Vodafone Prepaid

Home » Nieuws » Providers » Vodafone Prepaid

Vodafone prepaid logo

Inhoudsopgave


Bestelling

Zie hiernaast een foto van onze bestelling: Vodafone prepaid pakketOp donderdag 4 april om 11.00 uur hebben wij een bestelling geplaatst voor een Vodafone prepaid sim only van €2,-. De volgende dag is de bestelling netjes en dus erg snel geleverd. Ook informeerde Vodafone zeer netjes alle stappen in verschillende e-mail berichten. Wij ontvingen natuurlijk een bericht ter bevestiging van de bestelling. Vervolgens ook een bericht van verzending en een bericht van aflevering.

Sinds 23 oktober 2015 is het ook mogelijk om in onze eigen webshop een Vodafone simkaart te bestellen. De voordelen hiervan zijn:
Snelle levering
Bij je bestelling ontvang je een kortingscode voor je volgende bestelling
Gratis beltegoed of gratis belminuten*
Maak elke maand kans op leuke prijzen
*Bekijk de productaanbieding voor de huidige aanbieding!

Bestellen

Vodafone heeft verschillende soorten prepaid simkaarten, te weten:

 • Prepaid+
 • Prepaid Smartphone (Tarieven Prepaid+)
 • NANO sim prepaid (Tarieven Prepaid+)
 • Free Sim (Tarieven Prepaid+)
 • YOU simkaart (Tarieven Prepaid+)
 • €5,- Simkaart (Tarieven Prepaid+)
 • €40,- Simkaart (Tarieven Prepaid+)
 • Prepaid 2 Euro Simkaart
 • Prepaid Blackberry Sim only
 • Prepaid Micro sim
 • Prepaid Kind Veilig
 • Prepaid met SMS-dienstenfilter

Mocht je gebruik willen maken van nummerbehoud, kan dit altijd achteraf nog via de website worden aangevraagd, of door te bellen naar 1200.

Vodafone tarieven

Bijna alle prepaid mogelijkheden bij Vodafone hebben hetzelfde tarief als prepaid+ aangezien dit een prijsplan is die wordt toegevoegd aan een simkaart soort. Onderstaand een beknopt overzicht m.b.t. de verschillende tarieven.

SimkaartBellen SMSMMSPer MB  
YOU (Vodafone)€ 0,20€ 0,15€ 0,50€ 1,- [100 MB 1 dag]MEER INFO

Je kunt kiezen voor de gratis Free Sim waar €5,- bonus en 50MB data op staat. Prepaid+ betekent dat je bij elke opwaardering gratis MB’s, belminuten en sms’jes ontvangt. Let op want deze bonus is wel minder lang geldig dan je reguliere tegoed.

YOU simkaart

Met Vodafone YOU maak je gebruik van speciale aanbiedingen zoals kaarten voor festivals en korting op gadgets.

Vodafone YOU

YOU zijn maandbundels (30 dagen geldig) die je kunt activeren en gratis aan kunt passen. Wanneer je bundel binnen 30 dagen op is, kun je tegen een goedkoper tarief toch nog gebruik maken van mobiele diensten.
Je belt dan voor €0,10 per minuut en internet voor €0,05 per MB. Sms’en is onbeperkt gedurende de hele maand. Vodafone biedt met de YOU bundels hele goedkope internetbundels aan waarmee je surft op het snelle 4G netwerk, deze bundels zijn dus echt interessant voor prepaid gebruikers die veel mobiel internetten en af en toe een belletje plegen.

 • YOU €10,-: 1GB – 10 minuten bellen en onbeperkt sms’en.
 • YOU €15,-: 2GB – 20 minuten bellen en onbeperkt sms’en.
 • YOU €20,-: 3GB – 30 minuten bellen en onbeperkt sms’en.

Let op: De Vodafone YOU bundels zijn geldig binnen de hele EU!

Wat is de snelheid van Vodafone prepaid internet?
Met een Vodafone YOU prepaid bundel maak je gebruik van het snelle 4G netwerk. Deze haalt snelheden van:

 • Downloadsnelheid 75 Mbps
 • Uploadsnelheid 50Mbps

Met een prepaid simkaart zonder databundel is de maximale snelheid van Vodafone prepaid internet 3,6 Mbps.

Wat is de gemiddelde snelheid van Vodafone prepaid internet voor een smartphone?
Je Vodafone Snelheden tot 3,6 Mbps zijn mogelijk. In de praktijk zal dit meestal wat lager liggen namelijk tussen de 2-3 Mbps

Om gebruik te maken van prepaid internet betaal heeft Vodafone verschillende mogelijkheden. De basis mogelijkheid is de losse betaling van €1,- per dag. Met deze 1,- per dag ontvang je 100 MB voor de gehele dag.

Mocht je vaker online willen zijn dan enkele dagen per maand kan een internet Blox voordeliger uitvallen. Bijvoorbeeld de Online Only blox: 1GB voor €10,- (30 dagen geldig) of een Vodafone YOU bundel.

Simkaart activeren

Bij Vodafone is een nieuwe prepaid simkaart automatisch actief. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe simkaart besteld vanwege het nieuwe formaat, dan kun je de simkaart online activeren door je 06-nummer in te vullen op de website van Vodafone (Simkaart activeren).

Vodafone Opwaarderen

Je kunt via drie bekende manieren opwaarderen bij Vodafone, te weten:

1) Online opwaarderen met behulp van iDeal

2) Via je telefoon zelf (SMS of bellen). Bij deze optie moet je betalen via een automatische afschrijving bij het aanvragen van beltegoed of met een creditcard. Je kan niet per direct gebruik maken van deze dienst. Dit dient eerst via de website of klantenservice worden aangevraagd.

3) Via een opwaardeerbon: Dit is de oudste en bekendste manier van prepaid opwaarderen. Je kunt bij verschillende winkels zoals tankstations en supermarkten beltegoed kaarten kopen van verschillende providers. De code die je op de bon verkrijgt moet vervolgens worden geactiveerd via je telefoon.

Automatisch opwaarderen en Spoedtegoed

Met automatisch opwaarderen hoef je je nooit meer druk te maken om de hoogte van je tegoed. Je kunt deze dienst online activeren. Daarnaast is het ook mogelijk om spoedtegoed te activeren voor als je een keer echt te weinig tegoed hebt, maar toch een belangrijk telefoontje moet plegen. Met de My Vodafone app heb je inzicht in je verbruik en je kosten.

Prepaid buitenland

Wil je jouw Vodafone simkaart in het buitenland gebruiken of wil je vanuit Nederland naar het buitenland bellen? Kijk dan eerst op de website om er snel achter te komen wat de tarieven voor dat land zijn. Vodafone heeft een aantal zogeheten Voordeellanden waarbij de tarieven lager liggen. Misschien is het verstandig om een buitenland bundel te activeren, alle informatie hierover is te vinden op de website van Vodafone.

Vodafone had vroeger een optie genaamd “Vodafone Passport”. Dit was een prijsplan dat je gratis kan aanzetten via jouw Vodafone pagina. Met Vodafone Passport kun je bellen en sms’en vanuit 40 landen. Deze dienst is echter reeds vervangen door de “Alles in 1 op Reis” bundel. Mocht je al gebruik maken van Vodafone Passport dan blijft deze dienst actief totdat je overstapt naar een nieuw prijsplan of deze uitzet. Je kunt de dienst vervolgens niet meer aanzetten.

“Alles in 1 op Reis” is een buitenland bundel die je per dag voor maar €2,- per dag kunt aanzetten. Je ontvangt voor deze twee euro:

 • 20 min bellen + 20 min gebeld worden
 • 20 SMS berichten
 • 35 MB internet dataDit zit allemaal binnen deze €2,-. Mocht je dus bijvoorbeeld een weekendje weg gaan, kun je in ieder geval redelijk voordelig blijven internetten.

Let hierbij wel op dat dit alléén geld voor bepaalde landen. Wij hebben een screenshot gemaakt van de Vodafone website van de betreffende landen.

Vodafone bellen naar buitenland

Tot slot heeft Vodafone voor hun prepaid simkaarten ook nog een “Voordeel naar het buitenland prijsplan”. Deze is geldig voor heel Europa inclusief Turkije, Marokko, VS, Canada, Suriname, Aruba en de Antillen. Hier betaal je 9,50 voor 60 minuten bellen of SMS berichten naar het buitenland.

Extra mogelijkheden

Vodafone Onderling

Blyk is een dochter provider van Vodafone. Vodafone is vanaf 1 november gestopt met Blyk en zal per 1 december alle klanten overhevelen naar Vodafone Onderling. Vodafone ondelring is alléén beschikbaar voor Blyk klanten. Onderstaand de tarieven m.b.t. Vodafone Onderling.

Bellen: €0,35
SMS’en: €0,09
Internet: €1,- per dag (100MB)

Vodafone Hybride prepaid

Vodafone heeft als eerste een nieuwe vorm van prepaid bellen geïntroduceerd met de Hybride Prepaid Simkaart. Een hybride simkaart houd kort gezegd in: je betaalt ietdere maand een prepaid bundel om te bellen, sms’en en/of te internetten. Je zit dus niet vast een contracten van 2 of 1 jaar. Het is in principe een prepaid simkaart waarop je ook prepaid bundels PER MAAND kunt aansluiten. Als je opeens besluit om een bepaalde maand géén bundel te activeren, is dat geen probleem. Ideale tussenkomst tussen prepaid en abonnementen. Momenteel zijn er probeer pakketten te verkrijgen waarbij je voor een goedkope prijs een hybride simkaart + belminuten en date kunt kopen. Zie onderstaand deze actie. Kijk ook ons nieuwsbericht Vodafone Hybride Prepaid voor meer informatie over hybride simkaarten.

Voordelen

Goed netwerk en vrijwel overal in Nederland goed bereik
Duidelijke en handige mogelijkheden m.b.t. bellen naar het buitenland
Goede snelle levering bij bestelling + duidelijke communicatie
Goede klantenservice
Snel internet in vergelijking met andere providers
Prepaid 4G mogelijk met BloX

Het enige nadeel dat wij kunnen noemen is dat Vodafone niet de goedkoopste tarieven hanteert.

Conclusie

Vodafone is over het algemeen een prima provider met prima bereik en veel verschillende mogelijkheden voor verschillende wensen en behoefte. Denk bijvoorbeeld aan de simpele buitenlandbundels of de verschillende mogelijkheden tot prepaid internet. Daarnaast is de levering van producten erg snel en is klantenservice via verschillende kanalen als e-mail of telefoon ook oké. Een kleine kanttekening is dat Vodafone niet de allergoedkoopste provider is. Er zijn prepaid prijsvechters als bijvoorbeeld SimYo die zowel op bel als op internet tarieven gebied wat goedkoper zijn. Daarentegen is Vodafone natuurlijk wel een betrouwbaar en stabiel netwerk, waardoor je dus iets meer zult betalen.

Handige Nummers

 • Informatie nummer: 1200 of +3165450100
 • Voicemail: 1233
 • Simkaart verloren/gestolen: 0800-0560
 • Prepaid tegoed opvragen: *104# of bellen naar 1200
 • WAT IS JOUW ERVARING MET VODAFONE PREPAID?
  Laat het ons weten via een berichtje hieronder!

   

  Klik hier voor het oude bericht/review m.b.t. prepaid internet van Vodafone (2013)

  De reden dat wij voor deze simkaart hebben gekozen, is omdat de 2 euro simkaart de basis prepaid kaart is. Met elke sim van Vodafone kun je switchen van prijsplan. Van een standaard 2 euro simkaart kun je dus uiteindelijk ook een Blackberry simkaart van maken.

  Prepaid Internet met Vodafone

  Er zijn een aantal opties:

  WEB BLOX = 9,50 per maand voor 100 MB
  WEB+SMS = €14,50 per maand voor 250 MB & 500 Sms’jes
  WEB+SMS+BEL = €34,50 per maand voor 500 MB & 5000 Sms’jes
  WEEK WEB+SMS+BEL = €9,50 per Week voor 100 MB & 1000 Sms’jes & 100 belminuten

  Een prepaid maandbundel voor internet is bij verschillende providers meestal 10,- per maand voor rond de 200 MB. De WEB + SMS bundel komt hier het meest in de buurt.

   

  Rate this post
2 Reacties

Laat een bericht achter

drie × 3 =