Nederland duurste tarieven mobiel bellen van Europa!

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Nederland duurste tarieven mobiel bellen van Europa!

Onlangs is er uit onderzoek van de Europese Commissie gebleken dat mobiel bellen in Nederland het duurste is van alle landen binnen Europa. In de onderstaande tabel zijn alle tarieven van de landen binnen de EU te zien. Daaruit blijkt dat het Nederlandse tarief veruit de duurste is. Gemiddeld kost bellen in Europa rond de 9,1 cent per minuut, waar het Nederlandse tarief dus ruim boven ligt. Dit grote prijsverschil heeft niet te maken met de goede kwaliteit van dienstverlening van de providers in Nederland, volgens de onderzoekers.

Land Tarief ct/m Land Tarief ct/m
Litouwen € 1,9 ct Zweden € 8,2 ct
Roemenië € 2,2 ct Duitsland € 8,8 ct
Letland € 3,5 ct Slowakije € 9,1 ct
Bulgarije € 4,4 ct Denemarken € 9,1 ct
Polen € 4,6 ct Groot Brittannië € 9,7 ct
Estland € 6 ct Ierland € 10,2 ct
Hongarije € 6 ct Tsjechië € 10,4 ct
Finland € 6,1 ct Slovenië € 10,6 ct
Griekenland € 6,7 ct Frankrijk € 12,7 ct
Italië € 6,9 ct Spanje € 13,3 ct
Cyprus € 7,6 ct Montenegro € 13,3 ct
Portugal € 7,6 ct België € 13,8 ct
Oostenrijk € 7,9 ct Luxemburg € 14,6 ct
Nederland € 14,7 ct

Wel zijn er een aantal kanttekeningen te plaatsen bij het onderzoek. Zo komen de tarieven uit 2011 en wordt er geen rekening gehouden met het gratis toestel dat je bij veel abonnementen krijgt. Wel blijft het feit dat Nederland een duur land is voor mobiel bellers.

Toch voordelig bellen

Toch kun je ook tegen een goedkoop tarief bellen. Een voorbeeld hiervan is een prepaid simkaart van Simyo. In de onderstaande tabel staan de prepaid tarieven van Simyo voor bellen binnen Nederland. Zoals je kunt zien vallen de tarieven ruim onder het dure Nederlandse gemiddelde van 14,7 ct/m. Ook rekent Simyo geen starttarief en maakt geen onderscheid of je nu naar een mobiel of een vast nummer belt. Onderstaande tarieven zijn per minuut en per 100 KB

Tarieven Simyo
Bellen binnen Nederland (mobiel): € 0,10 ct/m
Bellen binnen Nederland (vast): € 0,10 ct/m
Sms’en binnen Nederland: € 0,10 ct/m

Info & Bestel

Bij Simyo kun je ook kiezen voor voordelige internet bundels. Je kunt kiezen voor een bundel voor één dag maar ook voor maandbundels die voordeliger uitpakken. Deze bundels zijn aan of uit te zetten en aan te passen via Mijn Simyo die te vinden is op de Simyo website. De internetbundels staan hieronder vermeld:

Internetbundels Simyo
Dagbundel: € 1 voor 20 MB
Maandbundel: € 4 voor 100 MB
Maandbundel XL: € 7 voor 250 MB

Daarnaast is Simyo alweer tot beste provider uitgeroepen door de Consumentenbond. Het panel van de MobieleProvider Monitor beloonde Simyo met een 8,2 voor algemende klantvriendelijkheid. Bij de vorige test van de MobieleProvider Monitor stond Simyo ook op nummer 1 en scoorde een 7,9. De klanten van Simyo vinden de tarieven en voorwaarden duidelijk en de prijs-kwaliteit verhouding goed. Ook vinden ze de website van Simyo prettig.Op de website van Simyo kunnen klanten ook een cijfer en een review achterlaten. Op basis van al deze beoordelingen scoort Simyo een 8.0.
Naast de ConsumentenBond hebben wij een onderzoek gedaan naar de beste prepaid provider. Op basis van het onderzoek wordt de ‘BBP Award’, Beste PrePaid Proiveder Award uitgereikt. Deze award ging ook naar Simyo! Wij hebben gekeken naar meerdere factoren, zoals klantvriendelijkheid, tarieven, zelfservice systeem en bereik van het netwerk. Waarom is Simyo de beste volgens ons: uitstekende zelfservice omgeving, uitstekend bereik door heel Nederland en de laagste tarieven van Nederland! Voor het gehele artikel, klik hier.

Laat een bericht achter

*