Drie storingen Vodafone, geen compensatie

Home » Nieuws » Providers » Drie storingen Vodafone, geen compensatie

Afgelopen maandag was er alweer een derde storing op het mobiele netwerk van provider Vodafone. Dit heeft ervoor gezorgd dat klanten problemen hebben ervaren bij het bellen of mobiel internetten. Deze derde storing heeft drie uur geduurd en gold voor zowel prepaid klanten als klanten van Vodafone met een mobiel abonnement. Vodafone heeft aangegeven klanten niet te gaan compenseren. Lees dit artikel voor meer informatie.

Drie storingen, drie oorzaken

Opvallend genoeg blijken de storingen op het mobiele netwerk van Vodafone niet gerelateerd aan elkaar. Dit meldt de provider na de derde storing van afgelopen maandag. Hieronder zie je per storing de oorzaak.

  • Storing van 25 oktober: Deze storing werd veroorzaakt door connectieproblemen tussen twee datacenters van Vodafone.
  • Storing van 14 oktober: Deze storing werd door een menselijke fout veroorzaakt.
  • Storing van 12 oktober: Deze storing werd door een corrupt geraakte database veroorzaakt.


Alle storingen staan dus op zichzelf. De storing van dinsdag 12 oktober duurde een groot deel van de ochtend. Zowel 3G als 4G vielen hierbij uit, waardoor klanten op 2G werden teruggezet. Daarnaast werkte de My Vodafone-app volgens een aantal gebruikers niet naar behoren, wat volgens Vodafone door drukte op de app (als gevolg van de storing) kwam.

De storing van donderdag 14 oktober zorgde ervoor dat men tussen 16:00 uur en 21:00 uur niet kon bellen en internetten. De storing van afgelopen maandag leidde tot hetzelfde, maar duurde iets korter (ongeveer drie uur).

Geen compensatie voor storingen

Gisteren liet Vodafone weten dat klanten niet worden gecompenseerd voor de storing van afgelopen maandag. Overigens zijn klanten voor de andere twee storingen van de afgelopen twee weken ook niet gecompenseerd.

De aanbieder van mobiele diensten geeft aan de wettelijke voorschriften voor compensatie na storing te volgen. Die voorschriften schrijven dat consumenten pas recht hebben op compensatie als een storing meer dan 12 uur duurt. Vodafone hoeft dus niet te compenseren. De storing van afgelopen maandag duurde bijvoorbeeld ongeveer drie uur.

Rate this post

Laat een bericht achter

zeven + 3 =