Delight Mobile Prepaid

Home » Nieuws » Providers » Delight Mobile Prepaid

Delight prepaid logo

Delight noemt zichzelf “de beste prepaid deal van Nederland”, maar is dit ook daadwerkelijk zo? Delight Mobile NL positioneert zich als een goedkope oplossing om internationaal te bellen. Daarom vergelijkt deze provider zich continu met Lebara en Lyca. Echter lopen er momenteel aanklachten dat deze provider verkeerde tarieven communiceert in haar reclame uitingen. Daarnaast wordt Delight verweten dat het haar tarieven verhoogt en oude reclames laat hangen. Blijf dus goed opletten op de laatst gehanteerde tarieven.

Bestel Proces

Ook bij deze provider hebben wij een bestelling gedaan van een simkaart. Wij zullen onderstaand het gehele proces van Delight prepaid mobiel reviewen. Dit betekend vanaf het bestelproces tot en met het gebruik van de prepaid simkaart.

Op 11 oktober hebben wij een Delight prepaid simkaart bestelt, waarna deze 17 oktober op de deurmat lag. Dit zijn dus totaal 4 werkdagen, wat een normale ontvangst duur is te noemen.
Delight verstuurd haar simkaarten gewoon via de briefpost na het gratis aanvragen op de website. Het is alleen niet netjes dat Delight te weinig porto kosten heeft betaald. Bij het ontvangen van de sim kregen wij een extra brief van TNT post erbij, dat er nog €1,- porto moet worden betaalt. Het gaat niet om de hoogte van het bedrag, maar het kost ons ook weer moeite en tijd om dit af te ronden. Kortom, niet zo netjes van deze provider. Onderstaand zie je een foto van de ontvangen documenten:

Delight prepaid pakket

Delight Mobile Tarieven

Is Delight echt zo goedkoop als ze zelf zeggen?

Nationaal
Om te beginnen moet je goed kijken naar wat voor toestel je belt, want Delight maakt onderscheid tussen vaste en mobiele nummers.

Bellen vaste lijnen binnen Nederland: €0,00 per minuut
Bellen naar mobiels in Nederland: €0,15 cent per minuut
SMS’en: €10,- cent per bericht
Bellen naar Delight simkaarten: Gratis
Bellen naar Klantenservice: Gratis
Starttarief: €9,5 per gesprek

Internationaal
Het is natuurlijk niet mogelijk om alle landen hieronder te beschrijven. Wij nemen een aantal landen als voorbeeld:

Bellen naar mobiels Spanje: 19 cent
Bellen naar vaste telefoons in Spanje: 0 cent
SMS’en naar Spanje: 10 cent

Bellen naar mobiels Suriname: 10 cent
Bellen naar vaste telefoons in Suriname: 4 cent
SMS’en naar Suriname: 10 cent

Bellen naar mobiels Amerika: 22 cent
Bellen naar vaste telefoons in Amerika: 22 cent
SMS’en naar Amerika: 10 cent

Bellen naar mobiels Polen: 1 cent
Bellen naar vaste telefoons in Polen: 0 cent
SMS’en naar Polen: 10 cent

Zoals hierboven te zien is verschillen de tarieven per land enorm. Wil je deze simkaart kopen om te bellen naar een specifiek land? Let dan dus eerst goed op de tarieven voor dit betreffende land!
Let op: Delight heeft in enkele maanden al een aantal keren hun tarieven aangepast. Het mobiel bellen wordt onder andere steeds duurder. Dit zijn de tarieven die op 9 maart 2013 worden gehanteerd.

Prepaid Internet

Om gebruik te maken van prepaid internet bij Delight moet er een minimum van een halve euro beltegoed staan op jouw simkaart. Er zijn geen bundels samengesteld, je betaald simpelweg een bedrag van 10 cent per MB. Dit is dus erg duur vergeleken met de internet mogelijkheden van bijvoorbeeld Tele2 en SimYo.

Delight Mobile Opwaarderen

Via de website kun je opwaarderen via Paypal, creditcard of iDeal. Dit is op zich prima geregeld bij Delight. Verder kun je ook beltegoed kaarten kopen in onder andere AKO, BP, Total en Primera. Een nadeel is dat je niet in elke supermarkt of winkel passend beltegoed kunt vinden. Super de Boer is momenteel nog de enige supermarkt die Delight opwaardeer tegoed verkoopt.

Netwerk
Delight Mobile is onderdeel van Vectone Mobile Limited. Dit is dus een soort dochter simkaart van deze organisatie. Delight verspreid haar diensten via het KPN netwerk, het best gedekte netwerk van Nederland.

Klachten
Op internet zijn er verschillende klachten te lezen over deze provider. De onderwerpen die hier worden besproken zijn bijvoorbeeld de eerder beschreven tarief veranderingen. Daarnaast gaan er geruchten dat SMS berichten ook niet altijd aankomen. 

Voordelen en Nadelen

Voordelen

 • Goedkoop bellen naar vaste lijnen
 • Gratis bellen op hetzelfde netwerk dus van Delight sim naar Delight sim
 • Goedkoop bellen naar bepaalde vaste internationale lijnen (dus geen mobiel)
 • Verspreid haar diensten via het KPN netwerkNadelen

 • Veranderen tarieven nog wel eens waardoor je opeens voor duurder zou kunnen bellen dan je denkt
 • Grote verschillen in internationale tarieven tussen landen. Bij het ene land bel je goedkoop waarbij je bij het andere land opeens een stuk duurder uit kan zijn.
 • Beltegoed kun je niet bij alle supermarkten of bekende winkels halen
 • Prepaid internet is in verhouding duur. Mocht je gebruik willen maken van smartphone functies en veel op het internet zitten, is Simyo of Tele2 een voordeligere keuze.
 • Deze jonge provider is nog tamelijk instabiel waar aardig wat mensen niet echt tevreden mee zijn.
 • Veel abonees op Voicenetworks van KPN of internet+bellen van KPN zijn niet of zeer slecht te bereiken. Hier lopen verschillende klachten over en is o.a. besproken op Kassa.

 • Conclusie

  Delight mobile NL is over het algemeen een redelijk goedkope provider maar moeten de tarieven wel in de gaten worden gehouden. Dit bedoel ik in opzicht dat deze kunnen veranderen maar ook per land grote verschillen tonen.
  Zou ik zelf een Delight simkaart aanschaffen? Nee, liever niet. De essentie van bellen en gebeld worden is bereik én betrouwbaarheid. Deze provider is inderdaad wel aan de goedkopere kant maar zelf zou ik toch kiezen voor meer stabiliteit.

  WAT IS JOUW ERVARING MET DELIGHT PREPAID?
  Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

  Rate this post
17 Reacties

Laat een bericht achter

18 − 4 =