Vodafone: 4G internet voor prepaid

Home » Nieuws » Telecom Nieuws » Vodafone: 4G internet voor prepaid

Vodafone logoVodafone heeft een betrekkelijke nieuwe Blox genaamd “Prepaid 4G Blox”. Een Blox bij Vodafone is in principe een “bundel” dat je aan en uit kan zetten. De Prepaid 4G Blox kost vijf euro per maand. Volgens Vodafone is de praktische download snelheid rond de 50 Mbps bij Vodafone 4G prepaid. Dit is natuurlijk een stuk sneller als het 3G netwerk. Vodafone beweert daarnaast een maximale theoretische download snelheid van 225 Mbps. Dit laaste is natuurlijk een theoretische berekening. Dit wordt in de praktijk nooit bereikt. Ga dus altijd uit van de “praktische download snelheid”.

Niet alle prepaid providers hebben momenteel al 4G beschikbaar voor hun klanten. Vodafone en KPN zijn de eerste en momenteel nog de enige die een 4G optie aanbieden voor prepaid gebruikers. Mocht je dus bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5 bezitten of een andere telefoon dat 4G ondersteud, kun je pas het optimale halen uit de internetverbinding met KPN of Vodafone. De nieuwste telefoons van onder andere Samsung en Apple zijn allen geschikt voor 4G. Voor een optimale snelheid moet dus zowel netwerk als telefoon hiervoor geschikt zijn. Als je telefoon niet geschikt is voor een 4G netwerk, heeft het ook geen zin om hiervoor een bundel af te sluiten. Voor meer informatie over 4G dekking in Nederland kun je de pagina: 4G dekking in Nederland bekijken.

Hoe werkt het?

4G BloX activeren: SMS “4G AAN” naar 4000
4G BloX uitzetten: SMS “4G UIT” naar 4000
Kosten 4G BloX: €5,- per maand

Afrekening van de 4G dienst is per 10 KB. Een afrekening per KB is natuurlijk goedkoper, houdt hier dus wel rekening mee!

Weetjes van Vodafone prepaid 4G BloX

  • Bij het activeren van de 4G BloX wordt de BloX maandelijks automatisch verlengt wanneer je genoeg beltegoed hebt staan op jouw prepaid simkaart
  • Mocht je 4G BloX afgelopen zijn en de BloX kan niet automatisch verlengt worden omdat je te weinig beltegoed hebt, betaal je automatisch het internet dagtarief. Hierbij ontvang je 100 MB en maak je gebruik van het 3G netwerk. Dit betekent een maximale download snelheid van 7,2 Mbps en een maximale download snelheid van 2,0 Mbps. De kosten van het internet dagtarief is €1,- per dag voor 100 MB. Deze bundel is geldig tot 00.00. Om 00.00 komt de bundel te vervallen. Let op: De data geld alléén voor internet in Nederland.
  • Als in het buitenland een 4G netwerk beschikbaar is, kun je ook gebruik maken van de 4G BloX.

Vodafone heeft een goede 4G dekking. Onderstaand hebben wij als extra informatie een screenshot toegevoegd van de huidige dekkingskaart.

Vodafone 4G Dekkingskaart

Voafone 4g dekking januari 2015

Rate this post

Laat een bericht achter

achttien − zes =