6 Reacties
Bart

Ik begrijp iets niet. Ter voorbeeld ga ik even uit van Lebara, aangezien daar momenteel mijn focus op ligt. Dat is “traag en duur” volgens deze website… Is dat echt zo? Als ik de informatie van de websites van de providers zelf vergelijk, dan is 15 eurocent per MB bij Simyo of 25 eurocent per MB bij KPN (standaard prepaid-tarieven) toch fors duurder dan 1 eurocent per MB bij Lebara (Lebara One prepaid). Mja, de snelheid bij Simyo en KPN is dan wel een stuk hoger, dus dat “traag” klopt wel. Maar als je gebruik maakt van die “Onbeperkt Online” aanbieding van KPN, dan zakt de snelheid omlaag naar 128 kbps. In vergelijking daarmee is Lebara met 768 kbps dan weer zes keer zo snel (ongeveer). Ik heb dus niet echt het gevoel, dat ik kan vertrouwen op de conclusies en aanbevelingen op deze website. Sorry… O ja, als ik serieus veel dataverbruik nodig zou hebben, dan zou ikzelf toch een van de sim-only abonnementen van RobinMobile overwegen. Dan zou ik praktisch onbeperkt mobiel via het KPN-netwerk hebben voor een vast bedrag per maand. En daarmee zou ik dan ook in één keer van een hoop opwaardeer-gez**k af zijn.

Merel

Beste Bart,

Vervelend dat je niet denkt te kunnen vertrouwen op onze website.
Wij hanteren de standaardtarieven van providers in de tabel op onze homepage.
Wanneer wij ook alle actie tarieven en tariefplannen moeten communiceren wordt het te overzichtelijk.
Maar het klopt inderdaad dat internetten via Lebara One erg goedkoop is! De snelheid is daarentegen minder.

Wat betreft de ‘Onbeperkt Online’ bundel van KPN: Deze snelheid is inderdaad erg traag, maar daarom is de bundel ook erg goedkoop.
Dat is een keuze die je kunt overwegen. Dit is ook afhankelijk van de snelheid internet die je nodig hebt voor jou internetgedrag.

Met vriendelijke groet,

PrepaidSimkaart.net

E Wolters

ik heb een iphone4s met een kpn databundel van 1gb als ik nu speed test hier op los laat krijg meestal 14,5kb/sec te zien in speedtest als data snelheid, bij verschillende zendmasten uitgeprobeerd, als ik nu een andere sim er in zet hi gekocht bij overgang naar kpn
hier staat geen bundel op, dan geeft speedtest iets van 168kb/sec, dus telefoon lijkt mij in orde, en de sim is een moderne 3 delige mijn vraag is klopt 14,5kb/sec wel met met de 2Mbps die kpn opgeeft,ik heb namelijk 1200 gebeld,antwoord toestel is oud,of sim niet goed, of verbinding niet goed
kom er niet uit

vriendelijke groet
E wolters

admin

Beste E Wolters,

Bedankt voor je uitgebreide bericht. Als zoals je zegt dat de gebruikte mobiele telefoon gewoon in orde is, kan het in principe alléén liggen aan de simkaart. Het kan wel eens voorkomen dat de chip op de simkaart wat verouderd / versleten is (soms zelfs verknipt als iemand een simkaart geknipt heeft tot een kleiner formaat) waardoor de telefoon vaker verbinding moet maken. Hierdoor zijn connecties niet stabiel en is de snelheid een stuk lager. Het kan ook zijn dat de verbinding niet optimaal tot stand komt door een beschadigde simkaart omdat de connectoren dan niet de juiste signalen met de juiste snelheid aan de telefoon doorgeeft.

Hopelijk heb je hier wat aan. Je zou een nieuwe simkaart met hetzelfde nummer kunnen aanvragen bij de klantenservice van KPN. Test het dan nog eens!

Heel veel succes en wij horen graag de ontwikkelingen!

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

E.j wolters

Beter laat dan nooit.
Was in september weer thuis, dus dan ga ik
weer over op wifi,van daar niet meer op antwoord gelet, maar nu breekt de camping tijd weer aan
Die kpn sim 3delig is gloednieuw die hi 2 delige trouwens ook, heb nog vergeten dat ik prepaid werk, inmiddels tweede iphone 4s voor mijn vrouw gekocht,deze telfoon geeft de zelfde resultaten, concusie telefoons werken allebei goed, die Hi sim
geeft 2,8kb en de 3delige kpn sim 1,4kb dus Hi sim dubbele snelheid rara hoe kan dat.
ben benieuwd naar U antwoord.
Gr E.W

snelheid

Merel

Hoi Wolters,

De provider Hi bestaat niet meer. De snelheid die de simkaart haalt, heeft te maken met het netwerk waar het gebruik van maakt. Dan zal een netwerk zijn van KPN, net als je andere simkaart. Hoe het verschil in snelheid is ontstaan weten wij niet precies, dat zou te maken kunnen hebben met beloftes die Hi toentertijd aan de klant heeft gedaan en KPN dit wilt voorzetten.

Met vriendelijke groet,

Team PrepaidSimkaart.net

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *