KPN prepaid

Home » Nieuws » Providers » KPN prepaid

Inhoudsopgave


Tarieven


KPN rekent geen starttarieven en de tarieven van alle prepaid simkaarten zijn gelijk. Op een minimum van 1 minuut na, worden de tarieven per seconde gerekend. Daarnaast geldt dat je beltegoed onbeperkt geldig is mits je maar 1 keer in de zes maanden gebruik maakt van het tegoed. Vaste tarieven van KPN prepaid inclusief btw:

KPN PREPAID REGULIER KPN BONUS
Nederlandse vaste net € 0,20 € 0,20
Nederlandse mobiele nummers € 0,20 € 0,20
Sms versturen in Nederland € 0,15 € 0,15
MMS versturen in Nederland € 0,50 € 0,50
Data per MB € 0,10 € 0,10
Voicemail € 0,20 € 0,20

Het KPN bonus tarief onderscheidt zich van het reguliere KPN prepaid tarief doordat je bij een opwaardering van € 10,- er € 5,- extra beltegoed bij krijgt en bij een opwaardering van € 20,- krijg je er € 15,- extra beltegoed bij.

Bestel jouw KPN simkaart hier:

Bestel nu!
 

Vergelijk KPN met andere populaire prepaid providers

Provider

BellenSMSPer MBStarttarief 
Simyo
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,10€0,10€0,011e minBESTEL NU
KPN
(3-in-1 simkaart: standaard / micro/ nano)
€0,20€0,15€0,011e minBESTEL NU

Stappenplan simkaart activeren

  1. Ga naar de website van KPN: https://formulieren.kpn.com/algemeen/simkaart-activatie.htm
  2. Vul je mobiele nummer en simkaartnummer in en druk op activeren

 

KPN opwaarderen


De volgende opties zijn er om je prepaid simkaart bij kpn op te waarderen:

Per sms opwaarderen, hiervoor dien je je eerst aan te melden bij mijn kpn zodat je zo eenmalig je bank- of creditcardgegevens kunt opgeven en een persoonlijke code ontvangt. De persoonlijke code is onbeperkt geldig. Vervolgens stuur je een sms naar 1299, met een bedrag en persoonlijke code in verwerkt. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven van je rekening en je prepaid simkaart is opgewaardeerd.

Via internet aan de hand van IDEAL of creditcard, via de link online opwaarderen voer je je telefoonnummer in, geeft het bedrag aan en betaalt vervolgens via IDEAL of creditcard.

Via de KPN opwaarder app, handig voor smartphones. Je download de KPN prepaid app via de anroid market op je telefoon. Dat wordt jou persoonlijke app waarin je kunt volgen hoeveel beltegoed of internettegoed je nog hebt op je telefoon. Vervolgens kun je deze ook opwaarderen direct via de app.

Automatisch opwaarderen, het standaard periodiek opwaarderen van je prepaid simkaart. Je kan van te voren een standaard dag in de maand of week bepalen, met een standaard bedrag waarmee je prepaid simkaart telkens automatisch wordt opgewaardeerd. Voorgaande geef je uiteraard eerst je bank- of creditcard gegevens op waar het bedrag dan automatisch vanaf geschreven wordt.

Via een beltegoed tegoedbon, uiteraard niet te ontbreken de ouderwetse manier van opwaarderen. Het kopen van een tegoedbon in de supermarkt of tabakzaak, via de informatie 1244 de instructies volgen en je prepaid simkaart is opgewaardeerd.

Bellen en Sms’en in of naar het buitenland


De tarieven voor sms’en en bellen in of naar het buitenland met KPN prepaid is afhankelijk van het werelddeel. Het volgende onderscheidt wordt gemaakt:

Binnen EU

Overig EU

VS & Canada

Rest Wereld

Zelf bellen

€ 0,20 /min

€ 1,28 /min

€ 1,75 /min

€ 2,55 /min

Gebeld worden

Gratis

€ 0,87 /min

€ 1,28 /min

€ 2,04 /min

SMS

€ 0,15 /sms

€ 0,77 /sms

€ 0,77 /sms

€ 0,77 /sms

Internet

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

Mocht je voor langere tijd in het buitenland zitten en/of bel en sms je veel in het buitenland, kun je ervoor kiezen om een vakantiebundel aan te vragen. Met de vakantiebundel kun voor € 10,17 voor 30 min vanaf je vakantie bestemming naar Nederland bellen. Echter is niet duidelijk beschreven of dit tarief geldt voor alle landen in de wereld. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met kpn om dat goed helder te krijgen voordat je straks voor verrassingen komt te staan.

Prepaid internet


Internetten met je prepaid simkaart wordt bij KPN mogelijk gemaakt door aankoop van internetbundels. De bundels voorzien allen van een internet snelheid van 2 MB/s. De volgende keuzes heb je daarin als consument:

InternetbundelMB Prijs
Per maand50
€ 2,50
Per maand100€ 4,-
Per maand200€ 7,-
Per maand500€ 12,-
Per maand Goedkoopste provider met dit pakket!1000€ 16,-
Per maand Blackberry200€ 12,50
Heb je een Blackberry maar wil je geen Blackberry internetbundel aanschaffen? LET OP! Als je zonder bundel gebruikt maakt van het internet betaal je € 2,50 per MB.

Vergelijk KPN prepaid internet bundels met andere providers

 

ProviderBundel Tarief
Download SnelheidUpload SnelheidPer MB 
Simyo Maandbundel7,50
(500MB)
256 Mbps150 Mbps0,03Bestellen
KPN 100 MB4,-
(100 MB)
14,4 Mbps3,6 Mbps0,024Bestellen
KPN 1000 MB10,-
(1000MB)
14,4 Mbps3,6 Mbps0,016Bestellen

 

Bestelling: Uit de verpakking!


Het bestellen van een KPN prepaid sim only kost 10 euro maar daarbij staat er ook al 10 euro beltegoed op de kaart, wat maakt dat de kaart los eigenlijk gratis is. KPN heeft diverse prepaid simkaarten met diverse levertijden namelijk:

– KPN blackberry prepaid simkaart → levertijd 3 tot 5 werkdagen
– KPN prepaid simkaart normaal → levertijd 2 werkdagen
– KPN prepaid simkaart micro → levertijd 2 werkdagen

Gelijk aan de andere providers hebben wij bij KPN ook een simkaart besteld om inzicht te krijgen over de bestelprocedure. Wij hebben gekozen voor de ‘KPN prepaid simkaart normaal’. Op dinsdag 01-10-2013 hebben wij rond 16.00 uur de simkaart besteld. Het bestelproces was duidelijk en verliep daardoor erg soepel. Na het plaatsen van de bestelling ontvingen wij direct een bevestiging mail van KPN met het ordernummer, adresgegevens, bestelgegevens en het bericht dat de bestelling binnen 1 werkdag geleverd zou worden.Tevens was in de mail een link weergeven waarbij je de bestelling zou kunnen volgen. Ongeveer rond 22.00 uur diezelfde dag kregen we een mail dat de bestelling verzonden was en dat we de volgende dag een postpakket konden verwachten met de simkaart. Daarbij werd nogmaals ter bevestiging het opgegeven verzendadres vermeld. Op woensdag 02-10-2013 rond 16.00 uur kregen we een afleverbevestiging van KPN gemaild waarin beschreven stond dat de koerier de bestelling heeft bezorgd en dat de bestelling in ontvangst is genomen. Vanaf moment van bestelling tot ontvangst van de prepaid simkaart heeft dus 24 uur tijd gezeten. Al met al een zeer klantvriendelijke bestelprocedure dus.

Inhoud verpakking
De inhoud van de verpakking komt niet helemaal overeen met wat er op de website van KPN staat vermeld. De volgende elementen troffen wij aan in onze bestelde verpakking:

– 3-in-1 Prepaid simkaart; (Standaard – Micro – Nano)
– Algemene voorwaarden voor mobiele telecommunicatiediensten 2011, in creditcard-formaat;
– Handleiding ‘KPN Prepaid’, in creditcard-formaat;
– Algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden voor mobiele telecommunicatiediensten 2013;
– Tarievenoverzicht boekje, vanaf 1 oktober 2013.

Volgens de website zou de verpakking ook een kaart met handige tips voor bellen in Nederland en in het buitenland moeten bevatten, in creditcard-formaat. Deze zat er echter niet tussen, enkel in het tarieven boekje zijn er abonnementen voor bellen naar het buitenland beschreven. Daarnaast zijn er twee algemene voorwaarden boekje mee gegeven in de verpakking van KPN waarvan één al 2 jaar verouderd. Ze hebben dan wel een recente versie toegevoegd met aanvullende informatie maar dit is nogal verwarrend voor de consument.

KPN prepaid pakket

Na aankoop van een ‘kale’ KPN prepaid simkaart, kun je de mogelijkheden van je prepaid simkaart uitbreiden. Dit kun je doen aan de hand van de aankoop van een voordeelbundel die KPN in verschillende vormen en maten aanbiedt. Zo bieden zij diverse voordeelbundels aan m.b.t:
– Internet
– Blackberry
– Sms
– Bellen
– Bellen en smsen in heb buitenland

Nummerbehoud is mogelijk bij het bestellen van de simkaart, dit kun je aangeven bij het online of telefonisch bestellen van de simkaart. Als consument hoef je er verder niets meer voor het nummerbehoud te regelen want dat regelt KPN zelf.


Voordelen en Nadelen


Voordelen
– Goed telefonisch bereik in heel Nederland;
– Als 1 van de wenige providers heeft KPN een grote variatie in prepaid internet Maandbundels!
– KPN is met 1000 MB maandbundel de goedkoopste prepaid internet provider!
– Snel internet netwerk;
– Breed assortiment aan diverse abonnementen voor bellen in en naar het buitenland
– Zeer heldere en klantvriendelijke bestelprocedure;
– Innovatieve provider.

Nadelen
– Gemiddeld duurdere bel en sms tarieven;
– Ondanks variatie van de tarieven in en naar het buitenland liggen deze ook hoger dan gemiddeld;

Conclusie


We mogen wel concluderen dat KPN een goede provider die zeker zijn naamsbekendheid wel waar maakt. Het goede bereik, klantvriendelijkheid en communicatie liggen daarbij wel op de voorgrond. Echter als je op zoek bent naar de goedkoopste provider dan ben je bij KPN niet aan goede adres. SimYo daarentegen, tevens dochteronderneming van KPN, is een stuk aantrekkelijker op het gebied van goedkope bel, sms en internet tarieven.

WAT IS JOUW ERVARING MET KPN PREPAID?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder en WIN €20,- BELTEGOED voor een provider naar keuze!

5/5 - (2 stemmen)
12 Reacties

Laat een bericht achter

3 × drie =