MiFi router voor het buitenland

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » MiFi router voor het buitenland

Heb jij plannen om binnenkort op vakantie naar het buitenland te gaan? Dan kan het handig zijn om een zogeheten Mifi router mee te nemen naar het buitenland. Het gebruik van een Mifi router op vakantie kan heel handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld even lekker online wilt internetten, en je geen zin hebt in het onveilige trage netwerk van je hotel/camping/bungalow/vakantiepark. Ook kan een MiFi router handig zijn wanneer je niet beschikt over een data-abonnement voor je telefoon, tablet of laptop. Wil jij een mifi router kopen voor het buitenland? Bekijk hieronder de mogelijkheden en extra informatie over deze draagbare routers.

MiFi router kopen?

Op onze website bieden wij verschillende MiFi routers die gebruikt kunnen worden in het buitenland. Bekijk hieronder de routers met daaronder een korte uitleg per router. Wil je de volledige productbeschrijving? Klik dan op het product.

 • Huawei E5577s: Deze Mifi router schakelt automatisch over naar het best beschikbare netwerk (door Wifi auto offload). Ook is de Mifi router simlock vrij waardoor hij geschikt is voor alle 4G providers en hij kan tot 6 uur worden gebruikt. Op deze MiFi router kunnen tot 10 apparaten verbonden worden met een downloadsnelheid tot 150 Mbps.
 • Huawei E5573 (MiFi router): Deze Mifi router schakelt automatisch over op een beter Wifi netwerk wanneer deze aanwezig is (door Wifi auto offload). Daarnaast heeft de Mifi router een accuduur van 6 uur. Deze Mifi router kan een downloadsnelheid tot 150 Mbps bereiken en een uploadsnelheid van 50 Mbps.
 • Huawei E5788 (MiFi router): Dit is op dit moment de snelste Mifi router die beschikbaar is op de markt, het apparaat kent een downloadsnelheid van 1GB per seconde. Naast dat je 32 apparaten tegelijk eraan kunt koppelen kent het apparaat een batterijduur van 12 uur. Zeker een ander Mif router is deze router een groot verschil.
 • Huawei E5785Lh-22c (MiFi router): Deze Mifi router is geschikt voor 16 apparaten tegelijk en is voorzien van een internetverbinding tot 300Mbps. Daarnaast kent deze Mifi router een krachtige batterijduur waardoor hij tot 12 uur meegaat.
 • Huawei E5885 (MiFi router): Deze Mifi router beschikt over een van het meest geavanceerde 4g-netwerken van dit moment. Er kunnen tot 32 gelijktijdige gebruikers gebruik maken en hij kent een accuduur tot 25 uur.


Wat is een Mifi router?

De betekenis van MiFi staat voor een mobiele WiFi en hierbij wordt de mogelijkheid ongeacht je locatie geboden om verbinding te kunnen maken met het internet. Een MiFi router is een kleine 3G/4G router die werkt op een accu. Het is relatief vergelijkbaar met de WiFi-modem die je in huis hebt staan, alleen is de MiFi router een stuk kleiner waardoor hij ideaal is om mee op reis te nemen. Een mifi-apparaat kent een afmeting van slechts rond de 6,5 x 9,6 x 1,7 cm waardoor hij gewoon meegenomen kan worden in je broekzak, tas of jas.

Hoe werkt een MiFi router?

Ben jij van plan om een Mifi router te kopen en ben je benieuwd naar hoe een MiFi router werkt? Wanneer je een MiFi router aanzet maakt het apparaat in principe direct (automatisch) verbinding met een lokaal netwerk. Dit wordt gedaan aan de hand van een (data) simkaart die wordt geplaatst in de MiFi router. De werking van een MiFi router in simpel Nederlands is de mobiele data van de simkaart wordt omgezet in een klein Wifi-netwerk waar dan een aantal apparaten aan gekoppeld kunnen worden (hoeveel is afhankelijk van de Mifi-router).

Hoe kies je een MiFi router voor het buitenland?

Wij adviseren je graag bij het kopen van een goede MiFi router! Maar wanneer je toch liever zelf op zoek gaat naar een geschikte MiFI router, hebben wij hier een paar tips voor je!

 • Kijk voor jezelf of je het belangrijk vind om (zeer) snel internet te hebben. Een 3G MiFi router is namelijk qua snelheid minder snel dan een 4G Mifi router, maar een 3G Mifi router is over het algemeen ook een stuk goedkoper dan een 4G MiFi router.
 • Ga je met een groot gezelschap op vakantie, zakenreis, Etc. dan kan het handig zijn om een MiFi router te hebben waarop veel apparaten gekoppeld kunnen worden. Wanneer je met een klein gezelschap naar het buitenland gaat, dan kun je prima met een goedkopere Mifi router op reis.
 • Ga je de Mifi router voor zakelijk doelen gebruiken of voor privé doelen? Meestal kun je bij privé doelen toe met een wat trager netwerk, maar voor zakelijk gebruik is een 4G Mifi router geschikter.
 • Hoeveel apparaten er tegelijkertijd aan de MiFi router gekoppeld kunnen worden. Sommige MiFi routers kunnen tot wel 32 apparaten voorzien van snel internet
 • De download en uploadsnelheid die de MiFi router heeft
 • De prijs van de MiFi router

Welke MiFi router ga jij gebruiken in het buitenland?
Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd naar je antwoord!

2 Reacties
 1. H. Peters juli 5, 2020om 3:59 am

  Hallo ik wil een Huawei E5785Lh-22c aanschaffen. Is deze simlock vrij?

  • Mo Maghsoudi juli 6, 2020om 11:54 am

   Beste H. Peters,

   Hartelijk dank voor je reactie.

   De Huawei E5785Lh-22c is simlockvrij.

   Met vriendelijke groet,
   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

tien − zeven =