een minimum van een halve euro beltegoed staan op jouw simkaart. Er zijn geen bundels samengesteld, je betaald simpelweg een bedrag van 10 cent per MB. Dit is dus erg duur vergeleken met de internet mogelijkheden van bijvoorbeeld Tele2 en SimYo.

Delight Mobile Opwaarderen

Via de website kun je opwaarderen via Paypal, creditcard of iDeal. Dit is op zich prima geregeld bij Delight. Verder kun je ook beltegoed kaarten kopen in onder andere AKO, BP, Total en Primera. Een nadeel is dat je niet in elke supermarkt of winkel passend beltegoed kunt vinden. Super de Boer is momenteel nog de enige supermarkt die Delight opwaardeer tegoed verkoopt.

Netwerk
Delight Mobile is onderdeel van Vectone Mobile Limited. Dit is dus een soort dochter simkaart van deze organisatie. Delight verspreid haar diensten via het KPN netwerk, het best gedekte netwerk van Nederland.

Klachten
Op internet zijn er verschillende klachten te lezen over deze provider. De onderwerpen die hier worden besproken zijn bijvoorbeeld de eerder beschreven tarief veranderingen. Daarnaast gaan er geruchten dat SMS berichten ook niet altijd aankomen. 

Voordelen en Nadelen

Voordelen

 • Goedkoop bellen naar vaste lijnen
 • Gratis bellen op hetzelfde netwerk dus van Delight sim naar Delight sim
 • Goedkoop bellen naar bepaalde vaste internationale lijnen (dus geen mobiel)
 • Verspreid haar diensten via het KPN netwerkNadelen

 • Veranderen tarieven nog wel eens waardoor je opeens voor duurder zou kunnen bellen dan je denkt
 • Grote verschillen in internationale tarieven tussen landen. Bij het ene land bel je goedkoop waarbij je bij het andere land opeens een stuk duurder uit kan zijn.
 • Beltegoed kun je niet bij alle supermarkten of bekende winkels halen
 • Prepaid internet is in verhouding duur. Mocht je gebruik willen maken van smartphone functies en veel op het internet zitten, is Simyo of Tele2 een voordeligere keuze.
 • Deze jonge provider is nog tamelijk instabiel waar aardig wat mensen niet echt tevreden mee zijn.
 • Veel abonees op Voicenetworks van KPN of internet+bellen van KPN zijn niet of zeer slecht te bereiken. Hier lopen verschillende klachten over en is o.a. besproken op Kassa.

 • Conclusie

  Delight mobile NL is over het algemeen een redelijk goedkope provider maar moeten de tarieven wel in de gaten worden gehouden. Dit bedoel ik in opzicht dat deze kunnen veranderen maar ook per land grote verschillen tonen.
  Zou ik zelf een Delight simkaart aanschaffen? Nee, liever niet. De essentie van bellen en gebeld worden is bereik én betrouwbaarheid. Deze provider is inderdaad wel aan de goedkopere kant maar zelf zou ik toch kiezen voor meer stabiliteit.

  WAT IS JOUW ERVARING MET DELIGHT PREPAID?
  Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

  Beoordeel ons

17 Reacties
 1. Erik Spijker maart 20, 2017om 10:09 am

  Na de storing (vanaf 10 maart 2017, tot ik een week later een nieuwe SIM ontving), heb ik weer aansluiting. Ik gebruik Delight alleen voor inkomende gesprekken, en heb dus na de eerste opwaardering vier jaar geleden ook nog nooit bijgeladen.
  Het grootste nadeel van Delight is dat je er geen zakelijke nummers mee kunt bellen. Dus wanneer je onderweg een garage wilt bellen om een afspraak te maken: Lukt niet. Erg onhandig ! Uitgaand verkeer daarom vrijwel alleen van mijn vaste aansluiting, of met een andere provider.

 2. Son Tran maart 18, 2017om 1:30 pm

  Mijn Delight simkaart heeft een nummer 0659800724. en 0659375763. Op 11 maart 2017 heb ik een beltegoed van € 10.
  De code 9305274675 en serienr. 001511954152.
  Ik ging opwaarderen met mijn mobiels. ze zeggen: mobiel net werk niet beschikbaar en Geen netwerk
  Wilt u mij helpen aub.
  Alvast bedankt

  • Merel maart 20, 2017om 9:20 pm

   Beste Son,

   Wij zijn niet de provider Delight Mobile en hebben dus ook geen inzicht in jouw prepaid-zaken.
   Je kunt het beste even contract opnemen met de klantenservice van Delight Mobile.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. el koster maart 14, 2017om 11:23 am

  Inderdaad. Op mijn telef. Ook niet te vinden. Nu beloven ze een nieuwe simkaart te sturen. Moet je wel van alles invullen. Al maanden last van geen netwerk. Wie heeft ervaring met hun verzoek om om nieuwe simkaart te vragen?

 4. Michael maart 14, 2017om 12:57 am

  Ben al enige tijd klant bij Delight maar heb nu besloten om over te gaan stappen. Er is nu al vier dagen geen netwerk, dus ben telefonisch helemaal niet bereikbaar. Ze geven een vage instelling die je moet uitvoeren, deze instelling bestaat helemaal niet op mijn telefoon. Vorig jaar hadden ze een soort gelijke storing, en toen was ook 5 euro beltegoed beloofd die ik nooit heb gehad.Hoop over te kunnen stappen met nummer behoud, al heb ik al gelezen dat ze hier ook geld voor vragen. Eigenlijk had ik vorig jaar al over moeten stappen, af rader deze provider.

 5. Carlos oktober 10, 2016om 4:04 pm

  Nummerbehoud hebben ze uitgevoerd bij Delight. Nu kan ik nog wel telefoontjes ontvangen maar niet meer zelf bellen. Klantenservice…onbereikbaar. Ik ben deze provider helemaal zat. Trouwens, mijn sms-jes naar Marokko kwamen nooit aan, maar wel van mijn tegoed afgeschreven.

 6. Carlos oktober 8, 2016om 2:04 pm

  Mijn nieuwe telefoon kan geen normale card aan. Dus een micro-card aangevraagd. Kreeg deze, moest dan Delight bellen en dan zou mijn oude nummer weer komen. De vrouw aan de telefoon leek onderhand geen Nederlands te spreken. Maar goed, het was in orde. Niet dus…Wil ik bellen, krijg ik de melding dat doorschakeling geaktiveerd is (terwijl deze op mijn telefoon uitstaat), en verbinding wordt verbroken. Geen bellen dus. Bellen naar klantenservice weer…onbereikbaar…twee dagen geprobeerd. Op e-mail wordt niet gereageerd. En trouwens, al mijn sms-sjes naar Marokko zijn nooit aangekomen, maar wel van mijn saldo afgeboekt.
  Ik ben Delight zat. Service van lik-me-vestje.

 7. Delight Mobile Scandal juni 4, 2016om 8:36 pm

  DELIGHTMOBILE Echt gewoon SCHANDALIG, Toen ik hun had gevraagd om mijn voicemail aan te zetten hebben ze dat gedaan en sindsdien krijg ik niet altijd meer smsjes binnen van vrienden enz en staat de telefoon op altijd doorschakelen en na vaak met hun gebeld te hebben lukt het ze niet eens om het op te lossen ‘doe maar je simkaart eruit en dan er weer in’ hebben ze al zo vaak gezegd maar zonder succes en voor die klantenservice moet je gemiddeld een halfuur wachten voor je geholpen wordt! En bel ik vandaag weer omdat ze dagelijks geopend zijn en 2 keer vandaag al in de ochtend weer en nemen ze op na een halfuur en zeggen ze dat de klantenservice gesloten is en voor je wat kan zeggen hangen ze alweer op DELIGHTMOBILE SERVICE ECHT GEWOON SLECHT EN SCHANDALIG

  NET WEER GEBELD EN DAN ZEGGEN ZE DAT ZE BIJNA DICHT GAAN.. EN DAN WEER HAAL JE SIMKAART ERUIT EN DAN DIT EN DAT EN DAN BELLEN WE OVER 5 MINUTEN TERUG. EN OPEENS GEEN NETWERK MEER EN NIEMAND DIE TERUGBELT! NOU VOOR WIE ZIJN EIGEN NUMMER NIET WIL KWIJTRAKEN NIET NAAR DELIGHT TENZIJ JE VAN EEN SLECHTE SERVICE HOUDT!

 8. amnouh juli 2, 2015om 8:40 am

  Mijn simkaart doet het niet meer het is de tweede keer dit jaar
  Vorig keer moest ik een andere simkaart kopen toen hebben ze mijn oude nummer
  bij de nieuw simkaart gedaan maar het is vervelend elk keer ………

  en nu weer moet ik ander simkaart bestellen.

 9. Hoe a wiersma juli 1, 2015om 1:51 pm

  Zit al 2 dagen zonder verbinding kan geen verbinding met delight krijgen heb geprobeerd te bellen en word Door verbonden en dan verbroken das niet zo mooi.

 10. Ernest april 25, 2015om 12:28 pm

  Ik heb een nieuwe simkaart aangevraagd omdat ik een microsim nodig had, ik belde Delight om mijn oude nummer over te zetten op mijn nieuwe simkaart. Sinds dient heb ik alleen maar ellende. Ik kan niet bellen wel gebeld worden. Ik heb de klantservice wel 50 keer aan de lijn gehad. Ze zijn erg onprofessioneel, ze weten niet wat ze doen. En ze zijn zo onaardig. Ik vind dit erg triest voor z’n groot netwerk. Zijn die gasten niet opgeleid? Diep triest.
  Ik heb hierdoor de keuze gemaakt over te stappen naar lyca of simyo en dat geld ook voor de rest van mijn Family en vrienden.
  Delight mobile, grote schande wat betreft jullie klantenservice.

 11. mustafa november 5, 2014om 4:17 pm

  ik gebruik al 2 jaar, mijn 4 familieleden ook gebruikt delightmobile, wat stom ik kan niet naar mijn werk vaste nummer bellen, ik belde delight service en onardige vrouw
  schreeuwt tegen me. ja dat dit… ja sommige bedrijf vaste nummers u kunt niet bellen en zoo. wat onzin… warooooommmmm ??????… ik heb genoeg beltegoed en extra belminuten..
  gewoon weg naar andere provider.
  delight gewoon slechtste provider……

 12. Joost september 5, 2014om 4:54 am

  Tarieven voor het ontvangen van gesprekken in het buitenland zijn aangepast. Eerst betaalde je een paar centen per ontvangen oproep, echter was ik plots niet meer bereikbaar!
  Bleken ze de tarieven voor het ontvangen van gesprekken in het buitenland te hebben aangepast naar 150 centen per minuut.
  Fijn om te weten. Dus hier heb ik ook niets meer aan. Weggooien die kaart.

  • admin september 5, 2014om 8:47 am

   Hi Joost,

   Dit hebben wij inderdaad vaker gehoord en enkele kergen gezien! Delight past vaker opeens tarieven aan zonder klanten hiervan op de hoogte te stellen. Dit is natuurlijk niet zo netjes. Bedankt voor het opmerken! 🙂

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 13. Delight juni 19, 2014om 9:30 am

  Na veel zoeken op internet kom ik uit bij Delight. Supergoedkope Prepaid met bundels. Overgestapt naar delight. eerst opgewaardeerd en voor 10 euro een bundel gekocht met 300 belminuten. Op een dag moest ik dringend de huisarts bellen. dat kon dus niet. Gebeld met Delight en ze legden uit dat bedrijfsnummers niet gebeld kunnen worden. Bij bedrijfsnummers denk ik aan 0900 nummers ed. waar ik mee zou kunnen leven. Maar volgens delight is het elk nummer wat bij het telefoonboek geregistreerd staat als bedrijf of instelling etc… En mijn huisarts valt daaronder terwijl deze echt een huisnummer heeft. Sterker nog bij navraag blijkt dat mijn huisarts zelfs een particulier KPN abonnement heeft, maar omdat hij in het telefoonboek staat als huisarts kon ik m niet bellen. Terwijl er letterlijk staat op hun site alle Nederlandse nummers. Toch maar extra levensreddende beltegoed gekocht buiten mijn bundel. In de zelfde periode moest ik mijn fysiotherapeut bellen. Een 088 bedrijfsnummer. Geen extra kosten etc.. Onmogelijk ook met genoeg tegoed. 0800 nummer van mijn verzekering? Mijn wegenwacht? normaal gratis, maar hoeveel tegoed je ook hebt, Delight blokkeert het. Met delight gebeld en zij bevestigen alles terwijl op hun site er niets over staat. Ik heb 112 niet geprobeerd omdat het niet mag, maar verbaast me niets als dat ook geblokkeerd is. Kortom, als je levensmoe bent en een keer kans wilt lopen ergens dood te bloeden, autopech wilt hebben en het 0800 nummer van je wegenwacht niet kunnen bellen of andere nare situaties kies dan voor delight.

 14. jan mei 17, 2013om 10:09 pm

  delight is juist helemaal geen goede provider. ik.ben bina 4 maanden bezig geweest om de snelheid van het mobiel internet hoger te krijgen
  heb ze meedere malen.gebeld zoon ruime 30 keer en iedere keer werd je gewoon afgescheept met een smoes van.ja.je moet afwagten!
  na 4 maanden en een.hoop elende. is de snelheid opeens normaal. hopen dat het zo ook blijft want hoor van veel mensen.dat dat constant
  schomelt. en ik.maar iedere maand. opwaaderen. als.het gedoe weer begint stopt ik met delight heb al een simkaartje ligge dus overstappe duurt voor mij maar 5 minuten

  gedult is nu op !

 15. julian mei 9, 2013om 8:14 pm

  Waat is de activation code voor internet?
  waat is de profile naam?
  waat is de apn naam ?

Laat een bericht achter

tien − zes =