Van micro simkaart naar nano?

Home » Nieuws » Prepaid » Van micro simkaart naar nano?

Bezit je een prepaid simkaart in micro-formaat? Dan is het mogelijk dat dit formaat te groot is. Tegenwoordig maken nieuwe apparaten gebruik van een nano-simkaartslot, waar een nano simkaart in past. In dit geval zul je van een micro simkaart naar nano moeten gaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk, waar dien je op te letten, en is het niet beter om voor een nieuwe simkaart te kiezen? Lees nu verder voor meer informatie!

Hoe ga je van een micro simkaart naar nano?

Indien je van micro naar nano simkaart wilt gaan, heb je een drietal mogelijkheden:

  1. Zelf de simkaart knippen
  2. Een simkaart knipper gebruiken
  3. Een nieuwe simkaart kopen of aanvragen

Hieronder geven we per mogelijkheid meer informatie.

1. Zelf de simkaart knippen

Allereerst is het een optie om zelf een simkaart te knippen. Alles over het knippen van een simkaart lees je in dit artikel. Dit doe je met behulp van een sjabloon, pen, en schaar. Hier dien je nauwkeurig mee te zijn, aangezien de kans aanwezig is dat je simkaart hierdoor stuk gaat. Het is wel de snelste en goedkoopste optie, en dus het meest geschikt voor wanneer je direct je simkaart nodig hebt.

Besluit je om zelf een simkaart te knippen, neem daar dan de tijd voor en volg alle stappen uit ons artikel ‘Simkaart knippen’.

2. Een simkaart knipper gebruiken

Een andere mogelijkheid om van micro simkaart naar nano te gaan, is een simkaart knipper te gebruiken. Deze doet eigenlijk het werk voor je, en je loopt minder risico’s op een kapotte simkaart. Wel dien je een knipper aan te schaffen.

Heb je een simkaart knipper? Dan kun je eenvoudig je micro sim erin plaatsen. We hebben een filmpje gemaakt welke toont hoe je dit goed doet:

3. Een nieuwe simkaart kopen of aanvragen

De laatste optie is om een nieuwe prepaid simkaart te kopen of aan te vragen. Dit is eigenlijk de makkelijkste en veiligste optie.

Heb je een abonnement of prepaid kaart, dan kun je allereerst kijken naar de mogelijkheden om een nieuwe simkaart aan te vragen. Dit is niet altijd gratis, dus vraag jouw provider naar wat er mogelijk is. Een andere oplossing is om een nieuwe prepaid simkaart aan te schaffen en eventueel nummerbehoud aan te vragen. Ook dit is makkelijk en biedt als belangrijkste voordeel dat je gebruik kunt maken van een nieuwe prepaid deal. Meer over het aanschaffen van een prepaid simkaart lees je onderaan dit artikel.

Waarom van micro simkaart naar nano simkaart?

Eigenlijk is de enige reden om van micro naar nano simkaart te gaan, dat je micro sim niet in het apparaat waar je hem in wilt plaatsen past. Dit kan een mobiele telefoon, maar bijvoorbeeld ook een tablet of MiFi router zijn. De simkaart moet dus eerst naar nano-formaat, anders kan deze niet gebruikt worden.

Nieuwere apparaten maken steeds vaker gebruik van het nano-formaat. De voornaamste reden hiervoor is omdat het minder ruimte inneemt. Hierdoor komt er ruimte vrij voor andere onderdelen en kan het apparaat over het algemeen weer wat dunner worden gemaakt.

Waar dien je verder op te letten?

Hieronder lees je een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je van micro simkaart naar nano simkaart gaat:

  • Ga je zelf knippen, zorg er dan voor dat je een goede schaar gebruikt.
  • Houd rekening met de risico’s van zelf knippen. Gaat je simkaart stuk, dan kun je contactgegevens kwijtraken of de chip beschadigen (wat tot prestatieproblemen zoals een mindere bereik en internetverbinding leidt).
  • Heb je een knipper, of ga je deze aanschaffen, bekijk dan goed of dit wel een micro naar nano knipper is. Er zijn namelijk ook knippers die van een standaard sim een micro sim maken. Dat zou dan de verkeerde knipper zijn.
  • Gebruik je een knipper, controleer dan ook goed of je de simkaart er wel juist in plaatst. Bekijk hiervoor ons filmpje.
  • Kies je voor een nieuwe prepaid simkaart, bekijk dan direct welke provider de goedkoopste tarieven heeft.

Nieuwe prepaid simkaart?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er enkele risico’s verbonden aan het (zelf) knippen van een simkaart. Vooral wanneer je gebruik maakt van prepaid, is het vaak beter om een nieuwe prepaid simkaart te kopen. Hierbij kun je gewoon nummerbehoud voor prepaid aanvragen.

Tegenwoordig leveren providers (prepaid) simkaarten in 3-in-1 formaat, wat ook wel een 3-in-1 NFC-simkaart genoemd wordt. Deze past in iedere telefoon. De simkaart wordt in een frame geleverd. Uit deze frame kun je een standaard, micro, of nano simkaart drukken.

De voordelen van een nieuwe prepaid simkaart kopen is dat het veiliger is, makkelijker is, en je direct kunt profiteren van een mooie prepaid deal. Bekijk in onderstaande tabel of op onze homepage direct de beste prepaid simkaarten van het moment.

Provider
Bellen
Per MBSMSStart
tarief
Kosten
Simkaart
 
Simyo - Goedkoopste prepaid
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:

€12,50,- Gratis beltegoed
€0,10
€0,01€0,10
1e min

€5,-

BESTEL
Simyo - Goedkoopste prepaid -
Tijdelijk Exclusief via PrepaidSimkaart.net:
€27,50,- Gratis beltegoed
€0,10€0,01€0,101e min

€15,-

BESTEL
KPN
(€10,- beltegoed)
€0,20€0,01€0,151e min

€5,-

BESTEL
SIMKAARTEN VOOR BELGIE


Mobile Vikings
(Alleen voor Belgie)
€0,120,8 cent0,8 cent1e min

Gratis

BESTEL
Rate this post

Laat een bericht achter

5 + 2 =