Lyca prepaid simkaart Review & Tarieven

Home » Nieuws » Providers » Lyca prepaid simkaart Review & Tarieven

lycamobile prepaid logo

Bestelling van onze Lyca simkaart

Om een goede review te schrijven over de prepaid diensten van Lyca hebben we bij deze provider een simkaart besteld. Op 20 oktober hebben wij de simkaart besteld waarna deze pas op 30 oktober is binnengekomen. Uiteindelijk na totaal 10 dagen (7 werkdagen) ontvingen wij onze sim in de vorm zoals op de foto hieronder.

LET OP! – WAARSCHUWING! # LYCA & OPLICHTING – Lyca mobile wordt vaker als “OPLICHTER” genoemd. Lycamobile houdt zich binnen dit bedrijf NIET aan hun afspraken naar consumenten zoals het verdwijnen van beltegoed. Daarnaast worden andere bedrijven in Business to Business ook “opgelicht”. Deals worden niet nagekomen wat weer ten koste gaat van consumenten. Wij adviseren iedereen: KOOP GEEN LYCA MOBILE! Ben je op zoek naar een gratis simkaart? Koop dan liever een gratis Vodafone of een gratis Ortel simkaart! Zie hier onder het overzicht!

Klachten over Lyca:
– Beltegoed verdwijnt
– Gratis beltegoed wat men belooft komt niet op je prepaid kaart
– Deals worden niet nageleefd
– Financieel is het bedrijf “een zooitje”


Provider

BellenSMSStarttarieflosse MBGratis Bestellen
Lebara One - gratis simkaart
Beste keus!
€0,09€0,09€0,12€0,01Aanvragen
Ortel Mobile - gratis simkaart

€0,25€0,19€0,29€1,-Aanvragen

Bestellen

Tarieven

Lyca prepaid wordt veelal gekenmerkt vanwege de lage beltarieven naar het buitenland. Net als bij Lebara is Lyca internationaal vriendelijke simkaart, die ook de klantenservice in diverse talen weergeeft. Hieronder zijn de tarieven weergeven van een aantal veel gebelde internationale landen:

– Polen : €0,19 mobiel (lyca) | €0,25 mobiel (andere provider) | €0,09 vast | €0,21 SMS
– Suriname : €0,45 mobiel | €0,19 vast | €0,21 SMS
– Nederlandse Antillen : €0,28 mobiel | €0,19 vast | €0,21 SMS
– Marokko : €0,69 mobiel | €0,12 vast | €0,21 SMS
– Turkije : €0,39 mobiel | €0,14 vast | €0,21 SMS
– België : €0,19 mobiel (lyca) | €0,39 mobiel (andere provider) | €0,14 vast | €0,21 SMS
– Duitsland : €0,19 mobiel (lyca) | €0,39 mobiel (andere provider) | €0,14 vast | €0,21 SMS

Het starttarief is 23 ct.

Nationale Lyca tarieven (binnen Nederland):

– vaste telefonie :€0,12 ct/min + €0,23 ct starttarief per gesprek
– mobiele telefonie : Gratis naar andere Lyca nummers, €0,26 ct/min + €0,23 ct starttarief per gesprek
– SMS’en :€0,21 ct per bericht
– Internet : 19 ct/MB

Let op! Bellen van een Lyca naar een andere Lyca simkaart, is wel beperkt. Bij elke opwaardering ontvang je €5,- tegoed om mee te bellen en sms’en van Lycamobile naar Lycamobile.

In vergelijking tot Tele2 of SimYo is het nationaal bellen lang niet zo goedkoop.

De Nationale Lyca tarieven vergelijken

ProviderBellenSMSPer MB
voor maandbundel
 
Lyca€ 0,26€ 0,21€ 0,19
Info & Bestel
Simyo€ 0,10 € 0,10 € 0,03
Info & Bestel
Telfort 15€ 0,15€ 0,15€ 0,03
Info & Bestel
lyca prepaid bestellinglyca gratis simkaart pakket

Internet

Internet bij Lyca kost €0,19 per MB voor de standaard klanten (ze maken ook gebruik van Saver Plan klanten, waarvoor goedkopere tarieven gelden). Er zijn diverse databundels beschikbaar, waarvan er in de tabel een aantal zichtbaar zijn. Bestel je de databundel online dan krijg je korting. De bundels zijn 30 dagen geldig en worden automatisch verlengd. Bundels kun je stopzetten door *190# in te toetsen. Ook bestaan er 4G bundels, wat (nog) bij niet veel andere providers mogelijk is.

BundelsDataKosten Geldig 
Mini 1000 MB€10,- 30 dagen
Medium 2000 MB€15,- 30 dagen
Mega5000 MB€20,-30 dagen
4G M 1000 MB (1 GB)€20,-30 dagen
4G L 5000 MB (5 GB)€30,-30 dagen
4G XL 15000 MB (15 GB)€50,-30 dagen
4G XXL30000 MB (30 GB)€80,-30 dagen

*Een 4G bundel kun je online via de website van Lyca activeren of je kunt je aanmelden voor 4G prepaid door de aanmeldcode te gebruiken.

Simkaart activeren

Je lyca simkaart wordt automatisch geactiveerd wanneer je de simkaart in gebruik neemt, je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Opwaarderen

Het opwaarderen van de Lyca prepaid kan zowel online als in de winkel door middel van een opwaardeercode. Diverse acties zijn er op de website gelanceerd om het online opwaarderen te stimuleren, wat voor de consument veel beltegoed voordeel oplevert.

Voor- en Nadelen

Voordelen
– De klantenservice is in diverse talen ontwikkeld, zelfs de website van Lyca;
– Sommige tarieven voor buitenland bellen zijn goedkoop. Let wel goed op naar welk land gezien de enorme verschillen;
– Je ontvangt bij elke opwaardering gratis tegoed om tussen Lyca en Lyca mee te bellen.

Nadelen
– De klantenservice weet niet direct raad met ingewikkelde vragen;
– Deze provider heeft veel acties en aanbiedingen waardoor je als klant goed moet opletten;
– Nationaal bellen is niet zo goedkoop vergeleken met andere prepaid sim only providers.
– Grote verschillen in internationale tarieven waardoor je snel meer betaald dan je denkt.

Conclusie

Lyca prepaid is in vergelijking tot andere providers, zoals bijvoorbeeld Lebara, zeer voordelig t.o.v. het internationaal bellen. Lyca blijft wel actief door allerlei vernieuwingen en aanbiedingen. De valkuil hiervoor is wel dat de consument alert moet blijven op de datum van de aanbieding. De verleiding is namelijk groot om op basis van de aanbieding een nonchalanter belgedrag aan te nemen. Dit kan er toe leiden dat wanneer je niet bewust bent van de verlopen aanbieding, je uiteindelijk meer kosten heb gemaakt dan je normaal zou doen.
Daarnaast is nationaal bellen bij Lyca lang niet het goedkoopst in vergelijking tot Tele2 of SimYo, idem voor het internet gebruik bij Lyca wat behoorlijk prijzig is.
Tevens is de provider over het algemeen niet bepaald transparant over het internet gebruik. Dit is toch wel een minpunt van de provider waardoor het de vertrouwen van de consument niet volledig kan winnen.MAAK KANS OP EEN CADEAUBON VAN €100,- !

HEB JIJ EEN LYCA SIMKAART AANGESCHAFT?

Laat ons weten hoe jouw aanschaf bevalt en maak kans op €100,- !!!

10 Reacties
 1. betrouni juni 14, 2013om 9:35 am

  waarom mijn beltegoed gaat er af en ik gebruik het behalf als ik gebeld worden en dat is de3keer 10euro ging weg zonder ik heb gebeld behalh naar 1 numeer van lyca en minder dan 20 minuuten ik vind het niet eerlijk van lyca maar er moet lyca iets aan doen of duidelijk zijn dat van lyca naar lyca is niet meer gratis met groetjes

 2. Gerad augustus 18, 2014om 3:48 pm

  Onderwerp: meer datategoed

  Ik heb prepaid LycaMobile sim kaart van 10GB voor 70 euro per maand (eenmalig 35 euro verdubbeld, elke opwaardering verdubbeld). Op Nokia Lumia 630.
  Datategoed is op zich niets mis mee, met applicatie youtube download veel gedownloaded die films met ondertiteling van gemiddeld 300 mb per film. Ik denk heb ergens 15GB voor nodig.. Verder wel vrij te rustig overal bereikbaar met internet. Misschien is er andere providers even duur, ook 10GB/35 euro vehouding maar dan stukken sneller? Met youtube gaat het niet hoger dan 144, wel gewoon opslaan in mobiel.

  • admin augustus 25, 2014om 10:05 am

   Beste Gerard,

   Dat is wel een unieke data hoeveelheid dat je gebruikt. Het zou voordeliger zijn als je zoveel downloads doet via een WiFi verbinding. Dat is 1. sneller en 2. kost niets extra 🙂
   Wij hebben geen gegevens van de providers met dit soort data volumes. Elke provider behandeld dit namelijk anders. Wel kan ik je vertellen dat KPN en Vodafone over het algemeen sneller internet hebben, maar natuurlijk niet altijd goedkoper. Waar op de website zie je jouw optie staan van 10 GB beltegoed?

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 3. nasira augustus 26, 2014om 1:24 pm

  hallo allemaal
  ik gebruik lyca al tien jaar en tot nu toe altijd bevallen en als ik ergens mee zit bel ik de klanten service enige nadeel is het lange wachten soms meer dan half uur …. erg frustrerend dat je opdat moment als er wat mis is niet gelijk de druk van de ketel af wordt gehaald maar doorde lange wachttijd alleen maar wordt vergroot waardoor je met een lading van vertwijfeling en vervloeking hahahah de medewerker aan hoort… eerlijk is eerlijk ze zijn altijd vriendelijk en bereid te helpen soms heb ik ook wel gehad dat het niet zo was maar dat overschaduwt nietde ervaring die ik grotendeels heb gehad die is top!!!!!

 4. stanis december 22, 2015om 1:06 pm

  Ik gebruik (lyca plan saver) met voordelige tarieven.
  Plus de geldigheidsduur is en voordeel je hoef niet op te waarderen maar alleen actief zijn op je simkaart binnen 6 maanden .
  Ik gebruik mijn telefoon in combinatie met: voipdeal,wifi ,whatsapp

  Op de lyca gebruik ik hoofdzakelijk de internet om gebruik te maken van de voipdeal als ik geen wifi heb en doe met € 10 zo’n 1 jaar mee

  1MB kost €0,01
  Vaste lijn €0,01 met starttarief 9cent.
  Mobiel €0,09

  Ik gebruik alleen de mb met voipdeal die tarieven zijn nog gunstiger.

 5. Loes bos mei 18, 2016om 8:45 pm

  Ik heb een conflict met mijn vriendin omdat ik lang geen telefoontjes kreeg en geen reactie op mijn sms berichten.Zij beweert mij wel gebeld te hebben maar dat het aan lyca ligt en dat zij het bericht [sms] niet hebben doorgestuurd.Is dit geloofwaardig? Ik heb KPN/Telfort prepaid.

  • admin juni 2, 2016om 7:30 pm

   Beste Loes,

   Dit kan een enkele keer gebeuren maar er is geen regelmaat zover wij weten. Je kunt deze vraag het beste voorleggen aan je provider om te kijken of er eventueel storingen zijn geweest. Bijna altijd komen SMS berichten sowieso wel aan, deze blijven namelijk langere tijd “in de lucht” hangen tot er verbinding is.

 6. hermien augustus 3, 2016om 8:35 pm

  oplichters zijn ze bij Lyca. mijn moeder haar mobielnr is bij iemand anders terecht gekomen.zij heeft dit nr al jaren, en sinds kort heeft iemand anders haar nr in gebruik. frauderen noemen wij dat LYCA ophouden jullie stelletje boeven. ik geef jullie direct aan . voor oplichting

 7. Hans mei 10, 2018om 3:42 pm

  Eergisteren een prepaid Lyca SIM kaart +€10 gekocht bi de turk. Mobile network (internet) uitgeschakeld. 1 x naar m’n andere Iphone gebeld om te testen, nu is m’n beltegoed 0 (NUL) .

  Simkaart verwijdert en m’n oude Lebara weer in gebruik. Nooit meer Lyca voor mij !

  • Merel mei 13, 2018om 11:30 pm

   Bedankt voor het delen van je ervaring, Hans!

Laat een bericht achter

*