Prepaid afgesloten, wat is de oorzaak?

Home » Nieuws » Algemeen » Prepaid afgesloten, wat is de oorzaak?

Je prepaid telefoonnummer kan afgesloten worden wanneer je niet binnen de gestelde termijn van de provider hebt gebeld, ge-sms’t of hebt opgewaardeerd. Ook kan je simkaart verlopen ofwel vervallen wanneer je belletjes of sms’jes ontvangt binnen de gestelde termijn. Het gaat namelijk echt alleen om uitgaande oproepen, berichten en opwaarderen.

Algemene voorwaarden van prepaid

Bovenstaande kan als een nadeel bij prepaid genoemd worden, maar dit is standaard en bij elke prepaid simkaart het geval. Meestal wordt je wel tijdig op de hoogte gebracht door je provider. Daarnaast wordt je simkaart meestal eerst “bevroren” en heb je nog een aantal dagen of zelfs maanden de tijd om de simkaart te activeren door simpelweg op te waarderen. Het is wel belangrijk om dit in de gaten te houden omdat je anders je simkaart En je telefoonnummer kwijt bent. In sommige gevallen kan de klantenservice nog iets voor je betekenen, maar daar zou ik niet van uitgaan.

Geblokkeerd

Wanneer je bij KPN geblokkeerd wordt omdat je niet gebeld hebt of niet hebt opgewaardeerd, binnen de gestelde termijn van 6 maanden, dan kan je nog wel gebeld en ge-sms’t worden. Bij Simyo ontvang je een e-mail wanneer je prepaid telefoonnummer afgesloten wordt, wanneer de termijn is verlopen wordt je afgesloten en kun je dit niet meer terugdraaien. Je bent in dit geval dus echt je telefoonnummer kwijt.

Bekijk de termijn van je provider

Het is per provider verschillend welke actie je moet ondernemen om je simkaart niet af te laten sluiten. Het kan dus zijn dat je moet opwaarderen binnen de gestelde termijn of dat je alleen maar een uitgaand belletje hoeft te plegen. Ook de termijn is afhankelijk van de provider. Wanneer je simkaart vervalt ben je uiteraard ook je beltegoed kwijt. Check daarom tijdig bij je provider de geldigheid van je simkaart en beltegoed via je persoonlijke account of via het (gratis) telefoonnummer.

Beoordeel ons

2 Reacties
 1. Nieuwe Hermsen juni 29, 2017om 10:48 pm

  Graag wil ik automatisch opwaarderen in werking stellen.
  Wat moet ik daarvoor regelen om dat tot stand te brengen?

  • Merel juni 29, 2017om 11:42 pm

   Beste Nienke,

   Dit is afhankelijk van welke provider jij een prepaid simkaart hebt, maar meestal kan het tegenwoordig via een App op je telefoon of via je online account. Als je even doorgeeft welke provider je hebt kan ik je gerichter verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team PrepaidSimkaart.net

Laat een bericht achter

zestien + twee =