Tele2 prepaid

Home » Nieuws » Providers » Tele2 prepaid

Tele2 is de enige provider die daadwerkelijk onder de prepaid tarieven van SimYo kan duiken met één van hun prepaid mobiel prijsplannen.

Het standaard bel tarief van Tele2 is met haar 35 cent per minuut zeker niet de voordeligste, maar daar en tegen kun je een eigen tariefplan kiezen genaamd Prepaid+. Dit houdt in dat Tele2 de consument zelf in de gelegenheid stelt om te kiezen waar men korting op wilt. Bijvoorbeeld bij het Bel&SMS plan betaal je 10 cent per minuut of 8 cent per bericht. Dit is momenteel het goedkoopste tarief of de markt.

Met Prepaid+ kun je naast het basis pakket kiezen tussen drie verschillende soorten prijsplannen. Je bepaald in principe zelf waar je minder voor kunt gaan betalen. Let wel op dat bij bijvoorbeeld bel&sms, het internet gebruik wat duurder zal uitvallen.

Na dertig dagen stop het gekozen prijspakket automatisch en kun je daarna wederom kiezen welk pakket je nodig hebt. Dus al veranderd jouw telefoongebruik, kun je jouw kosten zo goed mogelijk monitoren.

 BellenSMSStart
tarief
 
Tele2 (actie: nu €20,- beltegoed)***€ 0,10 € 0,08 1e min
Info & Bestel

De Bestelling

Ook voor deze provider hebben wij een test bestelling gedaan. Het online bestellen ging vliegensvlug. Na alleen het invullen van de persoonsgegevens klik je op “bestelling afronden” en de prepaid simkaart wordt verstuurd. Je hoeft nog geen (online) betaling te verrichten. De betaling van 5,- wordt aan de deur afgehandeld. Heel relax dus!

Het duurde totaal 4 werkdagen voor het ontvangen van ons pakketje. Zeg maar gerust PAKKET, want Tele2 bezorgd haar Simkaart in een enorme doos! De doos is gevuld met veel lucht; één klein boekje waar de simkaart en bijkomende informatie in is toegevoegd en een brief met factuur en dankwoord. Zie onderstaande foto!

Tele2 prepaid pakket

Je krijgt de simkaart dus niet zoals gewoonlijk in je brievenbus, maar dit wordt door de pakketpost aan de deur gebracht.

Totale kosten: €5,-
Totaal beltegoed: €20,-

In principe krijg je dus 15,- cadeau van Tele2 🙂

Onderstaand zie je een foto van het bijleverde boekje met informatie over de mogelijkheden bij Tele2:
tele2 boekje

Tele2 Opwaarderen

Er zijn twee manieren om beltegoed te kopen en op te waarderen namelijk in de winkel of op de website.

Na het aanschaffen van tele2 prepaid beltegoed in de winkel toets je vervolgens *110*beltegoedcode# en druk op bellen. Tot slot ontvang je een bevestiging van het opgewaardeerde tegoed.

Het online opwaarderen gaat als volgt:
1. Ga naar de website en selecteer een opwaardeer bedrag
2. Geef aan voor welk nummer je tegoed wilt opwaarderen
3. Betaal via bijvoorbeeld iDeal

Prepaid internet

Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld het Bel&SMS plan, betaal je meer per gebruikte MB. Als je toch regelmatig internet gebruikt, kun je hiernaast ook een prepaid internet bundel afsluiten. De beschikbare bundels zijn:

Web Dag | 20 MB | € 1,- | Activeren door “WEBDAG” te sms’en naar 1260
Web Maand L | 100 MB | € 5,- | Activeren door “WEBMAANDL” te sms’en naar 1260
Web Maand XL | 250 MB | € 10,- | Activeren door “WEBMAANDXL” te sms’en naar 1260

In combinatie met één van deze prepaid internet bundels, is Tele2 momenteel dé goedkoopste prepaid aanbieder van het moment.

De basis tarieven van prepaid internet zijn als volgt:
Basis | €2,50 per MB
Bel&SMS | €2,50 per MB
Mobiel Internet | €0,10 per MB
Onderling | €2,50 per MB

Snelheid van prepaid internet: 7,2 Mbit per seconde (Download) / 384 Kbit per seconde (Upload)
De snelheid van abonnementen t/m 500 MB is hetzelfde als de prepaid internet snelheden.
De snelheid van abonnementen vanaf 1000 MB bedraagt 14,4 Mbit per seconden voor Downloaden en 384 Kbs voor het uploaden.

Mocht je regelmatig gebruik maken van internet op bijvoorbeeld een smartphone, kies dan wel voor een internet bundel. Dit valt vele malen goedkoper uit!

SMS bundels

Ook zijn er SMS bundels beschikbaar voor de echte SMS freak. Onderstaand een kort overzicht van de beschikbare bundels.

SMS 50 | €2,- (50 sms’jes)
SMS 250 | €5,- (250 sms’jes)
SMS 1000 | €10,- (1000 sms’jes)

Let op: De bundel is 30 dagen geldig en zal dan komen te vervallen. Het activeren gaan evenals het activeren van prepaid internet namelijk door een SMS te sturen naar 1260 met bijvoorbeeld te tekst: “SMS50”.

Alle tarieven

Tele2 prepaid tarieven
Binnen NL is het starttarief 0 cent. Bellen naar voicemail is het bedrag wat je betaalt per minuut.
Verder rekent Tele2 per seconde af met een minimum van de eerste minuut.
Tot slot is het beltegoed onbeperkt geldig als er één keer in de zes maanden wordt opgewaardeerd.

Voordelen en Nadelen

Voordelen:
– Bij het schrijven van deze post de Goedkoopste prepaid Bel en SMS tarieven
– Verschillende prijsplannen die per maand veranderd kunnen worden
– Scherp geprijsde prepaid internetbundels
– Gratis €20,- beltegoed bij aanschaf
– Geen online betaling bij bestelling maar 5,- aan de deur

Nadelen:
– Het enige eventuele nadeel dat wij kunnen bedenken is dat er gebeld wordt via het T-Mobile netwerk. T-Mobile heeft natuurlijk een landelijke dekking maar er zijn een aantal plekken in Nederland (met name in weilanden en afgelegen dorpjes) waar het bereik niet altijd optimaal is. Ongeveer 95% van de gebruikers zullen hier hoogstwaarschijnlijk niets van merken.

Conclusie

Tele2 is momenteel de goedkoopste prepaid provider met hun Bel&SMS prijsplan! Ook wanneer je een smartphone bezit en continu gebruik wilt maken van internet kun je één van de voordelige prepaid internetbundels aanschaffen. Ook heeft Tele2 haar bestelproces en online management goed op orde. Wat betreft het bereik van Tele2 is dit prima te doen. Tele2 verspreid haar mobiele diensten via het T-Mobile netwerk. Dit heeft dus een landelijke dekking. Wel heeft bijvoorbeeld KPN een nog betere dekking, maar daarentegen is T-Mobile druk bezig met eventuele gaten in haar netwerk te dichten.

MAAK KANS OP EEN CADEAUBON VAN €100,- !
HEB JIJ EEN TELE2 PREPAID MOBIEL OF SIMKAART AANGESCHAFT?

Laat ons weten hoe jouw aanschaf bevalt en maak kans op €100,- !!!

14 Reacties
 1. Xander Moerkerken augustus 22, 2014om 10:09 am

  Hallo,

  De aanschaf bevalt me erg goed.
  De tarieven zijn erg goedkoop.
  Maar als je je tarief wil sms’en moet je 50 cent van je beltegoed af betalen dat is het enige minpuntje

  Groet Xander

  • admin augustus 25, 2014om 10:07 am

   Hoi Xander,

   Bedankt voor je mening!
   Tele2 is inderdaad erg goedkoop, alleen moet men niet vergeten een ander prijsplan te activeren.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 2. Indira oktober 24, 2014om 12:39 am

  Ik heb altijd veel gedoe en rekeningen gehad met een abbonement. Dus besloot ik over te gaan naar prepaid. Veel verschillende nummers gehad en nog geen een waar ik tevreden over was, totdat ik deze mooie actie zag! Ik heb gewoon dat wat ik juist wou nu. Bellen/internet super goed. Tele2 aanrader!!

  Groetjes

 3. Jan april 4, 2015om 7:40 am

  Hallo ik heb een t-mobile prepaid maar vindt t-mobile niet zo fijn als ik de reactie’s over Tele2 prepaid zie ga ik misschien over naar tele2 prepaid want mijn zus heeft een tele2 abbonoment en is er heel tevreden mee

 4. Jan april 4, 2015om 7:46 am

  Ik heb toch gekozen om over te gaan naar Tele2 prepaid t-mobile beltegoed bijna op heb nog 4,00 euro wacht tot die op is en ga eentje van tele2 bestellen

 5. Jan april 5, 2015om 6:37 am

  Hallo ik heb gekozen om naar Tele2 te gaan is dat een goeie keuze?

  • admin april 5, 2015om 3:18 pm

   Beste Jan,

   Bedankt voor je reacties. Interessant om te lezen welke overweging je maakt. Om jouw keuze te beoordelen zullen wij ook jouw belgedrag en wensen moeten weten. Tele2 is niet de voordeligste prepaid aanbieder. Simyo heeft momenteel de beste aanbod en hanteert de goedkoopste tarieven. Daarbij worden de diensten via het KPN netwerk aangeboden. Telfort en Hollandsnieuwe zijn daarnaast ook een stuk voordeliger als Tele2. Bij Tele2 kun je wel een specifiek Belbundel kiezen met wat lagere tarieven maar dit kan echter weer niet gecombineerd met goedkoop prepaid internet.
   Let op dat je bij Telfort en Hollandsnieuwe wel per minuut betaalt en bij Simyo per seconde. Vandaar dat Hollandsnieuwe niet de voordeligste is. Tot slot heeft Hollandsnieuwe ook geen prepaid internet bundels! Dat is wel een groot gemis voor de meeste mensen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 6. Jan april 7, 2015om 2:54 pm

  Hallo Admin ik wil toch van Tele2 want mijn hele familie gebruikt Tele2 dus ik zou graag ook tele2 nemen maar simyo heb ik al gehad maar vindt het niks heb alle prepaid al gehad behalve Tele2 maar bedankt voor je advies

  Met groeten
  Jan

  • admin april 8, 2015om 1:03 pm

   Beste Jan,

   Okay prima! Houd wel rekening mee dat de standaard tarieven van Tele2 prepaid erg duur zijn (3x zo duur als Hollandsnieuwe of Simyo). Je hebt een apart prijsplan maar dit moet wel geactiveerd worden. Vergeet dat dus niet 🙂
   Veel belplezier!

   Met vriendelijke groet,

   PrepaidSimkaart.net

 7. Ton Botteram september 27, 2015om 11:24 am

  Hoe kan een simkaart verlopen, die ik elke maand opwaardeer (Mobieilinternet).
  En met welk bedrag zou ik op moeten waarderen.

  Gegroet

  • Petra september 28, 2015om 11:13 am

   Beste Ton,

   Dit is eigenlijk niet mogelijk. Het tegoed van Tele2 is 6 maanden geldig en daarna heb je nog 6 maanden de tijd om op te waarderen. Met welk bedrag je moet opwaarderen staat niet aangegeven. Onlangs hebben wij dit bericht geplaatst, wellicht nuttig voor wat extra informatie.

   Succes, we horen graag of het duidelijk is.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

 8. Hns mei 26, 2016om 7:46 pm

  Waarom betaal ik in azie omgerekend ongeveer 3 euro voor een simkaart met daarop 2 gb data tegoed wat een maand geldig is en daarbij gebruik van 4g. Als ik zo deze prijzen zie wordt ik afgezet.!!

 9. Johanna januari 26, 2017om 7:03 pm

  Ik bel met prepay simkaart.
  Heel graag wil ik mijn bestaande telefoonnummer van tele2 behouden.

  Kan ik met nummerbehoud overstappen naar prepaid+

  • Merel januari 26, 2017om 7:41 pm

   Beste Johanna,

   Het is mogelijk om over te stappen naar Prepaid+ van Vodafone en je huidige nummer mee te nemen.
   Hiervoor moet je eerst een simkaart aanschaffen. Dit kan je doen via deze link: Vodafone simkaart.
   Vervolgens kun je nummerbehoud aanvragen, door een formulier in te vullen op de website van Vodafone.
   Je kan deze vinden door op de website van Vodafone in de zoekbalk: ‘Nummerbehoud aanvragen’ in te vullen.
   Als je de bovenste link aanklikt en alle stappen volgt, neem je je huidige nummer mee naar je nieuwe Vodafone simkaart.

   Met vriendelijke groet,

   Team Prepaidsimkaart.net

Laat een bericht achter

*