Geen simkaart melding verhelpen op iPhone

Home » Nieuws » Simkaart » Geen simkaart melding verhelpen op iPhone

iphoneJe iPhone geeft de volgende melding: geen simkaart aanwezig. Wat moet je doen? De ‘geen simkaart melding’ is een van de meest voorkomende iPhone problemen. De iPhone herkent de simkaart om verschillende redenen niet. Heel vervelend. De simkaart is namelijk essentieel voor je telefoon. Het zorgt ervoor dat je een telefoonnummer hebt en kunt bellen, sms’en en Whatsappen. En zonder een (werkende) simkaart is dit niet mogelijk. In onze blog delen we vijf effectieve tips die je kunt testen en proberen, zodat de melding weer verdwijnt.

Tip 1: is je iPhone voorzien van een simkaart?

Dit is wellicht een rare vraag, maar is je iPhone überhaupt voorzien van een simkaart? Je iPhone geeft namelijk aan als er geen simkaart geïnstalleerd is. Je kunt dit links bovenin je scherm zien. Vaak staat er iets als “geen simkaart”. Wat je ook kunt doen is de simkaart socket eruit halen en controleren of er een simkaart in zit. Is je socket leeg? Dan is het verstandig om je iPhone te voorzien van een simkaart, zodat de melding verdwijnt. Ben je op zoek naar een iPhone prepaid simkaart? Kijk dan hieronder, waar we beste prepaid simkaarten aanbieden:

ProviderBellenSMSStartarief 
Simyo (3-in-1 simkaart)€0,10€0,101e minuutBESTELLEN
KPN (3-in-1 simkaart)€0,30€0,161e minuutBESTELLEN

Tip 2: vliegtuigstand aan/uit

Als je ooit problemen met de wifi, bluetooth of GPS hebt gehad, dan weet je dat de vliegtuigstand je beste vriend is. De vliegtuigstand zorgt er namelijk voor dat alle verbindingen met buitenwereld worden afgesloten en gereset. Dit is een handige tip die je kunt gebruiken voor veel voorkomende iPhone problemen. Probeer de vliegtuigstand om de melding ‘geen simkaart aanwezig’ te verhelpen. Het enige wat je hoeft te doen is de vliegtuigstand aan en uit te zetten. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

 • Ga naar instellingen
 • Schakel de vliegtuigstand in (voor 20 seconden)
 • Schakel de vliegtuigstand weer uit

Tip 3: netwerkinstellingen herstellen

Wat is de volgende tip? Je kunt de netwerkinstellingen herstellen. Dit is een handige tip die je kunt gebruiken voor veel netwerk problemen. Netwerkinstellingen herstellen zorgt ervoor dat je netwerkinstellingen worden gereset naar de fabrieksinstellingen. Houd er rekening mee dat alle verbindingen worden verbroken en vergeten. Dus ook je wifi verbinding! Om de netwerkinstellingen te herstellen volg je de volgende stappen:

 • Ga naar instellingen > algemeen > herstel netwerkinstellingen
 • Voer je toegangscode in
 • Klik op bevestigen

Tip 4: upgrade je iPhone naar de laatste iOS versie

Is je iPhone voorzien van de laatste iOS update? Als dat niet zo is, doe het dan gelijk. Dit voorkomt namelijk software problemen. Met een oudere iOS versie is het mogelijk dat het toestel de simkaart niet erkent of registreert. Voor een iOS update volg je de volgende stappen:

 • Ga naar instellingen > algemeen > software update
 • Klik op installeer nu

Tip 5: probeer een andere simkaart

Als de bovenstaande tips niet werken, kun je altijd een andere simkaart proberen. Het kan namelijk aan je simkaart liggen. We raden je aan om een gratis simkaart aan te schaffen. Deze is kosteloos en ligt enkele werkdagen bij je op de mat. De gratis simkaart heeft een universeel formaat. Hierdoor weet je zeker dat de simkaart in je iPhone past. Hieronder kun je een gratis simkaart aanschaffen door te klikken op


Provider

BellenSMSStarttarieflosse MBGratis Bestellen
Lebara One - gratis simkaart
Beste keus!
€0,09€0,09€0,12€0,01GRATIS AANVRAGEN

Als je een gratis simkaart hebt aangeschaft, volg je deze stappen:

 • Schakel de iPhone uit
 • Verwijder de huidige simkaart
 • Plaats de nieuwe simkaart in de iPhone
 • Start de iPhone opnieuw op

Als de melding verdwijnt ligt het hoogstwaarschijnlijk aan je eigen simkaart. We raden je aan om een nieuwe simkaart bij je provider aan te vragen. Maar wat nou als de melding niet verdwijnt? Dan ligt het waarschijnlijk aan je iPhone. We raden je aan om een Apple Store te bezoeken.

1/5 - (1 stemmen)
4 Reacties

Laat een bericht achter

17 − zeven =