KPN prepaid

Home » Nieuws » Providers » KPN prepaid

Inhoudsopgave


Tarieven


KPN rekent geen starttarieven en de tarieven van alle prepaid simkaarten zijn gelijk. Op een minimum van 1 minuut na, worden de tarieven per seconde gerekend. Daarnaast geldt dat je beltegoed onbeperkt geldig is mits je maar 1 keer in de zes maanden gebruik maakt van het tegoed. Vaste tarieven van KPN prepaid inclusief btw:

KPN PREPAID REGULIER KPN BONUS
Nederlandse vaste net € 0,30 € 0,30
Nederlandse mobiele nummers € 0,30 € 0,30
Sms versturen in Nederland € 0,16 € 0,10
MMS versturen in Nederland € 0,50 € 0,50
Data per MB € 2,00 € 1,02
Voicemail € 0,30 € 0,30

Het KPN bonus tarief onderscheidt zich van het reguliere KPN prepaid tarief doordat je bij een opwaardering van € 10,- er € 5,- extra beltegoed bij krijgt en bij een opwaardering van € 20,- krijg je er € 15,- extra beltegoed bij.

Bestel jouw KPN simkaart hier:

Bestel nu!
 

Vergelijk KPN met andere populaire prepaid providers

Provider

BellenSMSPer MBStarttarief 
Simyo
(3-in-1 simkaart: standaard / micro / nano)
€0,10€0,10€0,031e minBESTEL NU
KPN
(3-in-1 simkaart: standaard / micro/ nano)
€0,30€0,16€0,021e minBESTEL NU

Stappenplan simkaart activeren

 1. Ga naar de website van KPN: https://formulieren.kpn.com/algemeen/simkaart-activatie.htm
 2. Vul je mobiele nummer en simkaartnummer in en druk op activeren

 

KPN opwaarderen


De volgende opties zijn er om je prepaid simkaart bij kpn op te waarderen:

Per sms opwaarderen, hiervoor dien je je eerst aan te melden bij mijn kpn zodat je zo eenmalig je bank- of creditcardgegevens kunt opgeven en een persoonlijke code ontvangt. De persoonlijke code is onbeperkt geldig. Vervolgens stuur je een sms naar 1299, met een bedrag en persoonlijke code in verwerkt. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven van je rekening en je prepaid simkaart is opgewaardeerd.

Via internet aan de hand van IDEAL of creditcard, via de link online opwaarderen voer je je telefoonnummer in, geeft het bedrag aan en betaalt vervolgens via IDEAL of creditcard.

Via de KPN opwaarder app, handig voor smartphones. Je download de KPN prepaid app via de anroid market op je telefoon. Dat wordt jou persoonlijke app waarin je kunt volgen hoeveel beltegoed of internettegoed je nog hebt op je telefoon. Vervolgens kun je deze ook opwaarderen direct via de app.

Automatisch opwaarderen, het standaard periodiek opwaarderen van je prepaid simkaart. Je kan van te voren een standaard dag in de maand of week bepalen, met een standaard bedrag waarmee je prepaid simkaart telkens automatisch wordt opgewaardeerd. Voorgaande geef je uiteraard eerst je bank- of creditcard gegevens op waar het bedrag dan automatisch vanaf geschreven wordt.

Via een beltegoed tegoedbon, uiteraard niet te ontbreken de ouderwetse manier van opwaarderen. Het kopen van een tegoedbon in de supermarkt of tabakzaak, via de informatie 1244 de instructies volgen en je prepaid simkaart is opgewaardeerd.

Bellen en Sms’en in of naar het buitenland


De tarieven voor sms’en en bellen in of naar het buitenland met KPN prepaid is afhankelijk van het werelddeel. Het volgende onderscheidt wordt gemaakt:

Binnen EU

Overig EU

VS & Canada

Rest Wereld

Zelf bellen

€ 0,30 /min

€ 1,28 /min

€ 1,78 /min

€ 2,55 /min

Gebeld worden

€ 0,09 /min

€ 0,87 /min

€ 1,28 /min

€ 2,04 /min

SMS

€ 0,10 /sms

€ 0,77 /sms

€ 0,77 /sms

€ 0,77 /sms

Internet

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t.

Mocht je voor langere tijd in het buitenland zitten en/of bel en sms je veel in het buitenland, kun je ervoor kiezen om een vakantiebundel aan te vragen. Met de vakantiebundel kun voor € 10,17 voor 30 min vanaf je vakantie bestemming naar Nederland bellen. Echter is niet duidelijk beschreven of dit tarief geldt voor alle landen in de wereld. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met kpn om dat goed helder te krijgen voordat je straks voor verrassingen komt te staan.

Prepaid internet


Internetten met je prepaid simkaart wordt bij KPN mogelijk gemaakt door aankoop van internetbundels. De bundels voorzien allen van een internet snelheid van 2 MB/s. De volgende keuzes heb je daarin als consument:

InternetbundelMB Prijs
Per maand50
€ 2,50
Per maand100€ 4,-
Per maand200€ 7,-
Per maand500€ 12,-
Per maand Goedkoopste provider met dit pakket!1000€ 16,-
Per maand Blackberry200€ 12,50
Heb je een Blackberry maar wil je geen Blackberry internetbundel aanschaffen? LET OP! Als je zonder bundel gebruikt maakt van het internet betaal je € 2,50 per MB.

Vergelijk KPN prepaid internet bundels met andere providers

 

ProviderBundel Tarief
Download SnelheidUpload SnelheidPer MB 
Simyo Maandbundel7,50
(500MB)
256 Mbps150 Mbps0,03Bestellen
KPN 100 MB4,-
(100 MB)
14,4 Mbps3,6 Mbps0,024Bestellen
KPN 1000 MB10,-
(1000MB)
14,4 Mbps3,6 Mbps0,016Bestellen

 

Bestelling: Uit de verpakking!


Het bestellen van een KPN prepaid sim only kost 10 euro maar daarbij staat er ook al 10 euro beltegoed op de kaart, wat maakt dat de kaart los eigenlijk gratis is. KPN heeft diverse prepaid simkaarten met diverse levertijden namelijk:

– KPN blackberry prepaid simkaart → levertijd 3 tot 5 werkdagen
– KPN prepaid simkaart normaal → levertijd 2 werkdagen
– KPN prepaid simkaart micro → levertijd 2 werkdagen

Gelijk aan de andere providers hebben wij bij KPN ook een simkaart besteld om inzicht te krijgen over de bestelprocedure. Wij hebben gekozen voor de ‘KPN prepaid simkaart normaal’. Op dinsdag 01-10-2013 hebben wij rond 16.00 uur de simkaart besteld. Het bestelproces was duidelijk en verliep daardoor erg soepel. Na het plaatsen van de bestelling ontvingen wij direct een bevestiging mail van KPN met het ordernummer, adresgegevens, bestelgegevens en het bericht dat de bestelling binnen 1 werkdag geleverd zou worden.Tevens was in de mail een link weergeven waarbij je de bestelling zou kunnen volgen. Ongeveer rond 22.00 uur diezelfde dag kregen we een mail dat de bestelling verzonden was en dat we de volgende dag een postpakket konden verwachten met de simkaart. Daarbij werd nogmaals ter bevestiging het opgegeven verzendadres vermeld. Op woensdag 02-10-2013 rond 16.00 uur kregen we een afleverbevestiging van KPN gemaild waarin beschreven stond dat de koerier de bestelling heeft bezorgd en dat de bestelling in ontvangst is genomen. Vanaf moment van bestelling tot ontvangst van de prepaid simkaart heeft dus 24 uur tijd gezeten. Al met al een zeer klantvriendelijke bestelprocedure dus.

Inhoud verpakking
De inhoud van de verpakking komt niet helemaal overeen met wat er op de website van KPN staat vermeld. De volgende elementen troffen wij aan in onze bestelde verpakking:

– 3-in-1 Prepaid simkaart; (Standaard – Micro – Nano)
– Algemene voorwaarden voor mobiele telecommunicatiediensten 2011, in creditcard-formaat;
– Handleiding ‘KPN Prepaid’, in creditcard-formaat;
– Algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden voor mobiele telecommunicatiediensten 2013;
– Tarievenoverzicht boekje, vanaf 1 oktober 2013.

Volgens de website zou de verpakking ook een kaart met handige tips voor bellen in Nederland en in het buitenland moeten bevatten, in creditcard-formaat. Deze zat er echter niet tussen, enkel in het tarieven boekje zijn er abonnementen voor bellen naar het buitenland beschreven. Daarnaast zijn er twee algemene voorwaarden boekje mee gegeven in de verpakking van KPN waarvan één al 2 jaar verouderd. Ze hebben dan wel een recente versie toegevoegd met aanvullende informatie maar dit is nogal verwarrend voor de consument.

KPN prepaid pakket

Na aankoop van een ‘kale’ KPN prepaid simkaart, kun je de mogelijkheden van je prepaid simkaart uitbreiden. Dit kun je doen aan de hand van de aankoop van een voordeelbundel die KPN in verschillende vormen en maten aanbiedt. Zo bieden zij diverse voordeelbundels aan m.b.t:
– Internet
– Blackberry
– Sms
– Bellen
– Bellen en smsen in heb buitenland

Nummerbehoud is mogelijk bij het bestellen van de simkaart, dit kun je aangeven bij het online of telefonisch bestellen van de simkaart. Als consument hoef je er verder niets meer voor het nummerbehoud te regelen want dat regelt KPN zelf.


Voordelen en Nadelen


Voordelen
– Goed telefonisch bereik in heel Nederland;
– Als 1 van de wenige providers heeft KPN een grote variatie in prepaid internet Maandbundels!
– KPN is met 1000 MB maandbundel de goedkoopste prepaid internet provider!
– Snel internet netwerk;
– Breed assortiment aan diverse abonnementen voor bellen in en naar het buitenland
– Zeer heldere en klantvriendelijke bestelprocedure;
– Innovatieve provider.

Nadelen
– Gemiddeld duurdere bel en sms tarieven;
– Ondanks variatie van de tarieven in en naar het buitenland liggen deze ook hoger dan gemiddeld;

Conclusie


We mogen wel concluderen dat KPN een goede provider die zeker zijn naamsbekendheid wel waar maakt. Het goede bereik, klantvriendelijkheid en communicatie liggen daarbij wel op de voorgrond. Echter als je op zoek bent naar de goedkoopste provider dan ben je bij KPN niet aan goede adres. SimYo daarentegen, tevens dochteronderneming van KPN, is een stuk aantrekkelijker op het gebied van goedkope bel, sms en internet tarieven.

WAT IS JOUW ERVARING MET KPN PREPAID?
Laat het ons weten via een berichtje hieronder en WIN €20,- BELTEGOED voor een provider naar keuze!

12 Reacties
 1. Judels B januari 7, 2020om 8:59 am

  Plotseling kreeg ik de melding ‘Sim kaart geweigerd. Het kaartje doet het al jaren goed. Ik kan worden gebeld. Wat nu?

  • Mo Maghsoudi januari 7, 2020om 1:23 pm

   Beste Judels B,

   Bedankt voor je reactie. Er zijn verschillende redenen waarom de simkaart geweigerd wordt.
   Heb je al geprobeerd om de simkaart er uit te halen en weer in je mobiel te stoppen? Het opnieuw opstarten van je mobiel zou wellicht ook kunnen helpen.
   Probeer ook eens de simkaart in een andere mobiel te stoppen. Dan weet je zeker dat het niet aan het apparatuur ligt.
   Het zou kunnen dat je simkaart defect is. Je kunt dan een nieuwe simkaart aanvragen bij KPN.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaart.NET

 2. john december 1, 2015om 2:15 pm

  ik heb een prepaid kaartje gekocht, die 7.50 krijg je nooit, de website bevat een fout. Eerst MOET je akkoord gaan met reclame op je toestel indien niet wordt je niet geaccepteerd. Uit nood ga je akkoord met dit en tik op HIER (je denkt eindelijk van dat ge oh af. Deze website heeft een serverfout.Nooit 7.50 ontvangen

  nog nooit zoveel moeite moeten doen voor 7.50euro. Heb al een chatgesprek gehad met wouter maar jullie weten zelf niets over de prepaid.

  • Petra december 14, 2015om 2:50 pm

   Beste John,

   Wij hebben geen chatfunctie, dus je hebt waarschijnlijk contact gehad met een medewerker van KPN. Wij hebben je reactie doorgegeven aan KPN en wachten nu op een antwoord.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. Ries oktober 16, 2015om 6:45 pm

  Ik heb een prepaidkaartje gekocht met onbeperkt internet voor €7,50 per maand. Ik zou hierbij een download snelheid van 128Kb/s. Ik heb echter nog geeneens 50Kb/s in de praktijk. Aan mijn bereik kan het niet liggen, want ik heb op meerdere plekken met vol bereik getest maar nog steeds die hele lage download snelheid. Waaraan kan dat liggen?

  • Petra oktober 19, 2015om 5:34 pm

   Beste Ries,

   Dat is inderdaad erg laag. Wij hebben hier uiteraard geen invloed op, maar zullen contact opnemen met KPN en vragen waar dit aan kan liggen. We komen er z.s.m. op terug.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 4. J.Gaastra juni 19, 2015om 11:30 am

  Waarom is mijn kpn prepaid € bedrag maar een halfjaar geldig ?? Als ik de telefoon heb opgewardeerd, dan is het maar voor een half jaar.Kan dat ook anders ??

  • admin juni 19, 2015om 12:24 pm

   Beste J.Gaastra,

   Elke provider stelt regels aan de houdbaarheid van het beltegoed. Dit verschilt dus ook per provider maar komt wel veel overeen met elkaar. Wij hebben dit voor iedereen ook inzichtelijk gemaakt omdat niet veel mensen hierop letten. Daarom heel goed dat je deze vraag stelt. Op de vraag: Kan het ook anders? Ja, het zou anders kunnen maar dit zul je moeten bekijken per provider. Bekijk deze pagina voor alle informatie over de houdbaarheid van beltegoed per provider! Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geholpen. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 5. Ton Janssen juli 28, 2014om 7:25 pm

  Had een vervangend SIM kaartje besteld voor mijn KPN prepaid omdat de oude niet werkte in de nieuwe telefoon. Na 2 weken nog steeds geen simkaart. Reactie 1200: Ja helaas, de SIM kaarten zijn op en we weten niet wanneer ze weer komen. Nog een paar dagen gewacht. Toen maar via SIMYO een SIM kaart besteld met nummer behoud.
  Via 1200 geprobeerd om de bestelling van de SIM kaart bij KPN te annuleren. “Nee, dat kan niet bij prepaid, het geld is al afgeschreven (9,15 Euro)”. Dus: ze kunnen niet leveren maar annuleren kan niet. Mijn stelling: Bij KPN worden prepaid klanten als een stuk vuil behandeld. Ook als je hun belt: “Ooh, wacht even, U heeft prepaid…”

  • admin juli 28, 2014om 8:05 pm

   Hi Ton,

   Bedankt voor je reactie!

   Erg vervelend dat jij de klantenservice dusdanig hebt bevonden bij KPN maar ik denk dat je met Simyo een goede keuze hebt gemaakt.
   Wij zijn zelf op het hoofdkantoor van Simyo geweest en hebben daar met verschillende mensen gesproken. De passie om iedereen goed te helpen was naar onze beleving goed te voelen.
   Als je Simyo prepaid straks ongeveer 7 dagen gebruikt hebt, zou je dan jouw ervaring met ons kunnen delen op deze pagina?

   Alvast bedankt en veel succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. j.hoevenberg februari 17, 2014om 11:18 am

  IK HAD EEN TELEFOON MET INTERNET.NU NIET MEER
  IK HEB ER NU EEN ZONDER INTERNET
  HET SIM KAARTJE IS OVERGEZET NAAR DE TELEFOON ZONDER INTERNET
  ER WORDT GELD AFGEHOUDEN VOOR MOBIEL INTERNET.HOE KAN DIT ?

  • admin februari 28, 2014om 12:56 pm

   Beste Hoevenberg,

   Dit kan te maken hebben met een fout van jouw provider of met het feit dat je zelf nog het internet moet afsluiten/opzeggen.
   Neem voor de zekerheid even contact op met de betreffende provider.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

13 + 16 =