Ortel Mobile Prepaid

Home » Nieuws » Providers » Ortel Mobile Prepaid

Het telecom bedrijf Ortelmobile is t.a.v. prepaid telefonie in de afgelopen jaren sterk gegroeid binnen Europa tot één van de grootste aanbieders. De kracht van Ortel mobile bevindt zich in het multiculturele en de wereldwijde spreiding. Zo is de klantenservice meertalig in onder andere: Nederlands, Engels en Pools.

gratis-ortel-prepaid-simkaart-aanvragen

Ortel mobile prepaid pakket

Bestelproces

Zoals onze standaard test procedure hebben we ook een Ortel prepaid simkaart besteld via de Ortel website. Na 6 dagen (5 werkdagen) lag onze simkaart op de deurmat. De snelheid van orderafhandeling is dus niet snel te noemen, maar daarentegen wel sneller dan die van Lyca Mobile en Lebara Mobile.

Tarieven Ortel bellen internationaal:

– Polen : €0,19 mobiel | €0,01 vast | €0,12 SMS | € 0,29 starttarief
– Suriname : €0,18 mobiel | €0,09 vast | €0,12 SMS | € 0,29 starttarief
– Marokko : €0,59 mobiel | €0,19 vast | €0,12 SMS | € 0,29 starttarief
– Turkije : €0,19 mobiel | €0,01 vast | €0,12 SMS | € 0,29 starttarief
– België : €0,35 mobiel | €0,12 vast | €0,12 SMS | € 0,29 starttarief
– Duitsland : €0,35 mobiel | €0,12 vast | €0,12 SMS | € 0,29 starttarief

Ben je benieuwd naar de tarieven voor een ander specifiek land? Bekijk alle tarieven hier:

Info & Bestel

Zoals je kan zien is het een stuk voordeliger om naar een vaste telefoon te belen dan naar een mobiel. Let daarom goed op welk land je belt en of je wel op een vast nummer kan bellen. Dit kan enorm veel schelen!

Nationale Ortel tarieven

De nationale prepaid tarieven van Ortel Mobile zijn niet goedkoop en ook niet duur te noemen. Vergeleken met de goedkoopste prepaid provider Tele2 is het bellen naar een vast nummer via Ortel prepaid 50% duurder. Het beltarief naar een mobiel nummer is meer dan twee keer zo duur. Als je dus ook veel nationaal wilt gaan bellen op prepaid basis, kun je beter voor een Tele2 of Simyo simkaart kiezen in plaats van Ortel.

– vaste telefonie :€0,15 ct/min + €0,29 ct starttarief per gesprek
– mobiele telefonie :€0,25 ct/min + €0,29 ct starttarief per gesprek
– SMS’en :€0,19 ct per bericht

KLIK & BEKIJK HIER ALL TARIEVEN

Internet

Ook bij Ortel is er natuurlijk een prepaid internet dienst beschikbaar. Deze provider biedt twee verschillende bundels aan die beide verlopen na zeven dagen. Dit betekend dat je na elke week je prepaid internet opnieuw moet activeren.

De standaard bundel bedraagt €2,50 per week met een maximum aantal MBs van 50 MB. Dit komt dus overeen komt met €10,- euro per maand voor 200 MB wat ongeveer gelijk staat aan goedkope prepaid providers als SimYo en Tele2.

Tot slot biedt Ortel prepaid internet Plus bundel aan. Hier betaal je 5 euro per week voor een max van 150 MB. Zie onderstaande foto van de Ortel website.

Zonder Bundel betaal je €1,- per MB. Dit is dus net zoals bij veel andere providers erg duur. Wil je mobiel internetten met je prepaid? Kies dan voor de prepaid internet bundels.

Ortel internet tarieven

Simkaart activeren

De simkaart van Ortel wordt automatisch geactiveerd, hier hoef je zelf niets voor te doen.

Opwaarderen

Zoals tegenwoordig bij bijna alle providers is er ook de mogelijkheid tot online opwaarderen. Bij het bezoeken van de Ortel website is dit direct te realiseren aan de rechter zijkant van de website. Verder kan er in verschillende bekende beltegoed verkooppunten de ouderwetse beltegoed kaarten worden verkocht. Denk aan bijvoorbeeld: Tankstations, Supermarkten, Drogisterijen en andere grote ketens zoals: Albert Heijn, C100, Jumbo, PostNL, MediaMarkt, Texaco, Primera, Ako, The Phone House etc.

Onderling bellen van Ortel naar Ortel

Bellen van Ortel naar Ortel is de eerste 30 minuten gratis. Hier betaal je alleen 27 cent starttarief. Na het eerste dertig gratis minuten wordt het normale tarief betaald. Het gratis onderling bellen geld bij Ortel ook voor Ortel gebruikers in de landen België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Spanje. Je kunt dus ook gratis bellen van Nederland naar Spanje wanneer beide bellers een Ortel simkaart bezitten.

Voordelen en Nadelen

Voordelen
– 30 minuten gratis bellen van Ortel naar Ortel
– Redelijk voordelige internationale tarieven
– Het gratis onderling bellen geld oom voor bellen naar meerder landen in europa

Nadelen
– Tarieven voor bellen binnen Nederland zijn twee keer zo deur als de goedkoopste provider
– Op internet zijn er veel klachten te lezen met name met betrekking tot de klantenservice
– Verschillende gebruikers snappen de afschrijvingen van het beltegoed niet en zijn achterdochtig dat dit niet helemaal eerlijk verloopt

Conclusie

Aanvraag en bezorg van de simkaart is prima geregeld. Ortel mobile is goedkoper in het internationaal bellen in vergelijking tot de bekende providers maar voor nationaal bellen niet de voordeligste keuze. Voor het bellen van Ortel naar Ortel schijnt de provider prima zaken te doen maar wat betreft klantenservice en beltegoed verbruik zijn er nog wel wat onduidelijkheden op internet te lezen. Wij hebben zelf niet verschillende beltegoedkaarten getest dus kunnen hier niet zelf over oordelen. In een volgende reeks aan reviews zullen we wellicht elke provider voor één week gebruiken en jullie laten weten hoe de gebruikservaringen zijn.

2 Reacties
 1. Alfons de jonge februari 15, 2018om 6:05 pm

  Kan ik het (DOORSCHAKELEN) uitzetten? Bij de traditionele providers springt dat na 4X rinkelen al op, ondanks ik het heb gedeactiveerd. Als ik niet onmiddelijk opneem moet mijn dochter in THland een gesprek van 25.TBH betalen zonder dat ze verbinding heeft gehad, en dit is volgens Thaise normen VEEL geld.Vroeger had ik ORTEL en was dit geen probleem. Is dit NU nog hetzelfde? grtjs A de jonge

  • Merel februari 19, 2018om 2:32 pm

   Beste Alfons,

   Volgens de website van Ortel kun je je voicemail uitschakelen door te bellen naar ‘12339’ en vervolgens de stappen in het menu te volgen.

   Hopelijk heb ik je zo geholpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

*