Post NL prepaid

Home » Nieuws » Providers » Post NL prepaid

Post NL prepaid logo

Bestelproces

Op donderdag 12.00 uur hebben wij een PostNL prepaid simkaart besteld. De volgende dag in de middag werd deze al bezorgd. Dit is tot nu toe de snelste levering van alle prepaid providers. Best logisch aangezien PostNL zelf haar leveringen verzorgd. Betaling en communicatie in e-mail bevestigingen verliepen allemaal soepel. Onderstaand zien we het prepaid pakket zoals wij deze hebben ontvangen.

PostNL prepaid pakket

Tarieven

PostNL heeft twee mogelijkheden voor het gebruik van de PostNL prepaid simkaart te weten: Gewoon prepaid & Gewoon Prepaid zeker. Beide vormen hebben aparte prepaid tarieven. Voor een overzicht voor alle andere prepaid tarieven kun je terecht op de tarieven pagina.

Bellen & SMS’en met Gewoon prepaid kost: 20 cent per minuut of per bericht.
Bellen & SMS’en met Prepaid zeker kost 15 cent per minuut of per bericht.

Daarnaast kan je bij PostNL prepaid bundels kopen. Met de prepaid bundels bel je natuurlijk wel wat goedkoper. Je koopt een prepaid bundel van je beltegoed. Mocht je geen beltegoed hebben kan je dus geen bundel activeren.
Het probleem van een bundel is dat deze na één maand vervalt. Mocht je dus tegoed over hebben vervalt deze na één maand en ben je uiteindelijk in verhouding een stuk duurder uit dan gepland.

Bel & SMS bundel
Voor deze bundel betaal je €7,50 en betaal je bij Gewoon prepaid in plaats van 20 cent, 15 cent per minuut. Gebruik je deze bundel bij Prepaid Zeker betaal je 10 cent per minuut of sms in plaats van 15 cent. Je krijgt dus vijfentwintig procent korting.

Prepaid internet

PostNL biedt ook prepaid internet aan alleen zijn de tarieven hiervan best wel duur te noemen.
Onderstaand de tarieven:
Gewoon prepaid: €1,- per MB
Prepaid Zeker: €0,66 per MB

Ook is er een bundel beschikbaar voor het prepaid internet gedeelte. De tarieven van de enige beschikbare prepaid internet bundel bij PostNL zijn als volgt:
Gewoon Prepaid: Hier betaal je 4,- voor 50 MB wat neerkomt op €0,08 per MB
Prepaid Zeker: Hier betaal je 4,- voor 75 MB wat neerkomt op €0,06 per MB

In verhouding zijn de internet prijzen óók met de aanschaf van bundels duurder dan bij veel andere prepaid providers. Kijk op de pagina “prepaid internet” voor een overzicht van de internet kosten van de populairste prepaid providers.

Opwaarderen

Het opwaarderen kan gemakkelijk via de website van Post NL zelf. De betaling gaat gewoon via iDeal. Het beltegoed is zes maanden bruikbaar als je in de tussentijd niet opwaardeert. Wanneer je in de tussentijd weer opwaardeert wordt de geldigheid van het betreffende beltegoed gewoon weer verlengd.

Naast het online opwaarderen kun je ook bij alle postkantoren van Post NL via de oude methode opwaarderen. Dit betekend dat je een beltegoed bon met opwaardeercode ontvangt van een bepaald bedrag.

Tot slot heeft PostNL prepaid ook nog de mogelijkheid om met een SMS op te waarderen. Hiervoor moet je wel een account hebben op de website. Vervolgens kun je met behulp van een SMS waarin je het bedrag, plus je persoonlijke SMS pincode noemt, opwaarderen.

Netwerk
PostNL verspreid haar prepaid diensten over het KPN netwerk. Aangezien KPN het best gedekte netwerk heeft van Nederland is dit een sterk punt van deze provider.

Voordelen en Nadelen

Voordelen
– Mogelijkheid tot een prepaid bundel waardoor je net zo goedkoop kunt bellen als bij Tele2 en Simyo
– Post NL prepaid krijgt dekking van het KPN netwerk wat dus zorgt voor een goed bereik

Nadelen
– De prepaid bundel mogelijkheid maakt het bellen wel wat goedkoper maar de bundels zijn maar één maand geldig. Dit betekend wanneer je belminuten over hebt, deze komen te vervallen. Hierdoor ben je dus uiteindelijk duurder uit dan als van te voren berekend
– De standaard tarieven zijn redelijk duur als we dit met de goedkoopste tarieven van het moment vergelijken.

In vergelijking met de goedkoopste prepaid provider

Bellen en SMS Simyo: €0,10 per minuut
Bellen en SMS Post NL: €0,20 of €0,15 per minuut

Wat betreft bel en SMS tarieven is POST NL dus niet de meest voordelige prepaid om te gebruiken.
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de bundel mogelijkheid, bel je wel tegen dezelfde tarieven. Alleen het grote nadeel hiervan staat hierboven beschreven, waardoor je dus vaak alsnog duurder uitkomt.

Conclusie

PostNL is een betrouwbare naam en al haar diensten zien er netjes en goed geregeld uit. Wanneer je kiest voor een prepaid provider wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk bellen. Hier is Post NL niet altijd voor geschikt. In combinatie met een bundel bel je wel wat goedkoper maar door de aanhangende nadelen is een provider als Tele2 of Simyo meestal aantrekkelijker. Post NL prepaid is een normale goede provider, alleen hebben ze geen extra toegevoegde waarde vergeleken met de twee eerder genoemde.

WAT IS JOUW ERVARING MET POST NL PREPAID?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

2 Reacties
 1. marga augustus 18, 2015om 10:11 am

  Waar kan je sim kaart kopen postkantoor voor alle iphone bedankt alvast wil ander nr

  • Petra augustus 19, 2015om 7:44 am

   Beste Marga,

   Wij begrijpen je vraag niet. Bij een postkantoor kun je een prepaid simkaart kopen, prepaid simkaarten zijn geschikt voor alle telefoons ook voor een iPhone. Wanneer je een nieuwe prepaid simkaart koopt ontvang je automatisch een nieuw nummer. Hopelijk hebben we je vraag beantwoord en anders horen wij het graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

*